שתף קטע נבחר

זה הסמארטפון עם המצלמה הכי טובה בשוק

וואווי P30 פרו מגיע עם מערך הזום המתקדם ביותר שקיים במצלמת סלולר, מנגון צילום בחושך שגורם למתחרים להחוויר וסוללה שיכולה לשרוד כמעט יומיים. הפיצ'רים האלה, שכל המתחרות ירצו להעתיק, מפצים בקלות על מסך בלתי מלהיב וממשק מעיק - והופכים אותו לבשורה של ממש בעולם המובייל

אנחנו חייבים לדבר על המצלמה של וואווי P30 פרו . לפני שנהלל את המהירות של הסמארטפון הזה, ולפני שנאמר כמה מילים הרבה פחות חמות על המסך והממשק שלו - אי אפשר לדבר על המכשיר הזה בלי לומר קודם כל שמדובר בסמארטפון עם המצלמה הכי טובה שיש בשוק כיום.

 

וואווי P30 פרו (צילום: shutterstock)
מנגנון הצילום בחושך מרגיש קסום(צילום: shutterstock)

 

זו משימה ממש לא קלה עבור וואווי - אנחנו חיים בתקופה שבה גם מכשירי ביניים מצליחים להפיק תמונות מצוינות. ההבדל הוא שה-P30 עושה את זה במצבים שבהם טלפונים אחרים בדרך כלל מתקשים. מנגנון הצילום בחושך שיש כאן מרגיש קסום, פשוט כי אנחנו לא רגילים למצלמות שרואות יותר מהעיניים שלנו. בשנה שעברה גוגל הציגה מנגנון כזה בסדרת פיקסל שלה, וגם לוואווי היה כבר מצב צילום לילה במייט 20 פרו. אבל כאן זה מרגיש שקפצנו דור - הצילומים מפורטים ובהירים הרבה יותר.  

 

 

למה זה משנה? כי כיום אנחנו מצפים שכשנלחץ על מקש הצילום, התוצאה תהיה טובה. בעבר רף הכניסה לעולם הצילום היה גבוה מספיק כדי שאנשים יבינו את ההשפעה של תאורה על צילום, ויקבלו בהבנה תמונות לא טובות. כיום אנחנו פחות סלחניים. מכיוון שבעיות תאורה הן אחת הסיבות העיקריות לתמונות לא טובות, קפיצת מדרגה משמעותית בצילום לילה היא לא סתם דבר מרשים, אלא משהו שאפשר בהחלט להכתיר כ"עתיד מצלמות הסלולר".

 

דבר דומה אפשר להגיד על הזום של ה-P30 Pro. זהו אחד הסמארטפונים הראשונים עם מצלמת פריסקופ, שנחשפה לפני כמה שנים כפיתוח של קורפוטוניקס הישראלית. מדובר במצלמה סלולרית שבה רכיב המצלמה "מקופל" על מנת שלא יוגבל על ידי עובי הטלפון. כך מתאפשר זום אופטי x5, ויחד עם חיישן ה-40 מגה פיקסל העיקרי של מערך הצילום, טוענים בוואווי כי ניתן להגיע לזום x10 בלי לאבד איכות. אז כן מאבדים קצת איכות, וצילום בהגדלה כל כך משמעותית יהיה בעייתי אלא אם הידיים שלכם ממש יציבות, אבל עדיין מדובר במערך הזום הטוב ביותר שקיים במצלמת סלולר, והוא עושה עבודה מצוינת.  

 

וואווי P30 פרו (צילום: shutterstock)

בנוסף, יש גם חיישן ToF (ראשי תיבות של Time of Flight) בגב המכשיר, מה שעוזר לו למפות בתלת-ממד את הסביבה שאליה אתם מכוונים את המצלמה. למה זה טוב? למצבים כמו צילום פורטרטים, למשל, כי הטלפון הזה יכול בקלות די מרשימה להבין היכן הפנים נגמרות והרקע מתחיל. זה גם עוזר למצב צילום הלילה, כי החיישן יכול להגיד לטלפון איך להתמקד על בסיס ההבנה של עומק בצילום.

 

החיסרון הבולט ביותר של המצלמה הוא שהבינה המלאכותית (AI), שמלכתחילה מאפשרת חלק ניכר מהדברים הטובים פה, לפעמים מפשלת בלי סיבה נראית לעין. יש מקרים שבהם הטלפון מתאמץ יותר מדי להציג תמונה חלקה, או משנה את הצבעים כדי שהתמונה תהיה "יפה יותר". חשוב לדעת מתי עדיף לכבות את ה-AI כדי שתוכלו לצלם תמונות טובות בעקביות, ואין דרך ללמוד את זה חוץ מאשר לנסות (ולטעות לפעמים).

 

הדגמה של עדשת הפריסקופ ב-P30:

וואווי P30 פרו  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
זום x0.6(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

וואווי P30 פרו  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
זום x1(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

וואווי P30 פרו  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
זום x5(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

וואווי P30 פרו  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
זום x10(צילום: דניס ויטצ'בסקי)
 

 

בואו נשים רגע את הצילום בצד ונדבר על העיצוב של ה-P30 פרו. הגרסה שקיבלנו היא בגימור Aurora, עם גב בגוונים של כחול-תכלת. חייבים להוריד את הכובע בפני וואווי: הסמארטפון הזה נראה יפהפה. זה המכשיר הראשון זה זמן מה שהוביל לשאלות "מה זה זה?" מאנשים שראו אותו.

