שתף קטע נבחר

מנכ"ל אנרגי'אן: "קיים פוטנציאל להגדלת מאגרי הגז המקומיים בעשרות אחוזים"

החברה חידשה השבוע את קידוחי האקספלורציה למציאת מאגרי גז מול חופי ישראל, לאחר שש שנים בהם היה הים סגור בפועל לחיפושי גז או נפט. מתיאס ריגס: "כשהגענו לפה כולם אמרו שישראל זה מקום שבלתי אפשרי לעבוד בו"

 

 

חברת אנרג'יאן היוונית בריטית חידשה השבוע את קידוחי האקספלורציה למציאת מאגרי גז מול חופי ישראל. זאת, לאחר שש שנים בהם הים היה סגור בפועל לחיפושי גז או נפט.

 

>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בג"ץ דחה את עתירת ארגוני הסביבה נגד פיתוח כריש ותנין

נובל ודלק כבר לא לבד: אקסון מוביל מצאה מאגר גז גדול מול קפריסין

גם במכרז הגז החדש יתמודד רק תשובה

 

אנרג'יאן היא הבעלים של מאגרי הגז "כריש" ו"תנין", שנמכרו לה באוגוסט 2016 בעבור 150 מיליון דולר, מדלק קידוחים הישראלית שנדחפה לעסקה מכוח מתווה הגז הממשלתי ששאף ליצור תחרות "יש מאין" בין המאגרים השונים. מאגרי כריש ותנין מכילים כ-67 מיליארד מ"ק, שווה ערך לשש שנות צריכה במונחי המשק המקומי.   

אסדת הקידוח של אנרג'יאן, מאגר כריש (צילום: אוראל כהן)
אסדת הקידוח של אנרג'יאן, מאגר כריש(צילום: אוראל כהן)

הקידוח הנוכחי מתבצע בלב ים, מרחק 90 ק"מ מערבית מהעיר חיפה, שם מקווה אנרג'יאן לאושש את ההנחות המוקדמות לפיהן ניתן להגדיל את כמות הגז שעומדת לרשות המשק בעשרות אחוזים. בביקור על אוניית הקידוח סטנה-דרילמקס (STENA DRILLMAX) סיפר המנכ"ל מתיאס ריגס שהגעתם לישראל זכתה להרמת גבות באירופה.

 

"מקווים שחברות נוספות ילכו בעקבות 'אנרג'יאן'"

"כשהגענו לפה כולם אמרו שישראל זה מקום שבלתי אפשרי לעבוד בו, בעיקר מסיבות של בירקורטיה ורגולציה. לשמחתי היה לנו ניסיון הפוך, והתחלנו החודש עם קידוח במאגר 'כריש'. על פי ניתוח גיאולוגי בלתי תלוי שיש בידינו, ישנה אפשרות להגדיל את כמות הגז בעוד 200 מיליארד מ"ק". לשם השוואה, כלל נפח המאגרים הידוע למשרד האנרגיה הישראלי עומד על 880 מיליארד מ"ק, כך שאם הניתוח הגיאולוגי יתברר כנכון היקף הגז למשק הישראלי יגדל ב-22%.

 

אנרג'יאן כבר השקיעה ברכש של פלטפורמה ימית (FPSO) להפקת הגז, והיא חתומה על שורת חוזים במשק בהיקף שנתי של 4.2 מיליארד מ"ק, בעיקר לתחנות כוח פרטיות, עם תמחור זול ב-30% ממה שחברת החשמל משלמת למאגר "תמר". תחילת הזרמת הגז ממאגרי "כריש" ו"תנין" מתוכננת למרץ 2021. 

 

בביקור השתתף גם שר האנרגיה, יובל שטייניץ, יחד עם מנכ"ל משרדו אודי אדירי וראשי האגפים השונים במשרד. שטייניץ אמר כי "זהו ביקור ראשון על ספינת קידוח של שחקן חדש בשוק האנרגיה הישראלי. אנו רואים את תחילתה של התחרות, ומקווים שחברות נוספות ילכו בעקבות 'אנרג'יאן'. פיתוח מאגרי הגז יאפשר לנו להמשיך ולהפחית את השימוש בפחם ולנשום אוויר נקי יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן
אסדת הקידוח של אנרג'יאן, מאגר כריש
צילום: אוראל כהן
מומלצים