שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בוחרים מהבטן: 12 מתכונים של מנהיגי המפלגות
    השקשוקה של אבי גבאי, החמין של דרעי והסינייה של אחמד טיבי: מתכונים של מנהיגי המפלגות

    משה פייגלין – בצק פילו במילוי חזה עוף

     

    המצרכים:

    1 חבילת דפי בצק פילו (שהופשרה מראש)

    3 בצלים בינוניים

    2 סלסילות פטריות, אפשר מסוגים שונים

    1/2 ק"ג חזה עוף

    2 כפות רוטב שזיף רימון

    1 כף סילאן

    1 כפית שטוחה אגוז מוסקט

    מעט כורכום

    צ'ילי חריף גרוס - תלוי כמה חריף אתם אוהבים

    מלח ופלפל

    חופן פטרוזיליה, קצוצה

    פייגלין במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    משה פייגלין(צילום: אביגיל עוזי)

    אופן ההכנה:

    1. לטגן קודם בצל קצוץ, לאחר שהוא משחים מעט להוסיף פטריות חתוכות.

    2. לקצוץ דק־דק את חזה העוף ולהוסיף לטיגון, במידה שהעוף יגיר

    מים להגביה את האש.

    3. להוסיף רוטב שזיף רימון, סילאן אגוז מוסקט, כורכום, צ'ילי חריף גרוס, מלח ופלפל.

    4. להמשיך לטגן על אש גבוהה ולערבב מדי פעם. לקראת הסוף להוסיף את הפטרוזיליה.

    5. לחתוך את דפי הבצק לרבעים, למרוח שמן על ריבוע אחד, להצמיד אליו ריבוע נוסף, כדי שיספוג קצת שמן, ולהפוך את הריבוע השני.

    6. למלא במרכז הריבוע מתערובת חזה העוף, לקפל מעט משני צדדים (מלמטה ולמעלה) ולגלגל.

    7. להניח הכל על נייר אפייה, למרוח מעל ביצה ולפזר שומשום שחור. להכניס לתנור עד שמשחים.

     

    אפשר להוסיף רוטב פטריות ביין:

    1 בצל קטן

    1 קופסת פטריות מסוננת

    1/4 כוס יין לבן יבש

    1 כף קמח

    מלח, פלפל, כפית אבקת מרק עוף (או פטריות)

    1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

    3 כפות עירית או פטרוזיליה

     

    אבי גבאי - שקשוקה

    המצרכים:

    8 שיני שום קצוצות דק־דק

    8 עגבניות קלופות וחתוכות לשמיניות

    1 ו־ 1/2 כפות פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה חריפה

    2 פלפלים חריפים, חתוכים

    8 ביצים

    שמן זית

    פלפל ומלח

     

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    אבי גבאי(צילום: אביגיל עוזי)

    אופן ההכנה:

    1. במחבת גדולה מטגנים את השום והפלפלים בשמן זית.

    2. מוסיפים את העגבניות. כשהכל חם מאוד, מוסיפים את הפפריקה טבולה בשמן זית

    (מרוקאים מכפילים).

    3. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

    4. שוברים את הביצים לתוך התערובת במחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות.

     

    אורלי לוי - פלפלים ממולאים

    המצרכים:

    8 עד 10 פלפלים צבעוניים

    3 כפות שמן קנולה

    2 כפיות סוכר

    1 כפית פלפל שחור

    1/2 חבילה כוסברה

    1/2 חבילה פטרוזיליה

    חופן עלי נענע

    חופן עלי סלרי

    חופן שמיר

    חופן בצל ירוק

    2 עגבניות מגוררות

    1 כף כורכום

    1 כף גדושה מלח

    מיץ מלימון אחד סחוט

    2 בצלים מטוגנים

    2.5 כוסות אורז

    לרוטב -

    3 כוסות מים רתוחים

    3 כפות רסק עגבניות מרוכז

    3 כפות שמן זית

    1 כפית סוכר

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור

    2 כפות מיץ לימון

    1 כפית כורכום

     

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    אורלי לוי(צילום: אביגיל עוזי)

    אופן ההכנה:

    1. לשטוף את הפלפלים, לחתוך את החלק העליון, לנקות ולשים בצד (לשמור את המכסה).