 

רק לפני כמה שנים היו אלה מסכים עם קצוות קמורים שסובבו ראשים, אבל כיום אנחנו רגילים אליהם - בעיקר בזכות ההתעקשות של וואווי וסמסונג לצייד את הסמארטפונים שלהן במסכים האלה. חוץ מעיצוב יפה, זה מאפשר גם למקסם את גודל המסך שנכנס לטלפון - דבר שעוזר לחברה מבחינה שיווקית במפרטים והשוואות. אבל אתם יודעים למי מסך קמור לא עוזר? למשתמשים.

 

השוואה בין ה-P3O פרו לגלקסי S10:
וואווי P30 פרו  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
צולם עם גלקסי S10(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

וואווי P30 פרו  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
צולם עם וואווי P30 פרו (צילום: דניס ויטצ'בסקי)

וואווי P30 פרו  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
וזה מקור האור בתמונה - נורות של לפטופ(צילום: דניס ויטצ'בסקי)
 

די כבר, כמה אפשר? איך בדיוק וואווי מצליחה להצדיק את חוויית המשתמש שמסך עם קצוות קמורים מספק? טקסטים במסך מלא זולגים לקצוות, מחוות שליטה באנדרואיד הופכות למעצבנות וסרטוני וידיאו פחות נוחים לצפייה בצורה הזאת. גם שימוש במקלדת, במיוחד אם אתם רגילים לכתוב בלי להרים את האצבע מהמסך, נהיה הרבה יותר קשה כשהמסך מתעקם. יש לקוות שיום אחד בוואווי (וכן, סמסונג, אנחנו מסתכלים גם עליכם) יבינו את זה, ויחזרו למסכים שמתעדפים נוחות על פני יופי.

 

ערכת שבבים שכבר הוכיחה את עצמה

שאר המפרט של הטלפון הזה די דומה למייט 20 פרו שהושק לפני כחמישה חודשים, ויכול להתחרות בלי בעיה במכשירי דגל אחרים של תחילת 2019. ערכת השבבים קירין 980 של וואווי הוכיחה את עצמה כבר, והטלפון הזה אכן מגיב מהר מאוד. ישנה כאן הגרסה האחרונה של אנדרואיד, ובישראל אפשר לרכוש אותו עם 6 גיגה בייט זיכרון RAM ו-128 גיגה בייט נפח אחסון (3,499 שקלים), או לחלופין עם 8 גיגה בייט זיכרון RAM ו-256 גיגה בייט נפח אחסון (3,999 שקלים).

  

ואגב מייט 20 פרו, וואווי מנסה לייצר בידול בינו לבין ה-P30 באמצעות הורדה של כמה פיצ'רים: רזולוציית המסך הורדה ל-1080x2340, ואין בקדמת המכשיר חיישן עומק. בלי חיישן עומק הטלפון מסתדר היטב, ונעילת פנים עובדת בצורה לא רעה גם עם חיישן אופטי (כל עוד אתם לא בחושך). הירידה ברזולוציה של המסך נעשתה כנראה משיקולי מחיר, והיא מורגשת בעיקר כשאתם משווים ישירות עם טלפון מתחרה בעל רזולוציה גבוהה יותר. זה לא המסך הטוב ביותר בשוק כיום, אבל נראה שלא תדעו את זה אם לא תשוו.

 

וואווי P30 פרו (צילום: shutterstock)
וואווי P30 פרו. לא המסך הכי טוב בשוק(צילום: shutterstock)


הסוללה של הסמארטפון הזה - עם קיבולת של 4,200 מיליאמפר-שעה - מספיקה כמעט ליומיים, בין השאר בזכות ניהול הסוללה האגרסיבי של וואווי. מצד אחד זה מרשים, מצד שני זה קצת מעיק כשהטלפון מחליט שאתם בעצם לא רוצים לשתף את המיקום שלכם עם גוגל, על אף שבפירוש אמרתם לו שאתם כן רוצים.

 

הממשק שוואווי מתקינה על גבי אנדרואיד, EMUI, משתפר מטלפון לטלפון. כאן הוא טוב יותר מאשר במייט 20 פרו, שהפגין שיפור מימי ה-P20, וכך הלאה. אבל זה עדיין ממשק פולשני ומוגבל בכל הקשור להתאמה אישית, שכל הזמן רוצה להציע לכם עוד ועוד אפליקציות ושירותים של וואווי. בנוסף, החל מאנדרואיד 9 היצרניות הן אלה שמחליטות אם לאפשר הקלטת שיחות במכשיר - וה-P30 פרו לא מאפשר את זה.

 

אם אתם רוצים לרכוש את הסמארטפון עם המצלמה הטובה ביותר בשוק כיום, ה-P30 פרו הוא המכשיר עבורכם. קשה לתאר במילים כמה הסמארטפון הזה טוב כמצלמה (ולכן צירפנו תמונות שצולמו באמצעותו), ועצם הגעתו לשוק היא מאורע משמח, גם אם אתם לא מחפשים כרגע מכשיר חדש. הקפיצה שוואווי עשתה היא רק סימן לבאות - בקרוב נראה עוד ועוד מצלמות כאלה, ותוך שנה-שנתיים הן יגיעו גם לדגמי ביניים שעולים הרבה פחות. תוך שלוש-ארבע שנים כל הטלפונים שלנו יראו יותר טוב מאיתנו בלילה, ויוכלו לעשות זום בלי להפוך את התמונה לבלתי שמישה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
וואווי P30 פרו
צילום: shutterstock
מומלצים