שתף קטע נבחר

סוף למשבר ההגירה? 1,000 פועלי בניין מאוקראינה בדרך לעבודה בישראל

במסגרת יישום ההסכם בין ישראל לאוקראינה, זומנו בשבוע שעבר 1,047 עובדים אוקראינים במקצועות הבניין לבחינות מקצועיות שאירגנה רשות האוכלוסין וההגירה בקייב. העובדים האוקראינים יוכלו לעבוד בישראל עד חמש שנים ויקבלו זכויות סוציאליות בדומה לישראלים

על רקע משבר ההגירה בין ישראל לאוקראינה: יותר מ-1,000 פועלי בניין מאוקראינה מגויסים בימים אלה במטרה להשתלב בעבודות בנייה בישראל.

 

>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

תיירים ישראלים גורשו מאוקראינה: "הזמנו מלון"

"לא הייטקיסט, אייטישניק": עובדי הקבלן האוקראינים של ההייטק הישראלי

למרות ההצהרות: מחסור של אלפי עובדים בענף הבנייה

 

בשבוע שעבר הוזמנו 1,047 עובדים אוקראינים במקצועות הבניין לבחינות מקצועיות שאירגנה רשות האוכלוסין וההגירה בבירת אוקראינה קייב. סבב המיונים המקצועיים נעשה במסגרת יישום ההסכם בין שתי המדינות.

אילוסטרציה תאונות בנייה (צילום: Shutterstock)
אילוסטרציה. "העובדים האוקראינים יוכלו לעבוד בישראל עד חמש שנים" (צילום: Shutterstock)
 

כיום רק 129 עובדים מאוקראינה מועסקים בעבודת בניין בישראל. לאחרונה פירסם סגן שר החוץ של אוקראינה מאמר שבו רמז כי המעסיקים הישראלים הם האחראים להימצאות העובדים הבלתי חוקיים בארץ, המהווים תירוץ לגירוש של אוקראינים מישראל.

 

סגן השר איים כי תוחזר הדרישה לוויזה מאזרחי מדינות שבהן לא מכבדים את אזרחי אוקראינה. הכוונה, בראש ובראשונה, היא לישראל. בשבועות האחרונים עשרות ישראלים סורבו בכניסה לאוקראינה. בשנה שעברה סירבה ישראל להכניס 4,430 אוקראינים.

 

המבחן לעובדים מאוקראינים נערך בסיוע המרכז להגירה בינלאומית וקליטה (CIMI) ובפיקוח של בוחנים ישראלים מהתאחדות הקבלנים בוני הארץ ומשרד הבינוי והשיכון. ארנון מנטבר, יו"ר המרכז להגירה: "הודות להסכמים עם המדינות השונות נחסכו יותר מ-200 מיליון דולר מההוצאות של עובדים זרים על דמי תיווך המגיעים לעיתים ל-10,000 דולר לעובד. האוקראינים יוכלו לעבוד בישראל עד חמש שנים ויקבלו זכויות סוציאליות בדומה לישראלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים