שתף קטע נבחר

חייה של גלית ניצלו בצנתור מוח בהדסה - בזכות הצחוק שלה

אחרי שגלית אברהם בת ה-46 התלוננה שבכל פעם שהיא צוחקת, היא סובלת מכאב חד מאחורי העין, הרופאים החליטו לבדוק את התלונה הלא שגרתית וגילו כי היא סובלת ממפרצת מוחית. פרופ' חוסה כהן, מנהל יחידת הצנתורים, שערך את הצנתור המוחי שהציל אותה: "מזל שהיא צוחקת כל כך הרבה, זה הציל את חייה"

"לפני שנה וחצי התחלתי לשים לב שבכל פעם שאני צוחקת הרבה, אני מרגישה מן לחץ וכאב בתוך הראש, בחלק שמאחורי העין הימנית", מספרת גלית אברהם, מנהלת חשבונות בת ה-46 מבאר שבע.

 

גלית היא טיפוס חיובי וצוחקת המון, מכל הלב", מספר צדוק בעלה, "הכאבים היו כל כך חזקים אחרי כל התפרצות בצחוק, שמתוך דאגה כבר התחלתי לבקש ממנה שתפסיק, כי זה לא בריא לה והיא תסבול למחרת מכאבים חזקים, סחרחורות וחוסר איזון".

 

גלית מספרת כי במשך חודשיים סבלה לפני שפנתה לרופאת המשפחה. "החלטתי לפנות לרופאת משפחה שהפנתה לנוירולוג, הוא הפנה ל-CT ומשם היה כבר ברור וחד משמעי: יש לי מפרצת במוח".

 

גלית ובעלה יצרו קשר מיידי עם פרופ' חוסה כהן, ראש יחידת צנתורי המוח בהדסה.  בצנתור אבחנתי הוא גילה את המפרצת והסביר לי שעליי לעבור צנתור לסגירת המפרצת שמסכנת את חיי".

 

צפו בראיון עם פרופ' כהן שמסביר על המקרה של גלית:

 

 

"המפרצת המוחית של גלית תפסה נפח בכל פעם שצחקה וגרמה למאמץ משמעותי של הגוף", מסביר פרופ' כהן. "היא גדלה בכל פעם ולחצה על המבנים סביבה והסכנה הייתה דימום, כאשר במצב זה הסטטיסטיקה מראה על 50% מן המקרים שמסתיימים במוות. היא ללא ספק טופלה ברגע האחרון וחייה ניצלו לפני שיהיה מאוחר מדי".

 

עכשיו כשהכל מאחוריה היא אומרת: "עכשיו כשאני אחרי הבדיקה האחרונה ובצנתור המוחי ראו שהכל תקין - אני שמחה ומאושרת יותר מתמיד. פרופ' כהן רגוע אז גם אני רגועה", היא מסכמת וצוחקת. "עכשיו אני צוחקת בחופשיות ללא שום כאב".

 

 

הדסה (צילום: דוברות הדסה)
מימין פרופ׳ חוסה כהן, מנהל יחידת צנתורי המוח בהדסה, משמאל גריגורי אורייב, הטכנאי הראשי של היחידה, באמצע בעלה של גלית(צילום: דוברות הדסה)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות הדסה
גלית אברהם. ניצלה בזכות הצחוק
צילום: דוברות הדסה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים