"אין מקום לחלומות קטנים": סיכום שנה רביעית של "מהנדסות העתיד"
מהכיתה ועד לחללית: "מהנדסות העתיד" חגגו אתמול את סיומו של המחזור הרביעי בפרויקט הדגל המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet והתעשייה האווירית בטקס שכלל את תצוגת הפרויקטים פורצי הדרך עליהם עבדו, מפגש עם אנשי מפתח והמון התרגשות לקראת הבאות. צפו בסרט הסיכום
בשיתוף תעשייה אווירית
במהלך חודש פברואר השנה החלו מאה בנות דרך חדשה - הן כולן הגיעו ממגמות ריאליות, כולן מכירות את עולם הטכנולוגיה ועוסקות בפיתוחים וחישובים, אבל עת נכנסו בשערי התעשייה האווירית תחת התואר "מהנדסות העתיד", הן ידעו שמחכה להן חוויה חדשה שתדחוף אותן אל מחוץ לגבולות המוכר ותכיר להן עולמות חדשות, והן גם הגיעו עד הירח.
אתמול (א') הן חגגו בטקס הסיום - בהשתתפות מנכ"ל התעשייה האווירית אלוף (במיל') נמרוד שפר, אוה מדז'יבוז', מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, עפרה שטראוס יו"ר שטראוס גרופ ומכובדים נוספים - את החוויה המרגשת עם הצגת הפרויקטים פורצי הדרך עליהן עבדו עם המנטוריות שלהן, הראו למשפחותיהן הגאות את הדרך שעברו ובעיקר התרגשו מהמעמד המכובד וההבנה שהנה, הן כבר עשו את הצעד הראשון לעתיד שלהן, ולא בכדי ציינה אליענה פישלר, סמנכ"ל התקשורת הפורשת של התעשייה האווירית, כי: "פרויקט מהנדסות העתיד הפך זה מכבר למושג מוכר. צה"ל ומוסדות אקדמיים מחזרים אחרי בנות הפרויקט".
במהלך החודשיים בהם פעל המיזם, נפגשו הבנות אחת לשבוע ועבדו יחד עם המנטוריות שלהן על פרויקטים פורצי דרך, בין היתר על מיזם שישנה את פני התחבורה, אחר שיציל חיים בלב ים, פרויקט שימנע התקפות של בלוני תבערה ועוד. השיא היה בחדר הבקרה של החללית "בראשית" - החללית הישראלית של עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית, שפ ביקרו המהנדסות הצעירות ב"חדר הנקי" שבו נבנים לווייני התעשייה האווירית זכו לצפות בתצוגת מערכת ההגנה האווירית ברק 8 עם טילי הים־אוויר והקרקע־אוויר ושמעו הרצאה מענבל קרייס, מי שמכהנת כסגנית מנהל מפעל החלל.
פרויקט מהנדסות העתיד נולד על מנת לתת מענה לצורך לאומי אמיתי ודוחק. אין זה סוד שמדינת ישראל, מדינה קטנה שהפכה למעצמת הייטק וטכנולוגיה, חווה מחסור הולך וגדל במהנדסים ומהנדסות, מדענים ובוגרי תארים מתקדמים במקצועות ריאליים", אמר מנכ"ל התעשייה האווירית, אלוף (מיל') נמרוד שפר. "הצורך לפעול בנושא זה הינו הכרחי על מנת לשמר את מעמדה הבינלאומי של ישראל כמובילה בתחום. מטרת פרויקט מהנדסות העתיד הינה לעודד אתכן, התלמידות המצטיינות, להמשיך ולדבוק בתחומי המדעים גם בהמשך דרככן, תוך שאתן מקבלות השראה מנשים כמוכן, מצליחות בתפקידן.
"במשך כמעט חודשיים, קיבלנו כאן את פניהן של 100 בנות נרגשות, תאבות ידע וצמאות להתנסות. האווירה היתה מחשמלת ממש - אווירה של עשייה, התנסות, חוויה חד פעמית ופתיחת אופקים. ראינו כאן בנות מטפסות על מטוסים, מתעמקות במל"טים ובוחנות קווי אוטומציה לתעופה, עם עיניים בורקות, שאלות לרוב והתעניינות אינסופית. פרויקטי הגמר הנפלאים המוצגים כאן, הם עדות לעבודה שנעשתה וליכולת להגיע אפילו בזמן קצר להישגים הנדסיים מעוררי השראה.
דוגמה חיה להצלחה ולעשייה הינן 22 המנטוריות שליוו את הבנות לאורך כל הדרך - מהנדסות ומדעניות מהתעשייה האווירית. המהנדסות מהוות היום חלק מהותי מחוד החנית של הפיתוח והעשייה בחברה. כ-1,700 נשים מתחומים רבים - אווירונאוטיקה, מכונות, חשמל, פיזיקה, כימיה, מדעי המחשב ועוד- שוברות כאן יום יום את גבולות המדע והטכנולוגיה בים, באוויר, ביבשה ובחלל, עם פיתוחם של פתרונות שנועדו להבטיח את בטחונה של מדינת ישראל ולמנף את יכולותיה הטכנולוגיות למקסימום.
"בנות יקרות, אתן אמנם צעירות, אבל העתיד שאתן יכולות לבנות לעצמכן הוא עתיד מדהים ומרגש: עתיד של מצויינות, הצטיינות, התגברות על אתגרים והגעה להישגים יוצאי דופן. עובדת היותכן כאן היום מצביעה על היותכן מהטובות ביותר. נבחרתן להשתתף בזכות יכולותיכן המקצועיות והמדעיות, הכישורים שלכן, המוטיבציה והרצון שלכן להצטיין ולהשפיע. אני מקווה שהחוויה שעברתן כאן תהווה עבורכן השראה והכוונה להמשיך לקריירה ולפעול בתחומי המדעים וההנדסה."
שפר סיים את הנאום בתודות לכל המשתתפים בפרויקט וסיכם במילותיו של שמעון פרס ז"ל - "אין חלומות קטנים".
בשיתוף תעשייה אווירית