שתף קטע נבחר

אלטון ג'ון קיבל אפיקומן: מלך האריות בגרסה היהודית

אלטון ג'ון לא חשב, כנראה, שהמוזיקה שכתב לקלסיקה של דיסני, תהפוך למחרוזת שירי פסח - אבל תשעת המופלאים של הא-קאפלה היהודית-אמריקנית Six13 משדרגים גם את זה לדרגת אמנות. אחרי ששברו את הרשת עם מחווה לפרדי מרקורי - הם עושים זאת שוב

 

אחרי ששברו את הרשת – וגם כאן, אצלנו, עם הקאבר הבלתי נשכח ל"רפסודיה בוהמית" בגרסת חנוכה - Six13 עושים זאת שוב: הפעם לקראת פסח, וגם הפעם בעקבות שובר קופות, עם להיט מוזיקאלי קולנועי חדש-ישן.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

אלטון ג'ון (אגב, בעצמו חלק מטרנד המיוזיק-גרפיה, בסרט חדש על חייו) לא חשב, כנראה, שהמוזיקה שכתב לקלסיקה של דיסני, תהפוך למחרוזת שירי פסח (A Lion King Passover, אם נדייק) – אבל תשעת המופלאים של הא-קאפלה היהודית-אמריקנית משדרגים גם את זה לדרגת אמנות.

 

עוד תרבות בערוץ היהדות :

 

לצד הדיוק הקולי והמוזיקלי (להזכירכם, בלי שום כלי נגינה) – אי אפשר להתעלם מהזצים הסטיריים והקריצות לסרט המקורי, בדומה ל"Bohemian Chanukah", שחיקה את הקליפ הקנוני של "קווין" - בעיצומו של ההייפ סביב הסרט על חייו של פרדי מרקורי. כך למשל, הפך "אקונה מטטה" ל-We're eating the Matzah.

 

  (צילום: דיוויד קבינסקי, Daled Studio)
מרפררים לאקונה מטטה(צילום: דיוויד קבינסקי, Daled Studio)

 

"אנחנו מקווים שהסרנדה-לסדר הזו, שנעשתה בגאווה יהודית, תרומם גם את הגאווה היהודית שלכם", אומרים יוצרי הקליפ, ומצהירים כי מטרת העל שמניעה אותם היא לחבר יהודים מסביב לעולם למורשת שלהם דרך המוזיקה.

 

"החלטנו להשתמש הפעם במוזיקה של 'מלך האריות' משום שאהבנו אותה בילדותנו – וגרסת ה'לייב אקשן' של הסרט עומדת לצאת בקרוב", אומר מורדי ויינשטיין, חבר הלהקה, בראיון ל-ynet. "אך כמו תמיד – הרעיון המרכזי היה להשתמש במוזיקה כדי להראות את היופי שביהדות".

 

הוא מוסיף כי "היה לנו כיף עצום לצלם את הקליפ הזה, וניסינו להעביר את התחושות האלו כדי להוסיף להתרגשות שבאה עם פסח". ההצלחה של " Bohemian Chanukah", שזכה למיליוני צפיות ביוטיוב וברשתות החברתיות, בהחלט הציבה רף: "ידענו שרבים מצפים לווידיאו חדש".

 

הגיעו עד לבית הלבן

הסיפור של Six13 מתחיל בשנת 2003, כשמייק בוקסר, ילד טוב ניו-יורק, אז סטודנט באוניברסיטת בינגהמטון (Binghamton University) הקים עם עוד כמה חברים טובים לספסל הלימודים להקת א-קפלה בשם "קשקשת", משחק מילים על הסרת קשקשים וסולם מוזיקלי.

 

  (צילום: דיוויד קבינסקי, Daled Studio)
(צילום: דיוויד קבינסקי, Daled Studio)

 

בוקסר הספיק לסיים מאז את חוק לימודיו, ועובד כיום בבנק, אבל מכיוון שהמוזיקה תמיד בערה בו, הקים לפני כ-16 שנה עם חבריו לספסל הלימודים ו"קשקשת" וחברים נוספים - כולם ילדים טובים (ודתיים) ניו-יורק - את Six13. שוב, מדובר במשחק מילים, הפעם מהעולם הדתי – רמז ל-613 (תרי"ג) המצוות.

 

לצד השירים המקוריים, ידועה הלהקה בעיקר בזכות קאברים שהיא מבצעת, וכבר הופיעה מהבית הלבן – ועד למרכזים יהודיים. תשעה חברים מונה הרכב Six13, בני 25-37, שרובם לא מתפרנסים ממוזיקה. על הבמה הם שישה, ומתחלפים ביניהם. בוקסר הוא המנהיג והמייסד, ושמונת המופלאים הנוספים הם פיל קפלן (שמסיים בימים אלה סמיכה לרבנות), ג'ייקוב ספדרו (מוזיקאי ומורה), אריק דינוויץ (מורה לילדים בעלי צרכים מיוחדים) קרג רזמוביץ (חזן ובעל תפילה, זמר חתונות ומורה), ג'וש סאוור ונתנאל ריבנר (מנהלי מכירות), ליאור מלמק (מהנדס) ומורדי ויינשטיין (בעל אולפן הקלטות שגם שר בחתונות ומלמד מוזיקה בבית ספר).

 

עד היום הם הוציאו שבעה אלבומים והופיעו בפסטיבלים שונים בגרמניה, קוסטה ריקה אוסטריה וכמובן בישראל. ויינשטיין שבעצמו למד בישראל, סיפר בעבר כי "חשוב לנו להוציא מוזיקה שמדברת אלינו ולעשות דברים שאנחנו יכולים להתגאות בהם. לכל אחד בקבוצה חשוב ליצור מוזיקה מקורית, עם רעיונות שבאים מאיתנו, ולהוציא את זה לעולם על מנת שאנשים יישמעו וייהנו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דיוויד קבינסקי, Daled Studio
מוציא מצה
צילום: דיוויד קבינסקי, Daled Studio
מומלצים