    2. לקצוץ דק את כל העלים ולהוסיף את כל הרשום למילוי הפלפלים, לערבב היטב ולמלא את הפלפלים. לסגור עם המכסה של הפלפל.

    3. לסדר יפה את הפלפלים בסיר רחב ועמוק ולהוסיף את כל החומרים לרוטב, לסיר ולהביא

    לרתיחה.

    4. יש להשאיר את הסיר על אש קטנה 40 דקות נוספות ואז להכניס לתנור לשעתיים נוספות בחום נמוך.

     

    איימן עודה - מקלובה

    המצרכים:

    1 כוס אורז

    2 בצלים חתוכים לקוביות

    4 חצילים פרוסים

    4 גזרים

    1 כרובית בינונית מפורקת

    8 שוקיים של עוף

    שמן לטיגון

    מלח ופלפל

    אגוז מוסקט

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    איימן עודה(צילום: אביגיל עוזי)

    אופן ההכנה:

    1. משרים את האורז לשעה־שעה וחצי. מטגנים במחבת כל ירק בנפרד ואת

    העוף, עד שמשחימים.

    2. מבשלים את העוף בנפרד עם שלוש כוסות מים עד שמתרכך.

    3. מכניסים הכל לסיר גדול. מוסיפים את האורז. מוסיפים שתי כוסות מים ומלח, מתבלים באגוז מוסקט וקצת פלפל ומביאים לרתיחה.

    4. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור 5 דקות לפחות.

    5. מניחים מגש גדול על הסיר והופכים את המקלובה למגש.

     

    נפתלי בנט - עוף באננס

    המצרכים:

    אננס מקופסת שימורים

    עוף שלם או 4 כרעי עוף (זו ההעדפה שלי)

    3 בצלים

    1 ראש שום

    שמן, מלח, פלפל

    3 כפות סויה

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    נפתלי בנט(צילום: אביגיל עוזי)

    אופן ההכנה:

    1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים היטב את שלושת הבצלים ואת ראש השום.

    2. אחרי שהבצל והשום זהובים, מוסיפים לתוך הסיר את קופסת האננס, עם הסירופ הנלווה,

    בקוביות או בטבעות.

    3. מוסיפים את הסויה ומשאירים את התערובת על אש בינונית עד שהיא נהיית סמיכה.

    לבחוש כל הזמן.

    4. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור, גרוס או טחון לפי הטעם האישי. במקביל, מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש לטמפרטורה המקסימלית למשך כ־ 10 דקות, זאת כדי לצרוב אותו.

    5. שופכים את התערובת על העוף, מכסים את התבנית ונותנים

    להתבשל בתנור כ־ 45 דקות ב- 200 מעלות.

     

    אריה דרעי - חמין מרוקאי

    * אין כמויות, "לפי העין"

    המצרכים:

    2 בצל חתוך גס

    חתיכת רגל של פרה

    בשר ראש

    בשר אסאדו (החלק עם השומן הוא החשוב ביותר, הסוד של הסחינה זה השומן)

    גרגירי חומוס שהושרו כל הלילה

    תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים

    תבלינים - לפני הכל, אמא שלי ז"ל הייתה אומרת 'לכבוד שבת קודש' על כל תבלין ותבלין שהייתה זורקת לסיר - פפריקה בנדיבות, כורכום, מלח־פלפל. יש שאוהבים להוסיף דבש או סילאן תמרים

    חיטה

    ביצים

     

    אופן ההכנה:

    1. לטגן את הבצל בסיר. להוסיף את הבשר על הבצל המטוגן, ו"לסגור" מכל

    הצדדים היטב. להוסיף את החומוס ותפוחי האדמה. לכסות במים רותחים עד לגובה

    אמצע הסיר ולהוסיף תבלינים.

