שתף קטע נבחר

המטבח הישראלי כובש את איטליה

גאווה ישראלית: לראשונה בתולדות הפסטיבל הקולינרי החשוב באיטליה - שף ישראלי ברשימת המשתתפים. השף עזרא קדם: "לא הזמינו אותי בגלל הפרצוף היפה שלי, אלא בגלל שהמטבח הישראלי חם היום בעולם כמו לחמניות טריות"

 

אחרי שכבשנו את לונדון, פריז וניו יורק עם מסעדות מייד אין יזרעאל, הגיע הזמן לקבל גם הכרה קולינרית ממסדית ובינלאומית: לראשונה בתולדות פסטיבל Identita Milano 1919, המתקיים כבר 15 שנה באיטליה, הוזמן השנה להשתתף שף ישראלי. השף עזרא קדם, מי שהיה השף והבעלים של מסעדת "ארקדיה" בירושלים, מוסד חשוב בתרבות הקולינרית שלנו, ומי שנחשב לאבי הקולינריה הישראלית, הוזמן לקחת חלק בפסטיבל החשוב הזה, לצד גדולי השפים בעולם מצמרת הקולינריה העולמית - אלן דוקאס, מאסימו בוטרה, קרלו קראקו ואחרים.

השף עזרא קדם (משמאל) והשף אמיר נאור (צילום: מתוך אתר הפייסבוק של הפסטיבל )
השף עזרא קדם (משמאל) והשף אמיר נאור(צילום: מתוך אתר הפייסבוק של הפסטיבל )

הכל התחיל לפני שנה, כשצוות מטעם הפסטיבל הגיע לעין כרם, שם פועל ויוצר קדם, בפסגה של אחת הגבעות המשקיפות על בית זית. אחרי שהתרשמו מפועלו, החליטו כי אין מתאים ממנו לייצג את המטבח הישראלי. קדם, שנולד בירושלים למשפחה שמקורה בעיראק, העביר אתמול (יום ראשון) בבוקר סדנת אומן למשתתפי הפסטיבל והכין שתי מנות - האחת מקרוני עם שעועית, שזה מתכון ירושלמי עתיק, והשני - פסטה אורקייטה שמשייכים אותה לחבל פוליה אבל במקור נשים יהודיות יצרו אותה בצורה של אוזני המן בשביל לסמל את חג הפורים. בתוך הפסטה הזאת קדם עשה טוויסט בגדדי, והוסיף לה צנוברים, צימוקים וברבוניות.

שף עזרא קדם (צילום: תיקי גולן)
שף עזרא קדם(צילום: תיקי גולן)

שף עזרא קדם (צילום: תיקי גולן)
השלט של מסעדת "ארקדיה"(צילום: תיקי גולן)
נראה ש-30 שנה של עשייה והתמדה השתלמו בסוף לקדם, והעולם התחיל להתעניין בשפה המיוחדת שהוא יצר בתחום הקולינריה. וכן, גם השירות שעשו שפים כמו אסף גרניט עם מסעדות בלונדון ובפריז, מאיר אדוני עם "נור" בניו יורק ואייל שני עם סניפים של "מזנון" ברחבי העולם, עזר לזה לקרות ועורר התעניינות מיוחדת במטבח שלנו. אבל בסופו של דבר - מעבר לזה שישראלים פותחים מסעדות בעולם, חשוב שהשיח על קולינריה ישראלית לא יישאר רק שם אלא יגיע גם לצמתים מרכזיים כמו הפסטיבל החשוב הזה שמתקיים במילאנו.

שף עזרא קדם (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

שף עזרא קדם (צילום: תיקי גולן)
שף עזרא קדם בגינה בעין כרם(צילום: תיקי גולן)
  

 

עזרא קדם, איך זה מרגיש להיות שגריר קולינרי?

"יש המון סקרנות בריאה סביב המטבח הישראלי. לא הזמינו אותי בגלל הפרצוף היפה שלי, אלא בגלל שהמטבח הישראלי חם היום בעולם כמו לחמניות טריות, עצם ההגעה שלי וזה שאני מדבר כאן על מטבח ישראלי-יהודי-ירושלמי, זה נותן לנו להבין עד כמה 'סופרים' אותנו בעולם. עצם העובדה שאני בא להרצות על המטבח הישראלי בכזה מעמד, שם אותנו בחזית הקולינריה. זה הישג גדול וכבוד גדול ואני רואה כאן עד כמה המטבח הישראלי מרתק ומעניין את אירופה. התמזל מזלי שאני הולך כבר שלושה עשורים בדרך שלי, ועכשיו בדיוק זה קורה. חשוב שנהיה גם במקומות שבהם מתקבצים השפים הטובים בעולם, אני שמח שישראל מצטרפת לדבר כזה ושאני שם בשביל לתת את האמירה שלי. אני מבין מה התפקיד שלי ואני יודע שאני מייצג את המדינה ואת ירושלים".

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
גאווה ישראלית: השף עזרא קדם הוזמן להשתתף בפסטיבל הקולינרי הנחשב במילאנו
צילום: תיקי גולן
מומלצים