שתף קטע נבחר

מאות דרוזים הפגינו בגולן: "זה שטח ערבי-סורי"

מאות מתושבי הכפרים הדרוזים הפגינו נגד ההכרה האמריקנית בריבונות ישראל ברמת הגולן, ונגד התוכנית להקמת חוות טורבינות בצפון הגולן. ויש מי שדווקא תומך: "מאחלים לסוריה טוב ושלום, אך נישאר על אדמותינו תחת שלטון ישראלי"

 

 

כ-300 מבני העדה הדרוזית, תושבי ארבע הכפרים הדרוזים ברמת הגולן, התאספו הערב (יום ג') בכיכר המרכזית של מג'דל שמס כדי להפגין נגד ההחלטה האמריקנית להכיר בריבונות ישראל ברמת הגולן, ונגד תוכנית הוועדה לתשתיות לאומיות להקים 31 טורבינות רוח בצפון הגולן. "זו אדמה ערבית-סורית", קראו בהפגנה. "המהלך יפגע בפרנסה שלנו וישרת רק את האינטרסים של ישראל".

  

הפגנת דרוזים במג'דל שמס נגד ההכרה של ארה
הפגנה נגד ההכרה האמריקנית בריבונות ישראל בגולן

הפגנת דרוזים במג'דל שמס נגד ההכרה של ארה
"אדמת הגולן היא ערבית-סורית". מג'דל שמס

הפגנת דרוזים במג'דל שמס נגד ההכרה של ארה

במהלך ההפגנה הונפו דגלי סוריה ונציגים נשאו נאומים. אחת הנואמות אמרה כי "לא ניתן לכובש להעביר את מיזם טורבינות הרוח, שמטרתו היא לנצל את המשאבים שלנו ואת האדמות שלנו לטובת האינטרסים של מדינת ישראל". גם בצד הסורי של הגבול התקיימו היום כמה הפגנות במחאה על ההחלטה האמריקנית, כולל בקונייטרה שרק לאחרונה שבה לשליטת אסד, ובסווידא - מעוזם של הדרוזים בסוריה.

הפגנת דרוזים במג'דל שמס נגד ההכרה של ארה

הפגנת דרוזים במג'דל שמס נגד ההכרה של ארה

חרף ההפגנות, יש מי שמביע דעה הפוכה. הבולט שבהם הוא ראש מועצת בוקעאתא, עבאס אבו עוואד, שאמר ל-ynet: "אנחנו תושבי רמת הגולן כבר 50 שנה, חיים בשטח שנכבש על ידי ישראל. השנה, בפעם הראשונה, היו בחירות מקומיות בכפרים הדרוזים. אנחנו מרגישים שאנחנו ישראלים לכל דבר ועניין, אנחנו חלק מהעם הישראלי. אנחנו אוהבים את סוריה ומאחלים להם רק טוב ושלום, אבל אנחנו חיים בישראל ונישאר כאן. לא משנה מה קורה בין המדינות, אנחנו נישאר על האדמות שלנו תחת שלטון ישראל".

 

גם אמל ספדי, תושב מסעדה, בירך על ההחלטה: "פרק הזמן שעבר מאז שסוריה הוקמה ועד לכיבוש רמת הגולן הוא קצר יותר מהזמן שרמת הגולן נמצאת תחת שליטת ישראל. נכון שיש מי שמסרב לקבל על עצמו אזרחות ישראלית, אבל בסופו של דבר אנשים מקבלים תנאים סוציאליים, ביטוח לאומי, רווחה. הם חיים כאזרחי ישראל לכל דבר ועניין. אנשים מעדיפים לחיות פה למרות מה שרואים בתקשורת. אם ייערך סקר בקרב תושבי רמת הגולן הדרוזים, תראו שהרוב לא רוצה שינוי". 

 

המפגינים מחו גם נגד התוכנית להקמת טורבינות רוח בשטחי רמת הגולן, שעליו החליטה לפני כחודש הוועדה לתשתיות לאומיות. המיזם כולל את הקמתה של חוות טורבינות בצפון הגולן (תת"ל 47), שתכלול 31 טורבינות הרוח שיספקו כ-100 מגה-וואט חשמל.

  

"הפקעת האדמות תפגע בפרנסה שלנו, תפגע במטעי התפוחים והדובדבנים", סיפר ל- ynet עאטף דרוויש, תושב בוקעאתא שהשתתף בהפגנה. "הטורבינות מהוות מפגע סביבתי חמור וגם מפגע בריאותי".

  

בתום ההפגנה אמרו המשתתפים כי "המחאות יימשכו עד שיבוטלו סוגיות ריבונות ישראל בגולן והקמת חוות הטורבינות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת העדה הדרוזית ברמת הגולן
מומלצים