    2. לשים את החיטה בשקית "קוקי". להוסיף לכל כוס חיטה 2 וחצי כוסות מים, שמן, פפריקה, פלפל שאטה גרוס ומלח. לסגור היטב ולשים בחלק העליון של הסיר. לבשל על אש גבוהה במשך שעה, להוריד לאש נמוכה ולבשל לפחות עוד שעתיים, ואז להעביר לפלטה. להוסיף את הביצים.

    * לבדוק לפני שבת שנותרה כמות של מים כדי שלא יישרף בלילה על הפלטה.

     

    תוספת קישקע (אנחנו נהיינו אשכנזים בעוונותינו):

    בצל מטוגן קצוץ דק

    כוס קמח

    להוסיף מים מהחמין עם התבלינים בכמות שתהפוך את זה לבצקי להוסיף מלח ולערבב היטב.

    להכניס לתוך שקית וליצור צורה של נקניק שמן. לסגור היטב ולהוסיף לחמין.

      

    תמר זנדברג - מאפה תפוחי אדמה טבעוני

    רכיבים לבצק:

    1/2 ק"ג קמח רגיל

    1 כוס שמן קנולה

    1 כוס מים חמים

    1 כפית מלח

    למילוי:

    תפוחי אדמה חתוכים ומבושלים במים

    בצל פרוס ומטוגן בשמן

    מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם (למשל אגוז מוסקט או הל)

    לאפייה:

    פיירקס עגול משומן או מרופד בנייר אפייה

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    תמר זנדברג(צילום: אביגיל עוזי)

    אופן ההכנה:

    1. לערבב את חומרי הבצק בכף ואחר כך בידיים עד שיוצא בצק

    חלק, מוצק וקצת שמנוני. אם זה יבש מדי או צמיגי מדי אפשר להוסיף קמח או שמן ומים לפי

    הצורך. אפשר להוסיף תימין יבש לבצק.

    2. לגלגל את הבצק לכמה כדורים (בגודל כדור טניס), ולהכניס למקרר לשעה בערך בשקיות ניילון או בניילון נצמד.

    3. בינתיים למעוך את תפוחי האדמה והבצל ביחד לפירה, לתבל ולהוסיף קצת קמח. לערבב ולצנן.

    4. להוציא את עיגולי הבצק מהמקרר ולרדד במערוך אחד־אחד על משטח מקומח לרצועה רחבה.

    5. להניח לאורכה בכף את הפירה ולגלגל עליו את הבצק לנקניק מאורך.

    6. להניח בפיירקס את הרצועות - האחת מחוברת לזנב של השנייה, כאשר כל אחת מהן סגורה בשני הקצוות כך שמתקבלת צורת שבלול.

    7. להבריש את השבלול בקצת שמן, לפזר למעלה קצח, שומשום או קימל, ולהכניס לתנור מחומם

    ל־ 200 מעלות, עד שהבצק מתקשה ומשחים.

      

    אחמד טיבי - סינייה קציצות

    את המאכל הזה מכינים ומגישים מיד. בחימום חוזר הקסם אובד. אפשר להכין מראש את המרכיבים בנפרד, להוסיף את הקציצות, לאפות ולהגיש.

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    אחמד טיבי(צילום: אביגיל עוזי)

    המצרכים (ל־4 מנות):

    3 תפוחי אדמה פרוסים

    1 בצל קטן פרוס

    מעט שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס

    2 עגבניות פרוסות

    לקציצות:

    500 גרם בשר טחון (תערובת טלה ובקר)

    1 בצל קטן קצוץ דק

    1 כפית בהראט

    1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

    1/2 פלפל חריף קצוץ דק־דק (לא חובה)

    50 גרם צנוברים או שקדים קצוצים (לא חובה, אבל מוסיף)

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל־200 מעלות. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבצל בסינייה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. אופים 20 דקות או עד שפרוסות תפוחי האדמה מתרככות.

