שתף קטע נבחר

אפליקציית הצ'טים שמסוכנת לילדים

בעקבות חשד שרופא ביצע עבירות מין בילדים באמצעות אפליקציה בה ניתן להישאר חסויים - מהן הסכנות שהורים צריכים להכיר ואיך לדבר עם הילדים, כדי שלא יחששו לשתף בשעת צרה

 

 

המשטרה חוקרת פרשה חמורה שבמסגרתה נעצר ד"ר עידן ברק, 37, תושב המרכז, בחשד לביצוע עבירות מין חמורות בילדים. מהמשטרה נמסר כי החקירה החלה בעקבות דיווח של הקטין למוקד 105. לפי החשד, הרופא נהג ליצור עמו קשר באמצעות אפליקציה למסרים מיידים.

 

"זו פעם ראשונה שאנחנו שומעים על מקרה כזה שבוצע דרך אפליקציית קיק", אומרת אורנה היילינגר, מנהלת מרכז נטיקה, איגוד האינטרנט בישראל. "להבדיל מהאפליקציות האחרות שאנחנו מכירים, כמו אינסטגרם, מיוזיקלי, טיקטק או אפילו פייסבוק, קיק זו פלטפורה שמאפשרת לנו להיות בה בלי להזדהות. אם בכל יתר האפליקציות אני צריכה מספר טלפון, פה מספיק שאני בוחרת שם משתמש".

 

כמו פעם.

"בדיוק כמו פעם. אנונימי לחלוטין. ואז אנחנו יכולים להתנהל. זו זירה שמדמה קצת פייסבוק, קצת אינסטגרם, קצת וואטסאפ ואפשר להתנהל בה בכל הדברים האלו בתוך האפליקציה הזו. אפשר לפתח דרכה קשר מתמשך, אפשר לשלוח תמונות. זו סוג של רשת חברתית אבל הזהות שמורה לחלוטין ואי אפשר לדעת מי אתה".

 

אי אפשר לדעת מי בצד השני (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אי אפשר לדעת מי בצד השני(צילום: shutterstock)

האם בחודשים האחרונים יש טרנד בקרב בני הנוער להיכנס לאפליקציות האלה?

זה לא בחודשים האחרונים. אחת התופעות שאני לא הצלחתי לתהות על קנקנה, זה בני נוער שמחפשים חלופות אנונימיות להשתמש ברשת. היה את בליינדספוט, סיקרט, סראחה. יש לא מעט אפליקציות אנונימיות אבל הן בין אחד לאחד. בקיק זה אחד לרבים, רבים לאחד, ושם אתה יכול ליצור גם שיחה פרטית".

 

קראו עוד:

ההורים שמסכנים את ילדיהם ברשת

סכנות ברשת: 3 טעויות של הורים

"הצלחתי להציל את בתי משיימינג"

 

זו פעם ראשונה שאתם שומעים על מקרה כזה?

"ממש לא. אנחנו מפעילים קו חם שפועל 24/7. קיבלנו פניה על ילד בן עשר שהתקשר לער"ן, כי מישהו איים עליו שאם לא ימשיך לשלוח לו תמוונת הוא יראה את התמונות לאמא שלו ויפיץ אותן בקיק. הוא נקלע למצוקה נפשית עד כדי כך שהתקשר לער"ן.

 

"בעיניי, מעבר למקרה הנורא הזה, התגובה של הילד כשאמרתי לו שצריך לספר לאמא, הייתה יותר קשה. חשוב לי לקרוא להורים - תפתחו ערוץ תקשורת, תבטיחו לילדים שלא תתנהלו בצורה קיצונית. תסבירו להם שהם לא אשמים אלא ההתנהלות עצמה".

 

מה ההמלצה להורים? להיכנס לטלפון של הילדים ולזהות את האפליקציות?

"להיכנס לטלפון של ילדים בני 14-16 זה להעביר מסר של 'אני לא סומך עליך'. עדיף לנהל איתם שיחות, לספר על המקרה, להסביר ולפתוח את הדיאלוג. לומר להם שאם הם שלחו תמונה היא שם, גם אם הבטיחו להם שלא יעשה בה שימוש".

 

גם אנשים מבוגרים נקלעים לסחיטה בתמונות.

"65-70% מהאלימות והבריונות ברשת מכוונת ונעשית על ידי מבוגרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הילדים מפחדים בעיקר מהתגובה של ההורים
צילום: shutterstock
מומלצים