שתף קטע נבחר

"התאכזבתי מגברים ולקחתי את העתיד בידיים": הבלוגרית שתיעדה עצמה מקפיאה ביציות

אמילי הארטרידג' משכה לאחרונה את תשומת ליבה של התקשורת העולמית כשהחליטה להקפיא את הביציות שלה, ולספר על כך לכל העולם באמצעות הווידאו בלוג שהיא מנהלת ביוטיוב ודרך חשבון האינסטגרם שלה. רבים מן הקוראים מודים לאמילי על השיתוף, ונשים רבות כותבות לה שהיא מעוררת השראה ועוזרת להן להבין טוב יותר את ההליך המורכב

צילום מסך מהבלוג של אמילי  (צילום: צילום מסך)
אמילי מזריקה הורמונים. תיעוד מתוך עמוד האינסטגרם שלה(צילום: צילום מסך)

תעשיית הפריון העולמית המגלגלת כ-17 מיליארד דולר בשנה נכון לשנת 2016, צפויה על פי התחזיות להכפיל עצמה תוך ארבע שנים. חלק מסוים מהגידול הזה ניתן להסבר על ידי הרחבת קהל היעד של טכנולוגיות הפריון מאנשים הסובלים מבעיות פוריות ומנסים להרות, לנשים בעלות פוריות תקינה המבקשות להקפיא את ביציותיהן לשימוש עתידי.

 

מדריך: שלב אחר שלב - כך מתבצעים טיפולי פוריות

 

מגמת העלייה בגיל הנישואים ובגיל הולדת הילד הראשון, יחד עם התפתחות טכנולוגיות הפריון, מובילות בשנים האחרונות רווקות רבות בגיל הפוריות להקפיא את ביציותיהן - מעין "תעודת ביטוח" להולדת ילדים ביולוגיים גם בגיל מבוגר, שתאפשר להן בתקווה להמשיך בחיפוש אחר בן הזוג שאתו הן יביאו בשלב מאוחר יותר בחייהן ילדים לעולם. ועל אף שאחוזי ההצלחה עדיין נמוכים, הפך ההליך לעניין כל כך מקובל בעשור האחרון עד כי חברות כמו אפל ופייסבוק הכריזו כבר לפני חמש שנים שהן תסייענה לעובדות שלהן במימון טיפולי הקפאת ביציות, לפחות בסבב הראשון. ואם בעבר ההחלטה על הקפאת ביציות אפיינה נשים החל מאמצע שנות ה-30 לחייהן, כיום יותר ויותר נשים צעירות מאמצע שנות ה-20 לחייהן כבר מתכוננות מראש ליום סגרירי.

 

נקודה מעניינת היא שלמרות הפופולריות הגואה של הקפאת ביציות בקרב רווקות, לא תמצאו על כך כמעט שיח נרחב ברשת, ורובן ידברו על כך בעיקר בחדרי חדרים ולאוזני החברות הטובות בלבד. זאת הסיבה שאמילי הארטרידג', מאמנת כושר ודוגמנית מאנגליה, משכה לאחרונה את תשומת ליבה של התקשורת העולמית. הארטידג' החליטה בגיל 34 להקפיא את הביציות שלה, ולספר על כך לכל העולם באמצעות הווידאו בלוג שהיא מנהלת ביוטיוב ודרך חשבון האינסטגרם שלה. בניגוד לדיסקרטיות שאופפת לרוב את הטיפולים, מתעדת ומשתפת אמילי בגאווה את הטיפולים בפלטפורמות הדיגיטליות, בסדרה מקוונת שאותה היא מכנה "יומני הביציות".

 

 

"לא האמנתי שאהיה רווקה ללא ילדים בגיל 34"

השיתוף אינו זר לאמילי, שנוהגת לדון בגילוי לב על חייה דרך חשבון האינסטגרם שלה. כבר זמן מה שהיא משתפת את עוקביה באתגרים איתם היא מתמודדת, החל מבעיות של דימוי גוף, דרך דכאון וחרדות, ועד לתרופות הפסיכיאטריות שהיא נוטלת. מרבית הפוסטים שהיא מעלה הם אישיים וחשופים, ואת תמונות הדוגמנות שלה מלוות גם תמונות שמציגות אותה ברגעים הפחות יפים של החיים. מכיוון שכך, שיתוף הליך הקפאת הביציות שהיא עוברת היה אך צעד מתבקש עבורה.