    2. בינתיים מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים אותם בידיים כדי להפוך את התערובת

    לאחידה. יוצרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג־פונג מוארכים ומניחים בסינייה על שכבת תפוחי האדמה והבצל, מניחים עליהן את פרוסות העגבניות ואופים 15 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.

     

    משה כחלון - מפרום

    המצרכים (ל-6 מנות):

    7 תפוחי אדמה בינוניים

    מלח לפי הטעם

    למלית:

    500 גרם בשר טחון

    2 בצלים, קצוצים דק

    צרור עלי פטרוזיליה, טרייה קצוצה

    3 כפות פירורי לחם

    2 ביצים

    מלח לפי הטעם

    1 כפיות פלפל שחור 1/2

    תבלין סודי המורכב מערבוב

    תבלינים:

    1/2 כפית בהרט

    1/2 כפית קינמון

    1/2 כפית אגוז מוסקט

    1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר טחון)

    לטיגון:

    שמן לטיגון

    קמח

    2 כפות רסק עגבניות

    2 ביצים טרופות

    4 כפות מים

    לרוטב:

    1 בצל, קצוץ

    4 שיני שום, קצוצות

    1/2 כפית קינמון

    1 כפית פפריקה מתוקה

    3 כפות רסק עגבניות

    מלח לפי הטעם

    בערך כוס מים

    להגשה:

    קוסקוס

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    משה כחלון(צילום: אביגיל עוזי)

    אופן ההכנה:

    1.קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות לאורך בעובי של 2-3 ס"מ כל פרוסה. בכל פרוסה עושים חתך לאורך כמעט עד הסוף ויוצרים מעין כיס או סנדוויץ'.

    2. מניחים את תפוחי האדמה על מגש או על תבנית וממליחים אותם. לאחר חצי שעה של השריה במלח, מניחים את תפוחי אדמה במסננת ושוטפים את המלח עם מים קרים.

    3. לוקחים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הפטרוזליה, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל ותערובת

    התבלינים הסודית. לשים את התערובת בידיים עם מעט מים, מכינים קציצות וממלאים את תפוחי

    האדמה בקציצות.

    4. מניחים את תפוחי האדמה על מגש ומקמחים אותם היטב.

    5. מערבבים בקערה נפרדת ביצים עם רסק עגבניות ומעט מים.

    6. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את תפוחי האדמה המקומחים בתערובת הביצים

    ומכניסים לשמן רותח עד להזהבה עמוקה. מוציאים ומניחים בצד.

    7. בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל ושום יחד עם הקינמון והפפריקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב. מסדרים את המפרומות ומוסיפים מים עד

    אמצע התבשיל.

    8. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שעתיים, עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה. מוסיפים מים במהלך הבישול לפי הצורך. מומלץ לבשל על פלטת השבת. מגישים יחד עם קוסקוס.

     

    אביגדור ליברמן - מרק עדשים

    המצרכים:

    2 כפות שמן זית

    3 כרישות, קצוצות לקוביות

    1 בצל לבן, קצוץ לקוביות

    2 גזר, קצוץ לקוביות

    3

    יח' פטריות מלך היער, קצוצות לקוביות

    1 כוס עדשים (אפשר לערבב כמה סוגים) מושרות במים כ־10 שעות

    4 עלי דפנה

    1 כף מרק אורגני

    פלפל שחור

    1/2 כפית כמון

    כמה ענפי סלרי חתוכים עם העלים

    1 אריזה של פטריות שימג'י לבנות חתוכות לשתיים

    1 כף סוכר

    1 חבילה עלי מנגולד ירוקים

    1 קופסה עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות אורגני

    1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

    1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק

    3 שיני שום, קצוצות

    להגשה:

    שמנת חמוצה, עירית, כמה טיפות מיץ לימון, זיתי קלמטה קצוצים, כמה טיפות שמן שומשום קלוי

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר גדול מחממים מעט את השמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל, הגזר ופטריות המלך, ומטגנים מעט.

