שתף קטע נבחר

עשרות המיליונים שתקועים בחו"ל: גנור מימש את האיום

עד המדינה בפרשת הצוללות איים בעבר, כפי שנחשף ב-ynet, כי אם לא יוכל להשתמש בהון העתק שמוחזק בבנקים בחו"ל – הוא ייסוג מההסכם. מוקדם יותר הודיע גנור כי הוא משנה את גרסתו – ומסר לחוקרים: "לא שיחדתי, נתתי שירותי ייעוץ". הוא נחקר ונעצר, אך חש ברע ופונה לביה"ח. גורמים במערכת אכיפת החוק: התיק לא בסכנה

גנור ביציאתו מהחקירה לבית החולים אסף הרופא (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)

בחודש אוקטובר 2018 נחשף לראשונה ב-ynet כי עד המדינה בפרשת הצוללות (תיק 3000), מיקי גנור, מחזיק עשרות מיליוני שקלים בבנקים שונים בחו"ל - אך אינו יכול לעשות בהם שימוש בשל מעורבותו בפרשה. בעקבות זאת, הוא שיגר איום כלפי המשטרה ולפיו הוא מתכוון לסגת מהסכם עד המדינה עמו אם תנאי העסקה שנחתמו מולו לא ישופרו. אמש (ג') הוא מימש את האיום - ושינה את גרסתו תוך שהוא מבקש לחזור בו מחתימתו על הסכם עד המדינה. הוא נחקר באזהרה ונעצר, אך חש ברע ופונה לבית החולים אסף הרופא.

 

עם זאת, לפי שעה במשטרה לא יודעים מדוע גנור, שמסר עד כה כ-50 עדויות במסגרת ההסכם, החליט לשנות את עדותו. כעת אף נוסף נגדו עוד חשד - שיבוש הליכי משפט. היום הוא צפוי להיות מובא לדיון בהארכת מעצרו.

 

גורמים במערכת אכיפת החוק טוענים שהתיק אינו בסכנה מכיוון שהעובדות הבסיסיות שמסר גנור לא השתנו - אלא רק טענתו שהכספים היוו שוחד. בנוסף, הקלטות שמסר, תיעוד רב ועדים אחרים יאפשרו לטענת הגורמים הגשת כתב אישום.

 

לפי ההסכם, גנור אמור היה להעיד על פרשת השוחד, ובתמורה העונש שייגזר עליו יהיה שנת מאסר אחת וקנס של עשרה מיליון שקלים. אלא שהוא דרש, כאמור, לפתוח מחדש את ההסכם. 

 

גנור, שהיה נציג חברת טיסנקרופ הגרמנית בישראל, נעצר עם פתיחת החקירה בפרשת הצוללות לפני כשנתיים וחצי בחשד ששיחד עובדי ציבור בכירים, בהם המשנה לראש המטה לביטחון לאומי לשעבר אבריאל בר-יוסף ומפקד חיל הים לשעבר, אלוף במיל' אלי מרום (צ'ייני). בנוסף הוא נחשד שפעל בשותפות עם מקורבי ראש הממשלה, עורכי הדין דוד שמרון ויצחק מולכו, כדי לקדם את עסקת רכישת כלי השיט והצוללות מהחברה הגרמנית.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

פרשת ה צוללות ()
פרשת ה צוללות

עוד התברר כי עם חתימתו של גנור על הסכם עד המדינה, הוא הוכנס למעין "רשימה שחורה" שקשורה למערכות הבנקים בעולם. כתוצאה מכך הוא אינו יכול למשוך את סכומי העתק שהוא מחזיק בבנקים בקפריסין ובאוסטריה.

   

דרכי פעולתו תועדו בהמלצות המשטרה להעמיד לדין את המעורבים בפרשה: "בתקופה שבה שימש גנור נציג התאגיד - בין 2009 ל-2017 - הושלמה עסקת רכש כלי שיט מהתאגיד בשווי של מאות מיליוני אירו, והתקיימו מגעים לרכישת כלי שיט נוספים בשווי כספי רב עוד יותר. לאורך החקירה עלו חשדות ששורה של עובדי ציבור ונושאי משרה בכירים לקחו או דרשו טובות הנאה מגנור".

 

בעדותו סיפר גנור כי עו"ד דוד שמרון, פרקליטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, היה אמור לקבל עמלה שנאמדת ב-10 מיליון דולר בקירוב כדי לקדם את ההחלטה לרכישת הצוללות.

 

לפי עדותו, הוא השתמש בשירותיו של שמרון והסכים לעמלה הגבוהה בשל קשריו של עורך הדין, וההערכה שלו כי הוא יצליח לקדם את העסקה עם הגרמנים. גנור רמז כי שמרון הבטיח לו שישראל תרכוש את הצוללות מגרמניה.

 

 

 


פורסם לראשונה 19/03/2019 23:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
מיקי גנור ביציאה מלהב 433
צילום: יריב כץ
מומלצים