שתף קטע נבחר

מתחיל הפיילוט להקמת מרכזי מו"פ של חברות היי-טק מובילות בצפון

תוכנית "שלוחות חברות ההיי-טק בפריפריה" של הרשות לחדשנות יוצאת לדרך במטרה לחבר בין חברות טכנולוגיה מובילות למהנדסים שגרים בצפון. רשות החדשנות תעודד את החברות לפתוח מרכזי מו"פ בפריפריה - באמצעות תמיכה של 10 מיליון שקל לכל חברה שתפעל באזורים מרוחקים

הייטקיסטים מהצפון? תוכנית "שלוחות חברות ההיי-טק בפריפריה" של רשות החדשנות, בהשקעה של 240 מיליון שקל לשלוש שנים, תצא לדרך בעוד כשלושה שבועות באירוע ראשון בפארק ההיי-טק בר לב שליד כרמיאל, אליו יגיעו חברות מובילות שמעוניינות לגייס מהנדסים ואנשי מקצועות ההיי-טק המתגוררים בצפון.

 

אלונה ברקת: "אני אהיה שרת הדרום בממשלת נתניהו"

335 מפעלים בדרך: ביקושי שיא למגרשי תעשייה

המדינה תממן פיתוח של פלסטיק ממוחזר

 

הפיילוט הלאומי של רשות החדשנות (לשעבר משרד המדען הראשי), שמטרתו לייצר תעסוקה לאלפי מהנדסים בצפון הארץ בפרט ובפריפריה בכלל, באמצעות עידוד חברות היי-טק מובילות בישראל לפתוח מרכזי פיתוח באזורים אלה, יחל ב-15 באפריל. במועד זה יתקיים בפארק התעשיות בר לב, שכולל בתוכו גם פארק היי-טק, אירוע זרקור, כלומר אירוח של 1,000 מהנדסים ואנשי מקצועות ההיי-טק המתגוררים בצפון, כולל סטודנטים לקראת סיום לימודיהם, שבפניהם יציגו חברות בצמיחה וחברות רב-לאומיות המחפשות הון אנושי ומעוניינות לקלוט אותם לתעסוקה, באתרים שיוקמו באזור מגוריהם.

 

>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

מנכ
מנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון ושר הכלכלה אלי כהן(צילום: נריה צוקרמן)
 

ההערכות הן שבצפון הארץ מתגוררים כ-5,000 מהנדסים. מדובר בכוח אדם שעד היום נאלץ לנסוע לאזור המרכז, לערים כמו נתניה, הרצליה והוד השרון, על מנת לעבוד בחברות היי-טק, או שבהיעדר מרכזי תעסוקת היי-טק באזור מגוריהם, נאלצו לעבוד מחוץ למקצוע.

 

מעודדים חברות לפעול בפריפריה

החברות שישתתפו באירוע הן Check Point, Outbrain, Fiverr, Playtika, CyberArk, SimilarWeb, WalkMe, Ceva, Argus ו-Cadence. חברות נוספות צפויות לאשר גם הן את השתתפותן. החברות מעוניינות בהרחבת פעילות המו"פ שלהן ובגיוס עובדים איכותיים ובאירוע הן יפגשו אנשי תוכנה ופיתוח תושבי הצפון המעוניינים בזמינות של מקומות עבודה טכנולוגיים ליד בתיהם, מה שלא קיים היום.

 

רשות החדשנות תתמרץ חברות אלה לפתוח מרכזי מו"פ בפריפריה באמצעות תמיכה בת שלוש שנים בהיקף 10 מיליון שקל לחברה. זכאות למענק זה תינתן לחברה שתבצע 80% מפעילותה בפריפריה וש-60% מעובדיה יתגוררו בפריפריה. חברות כאלה אף יקבלו תמיכה בפעילות ההיערכות בשנה הראשונה ובהתאמות נדרשות נוספות.

 

חלק מהחברות שישתתפו באירוע יבדקו את האפשרות להגיש בקשה להשתתף בתוכנית ולקבל את המענק, בעוד שחלקן יוכלו להשתמש בהזדמנות זו לפגוש מועמדים מתאימים לתעסוקה אצלן, אך יעדיפו לפתוח מרכזים בפריפריה ביוזמה עצמית שלהן. כך או כך, הן יאספו לידיהן מאות קורות חיים של אנשי היי-טק שמהווים כוח אדם פוטנציאלי איכותי.

 

מקומות תעסוקה איכותיים - גם בפריפריה

לדברי אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות: "מטרת הכנס היא להפגיש בין שני בעלי עניין חשובים - חברות היי-טק צומחות המשוועות ועובדים איכותיים ומוכשרים המעוניינים בתעסוקה קרובה. אנחנו מעוניינים לאפשר לחברות לממש את פוטנציאל ההון האנושי האיכותי שקיים בצפון ולפתוח מרכזי פעילות ותעסוקה במקום".

 

שר הכלכלה, אלי כהן: "הפיילוט הוא חלק מהמדיניות שלנו לחזק את התעסוקה בפריפריה וליצור מקומות תעסוקה איכותיים. הוא מצטרף לתוכניות נוספות שמקדמיים משרד הכלכלה ורשות החדשנות, ביניהן תוכנית המענקים לחברות היי-טק שיגיעו לפריפריה. מהלכים אלה יביאו לגידול במספר חברות ההיי-טק שפותחות פעילות מו"פ בפריפריה, לגידול במספר מוקדי תעסוקת ההיי-טק שפעילים בפריפריה ולירידת ההגירה שלילית של אנשי מקצוע מהפריפריה למרכז".

 

יעל יגרמן לביא, יו"ר פארק ההיי-טק בר לב: "המטרה היא לשנות את פני האזור באמצעות יצירת אלפי מקומות עבודה למהנדסים אצלנו בפארק, להביא אליו מגוון רחב יותר של משרות היי-טק קרובות לבית, לתרום לפיתוח האקו-סיסטם של האזור כולו ולהרחיב את מעגל ההיי-טק הצפוני בעתיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נריה צוקרמן
מנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון ושר הכלכלה אלי כהן
צילום: נריה צוקרמן
מומלצים