    2. מוסיפים מים חמים ואת העדשים ומבשלים עד שהעדשים כמעט

    מוכנות.

    3. מוסיפים את עלי הדפנה, אבקת המרק והתבלינים, סלרי, שום, פטריות השימג'י, סוכר, את

    המנגולד והעגבניות המרוסקות.

    4. מבשלים עוד כ־ 15 דקות על אש קטנה ומכבים. לפני הגשה מוסיפים לתוך הסיר

    את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מוזגים לצלחות ומקשטים בשמנת, עירית, מיץ לימון, זיתים ושמן שומשום.

     

    יולי אדלשטיין - עוגת תפוזים

    המצרכים:

    6 ביצים

    גרידת תפוז או לימון

    1/3 כוס שמן

    1 כפית תמצית וניל

    קורט מלח

    1 ו־ 1/4 כוסות קמח

    1 כפית אבקת אפייה

    1/2 כוס מיץ תפוזים

    1 ו־ 1/2 כוסות סוכר

     

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    יולי אדלשטיין(צילום: אביגיל עוזי)

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל־ 180 מעלות ומפרידים את הביצים.

    2. את החלבונים מקציפים עם 1 כוס סוכר בקערה

    נפרדת.

    3. בקערה גדולה מערבבים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר ויתר החומרים.

    4. כשהבלילה מוכנה מוסיפים את החלבון המוקצף בתנועות קיפול

    עדינות.

    5. שופכים לתוך סיר פלא ואופים 30-40 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות.

     

    לציפוי: היתרון של העוגה שהיא טעימה כמו שהיא וגם פרווה, לכן לאוכלים בשרי כדאי לפזר רק אבקת סוכר מעל. לחובבי השוקולד אני ממליץ לחמם חפיסת שוקולד מריר עם מכל שמנת מתוקה ולשפוך מעל. אפשר להגיש לצד גלידה, פירות או סתם לשים על השולחן במטבח ולחכות

    שתתחסל (תוך פחות מיום בדרך כלל).

     

    ציפי לבני - ממולאים צמחוניים

    אלה הפלפלים הממולאים הצמחוניים שאמא שלי הייתה עושה וכמו שהיא לא ידעה לשתף בכמויות מדויקות, כך גם אני.

    ראשי המפלגות במטבח הביתי (צילום: אביגיל עוזי)
    ציפי ליבני(צילום: אביגיל עוזי)
     

    המצרכים:

    פלפלים אדומים

    אורז פרסי

    בצל קצוץ

    רסק עגבניות

    פפריקה חריפה ופפריקה רגילה

    פלפל צ'ומה

    פלפל שחור

    טיפה סוכר ומלח

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את כיפות הפלפלים. מנקים אותם מבפנים ופורסים את הכיפות לפרוסות דקות וקטנות.

    2. שמים את הפלפלים החתוכים והנקיים בסיר כשהם צמודים זה לזה ומניחים בצד.

    3. במחבת מטגנים את הבצל עם פרוסות הפלפלים. מוסיפים רסק עגבניות, מעט סוכר, את מגוון הפלפלים החריפים ומלח לפי הטעם.

    4. שוטפים את האורז, מערבבים לתוכו את המלית מהמחבת וממלאים את הפלפלים עד שני־שלישים מגובהם.

    5. מוסיפים לסיר מים מעורבבים עם רסק עגבניות ומבשלים עד התרככות.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אביגיל עוזי
    12 מתכונים של יו"ר המפלגות
    צילום: אביגיל עוזי
    מומלצים