 

"מעולם לא האמנתי שאהיה רווקה ללא ילדים בגיל 34", משתפת אמילי בוולוג שלה, "אבל את לא יכולה לתכנן את החיים, ולפעמים הם הולכים לכיוונים שלא חשבת שילכו. תמיד רציתי ילד, אבל אני לא יודעת אם אכיר מישהו". אמילי מספרת שמערכת היחסים הרצינית האחרונה שלה הסתיימה כבר ב-2011, ומפנה אצבע מאשימה כלפי אפליקציות ההיכרויות השונות, ובעיקר כלפי הגברים שמשתמשים בהן: "השקעתי שמונה שנים מחיי בגברים חסרי תקנה באפליקציות ההיכרויות שאכזבו אותי, עשו לי גוסטינג ושיקרו לי. אני מסרבת לפספס את ההזדמנות שלי לאימהות, ולכן אני לוקחת את העתיד שלי בידיים ועושה תכנית מגירה".

צילום מסך מהבלוג של אמילי  (צילום: צילום מסך)
מתעדת את שלבי הקפאת הביציות, צעד אחר צעד. אמילי הארטידג'(צילום: צילום מסך)
  

הרעיון להקפיא ביציות הגיע מאמה של אמילי, שהציעה לממן את ההליך היקר שעלותו צפויה להגיע לכ-15 אלף פאונד (בישראל הוא עומד על כ-15 אלף שקלים לסבב אחד). כשניגשה אמילי למרפאת פוריות, התגלה שיש לה רזרבה שחלתית נמוכה, ובמרפאה המליצו לה לבצע שלושה סבבים של שאיבת ביציות. "אני עומדת לבצע שלושה סבבים כדי לתת לעצמי את הסיכוי הטוב ביותר שיהיו לי ילדים. אני יודעת שאני עדיין יכולה להרות בצורה טבעית, ואולי הכול יהיה בסדר, אבל החלק של ה'אולי' הוא החלק שהכי מפחיד אותי", משתפת אמילי את הנימוקים להחלטתה בחשבון האינסטגרם שלה. כיום שני סבבים של שאיבות כבר מאחוריה, כאשר הסבב השלישי והאחרון נקבע לחודש יוני הקרוב.

 

בכל אחד מהסבבים מתעדת ומתארת אמילי את ההתחבטויות והקשיים בפרטי פרטים. "הרבה נשים חושבות על הקפאת ביציות אבל לא יודעות איך זה עובד. בשבילן התחלתי את הסדרה הזאת", היא מסבירה. "אני מקווה שהיא תעזור לנשים להיות מודעות יותר לגבי שלבי התהליך, ולחוש פחות בודדות בו". אמילי מצלמת את עצמה בבדיקות ובטיפולים, מסבירה כיצד מתנהל התהליך, מצלמת את עצמה מזריקה הורמונים ומשתפת את התחושה הסובייקטיבית שלה, גם כשהיא אינה חיננית. כך למשל, היא מעלה לרשת תמונות שממחישות עד כמה ההורמונים מנפחים את בטנה, ומראה למצלמה את הפצעים שהופיעו בעקבותיהם על פניה.

 

רבים מן הקוראים מודים לאמילי על השיתוף, כמו למשל בתגובה הבאה: "את עוזרת לכך כך הרבה נשים ומעוררת בהן השראה. זה גורם לי לחוש גאווה על כך שאני מעריצה שלך". נשים רבות מנצלות את ההזדמנות ומשתפות על גבי הפוסטים של אמילי את החוויה האישית שלהן עצמן. יחד עם זאת, ישנם אחרים המצקצקים בלשונם: "היית צריכה להתחתן ולעשות ילדים כשהיית צעירה", הטיח בה אחד הקוראים. אבל אמילי אינה מתרגשת. "אני מאוד גאה בעצמי על כך שלקחתי שליטה על הסיטואציה הלא נעימה שבה מצאתי את עצמי", היא אומרת, "ומקווה שהצלחתי ללמד נשים אחרות על תהליך הקפאת הביציות דרך המסע האישי שלי. לעולם אל תתביישו לדבר על דברים כאלה, לעולם אל תחושו אשמות, ולעולם אל תפחדו לומר את אשר על דעתכן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צילום מסך
אמילי הארטידג'. דואגת לעתידה כאמא פוטנציאלית
צילום: צילום מסך
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים