שתף קטע נבחר

סיסי העלה את שכר המצרים ל-400 שקל בחודש

נשיא מצרים, שמקווה שבמשאל עם יאושר לו להמשיך לכהן עד 2034, הודיע על הכפלת שכר המינימום ל-2,000 לירות מצריות. ברקע: זעם ציבורי על שנים של קיצוצים בסובסידיות והעלאת מסים

נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הכריז היום (שבת) על העלאת שכר המינימום במצרים ל-2,000 לירות מצריות – שכר השקול ל-418 שקלים. מדובר בעלייה של 67% בשכר המינימום, שעמד עד כה על 1,200 לירות מצריות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

מצרים לירה מצרית כסף שכר מינימום (צילום: Shutterstock , EPA)
סיסי. "דרך אחרת הייתה מובילה לקריסת המדינה"(צילום: Shutterstock , EPA)

הצעד של סיסי בא בשעה שהנשיא נערך לקיים משאל עם על שינויים בחוקה שיאפשרו לו – אם ירצה – להמשיך לכהן כנשיא עד שנת 2034. הפרלמנט המצרי, שמאויש בעיקר על-ידי תומכי סיסי, אישר בחודש שעבר ברוב מוחץ שינויים בחוקה שיבססו עוד יותר את מעורבותו של הצבא המצרי בפוליטיקה. משאל העם שבו צריכים השינויים לקבל אישור סופי צפוי להיערך בשבועות הקרובים.

 

בהצהרות שהועברו בטלוויזיה המצרית הבהיר סיסי כי העלאת שכר המינימום תהיה תקפה לכל העובדים במצרים, ותיעשה כחלק מחבילת צעדים הכוללת גם העלאה של דמי הפנסיה והבונוסים, צעדים שמטרתם להפחית את העול הכספי על המצרים, שנפגעו מצעדי הצנע שנאלצה מצרים לנקוט בשנים האחרונות.

כרזת בחירות של נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי (צילום: AP)
נשיא עוד 15 שנה. סיסי על כרזה בקהיר(צילום: AP)

צעדי הצנע של סיסי היו חלק מתוכנית שאפתנית לרפורמה כלכלית שמטרתה להחיות את כלכלת מצרים, שנפגעה קשות משנים של חוסר יציבות פוליטית ואלימות שבאו בעקבות מהפכת 2011, שבה הודח הנשיא חוסני מובארק. הרפורמות כללו בין השאר קיצוץ משמעותי בסבסוד שנתנה המדינה למוצרי יסוד ושורה ארוכה של מסים חדשים. הן הובילו לעלייה גדולה בעלויות של מוצרים ושירותים שונים, ומבקרי התוכנית טענו כי הנפגעים הראשיים ממנה היו העניים ומעמד הביניים. בתמורה לביצוע הרפורמות קיבלה מצרים הלוואה של 12 מיליארד דולר מקרן המטבע הבינלאומית. תוכנית הרפורמה הכלכלית של סיסי זיכתה אותו בשבחים מצד תומכיה של מצרים במערב, אבל המדיניות שלו הגבירה את מצוקתם של רוב המצרים.

 

בהכרזה על העלאת שכר המינימום הודה סיסי למצרים – ובעיקר לנשות מצרים – על שעמדו בקשיים. "דרך אחרת הייתה מובילה לקריסת המדינה", אמר בטקס שנערך לכבוד נשות מצרים.

 

ביטול הסובסידיות הוא מהלך שקודמיו של סיסי לא יכלו להרשות לעצמם בשל החשש שלהם מתסיסה עממית. הנשיא אנוואר סאדאת ניסה ב-1977 לבטל את הסובסידיות ללחם – מוצר יסוד חשוב מאוד למצרים – והמהלך הוביל למהומות קטלניות ברחובות עד שהוא חזר בו. הרפורמות של סיסי, לעומת זאת, עוררו אי-שביעות רצון בציבור, אך זו לא גלשה לאלימות ברחובות. הפגנות הפכו למעשה לאסורות במצרים בעקבות חוק משנת 2013, והעוברים על החוק הזה עלולים להישלח לחמש שנות מאסר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock , EPA
נשיא מצרים סיסי. 418 שקלים
צילום: Shutterstock , EPA
מומלצים