שתף קטע נבחר

כתבי אישום נגד 27 מ"מנהלי רשת טלגראס"

מחלקת הסייבר בפרקליטות הגישה כתבי אישום נגד מי שנטען כי ניהלו את הרשת שאפשרה מכירת קנאביס וסמים מסוכנים באמצעות הטלגרם. לפי האישום, הם הרוויחו בתיווך העסקאות יותר מ-30 מיליון שקלים

 

 

כתבי אישום נגד עשרות בפרשת טלגראס: לבית המשפט המחוזי בלוד הוגשו הבוקר (חמישי) כתבי אישום נגד 27 מעורבים בפרשת הסחר בסמים באמצעות אפליקציית טלגרם. לפי מחלקת הסייבר בפרקליטות, הנאשמים היו מנהלים ועובדים ב"רשת טלגראס", שמוגדרת על-ידה כארגון פשיעה.

 

לנאשמים מיוחסות העבירות הבאות - כל אחד לפי חלקו: עבירות לפי חוק המאבק בארגוני פשיעה, עברות של תיווך לסחר בסמים מסוכנים, סחר בסמים מסוכנים, הדחת קטין לסמים מסוכנים, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, שיבוש מהלכי משפט, הלבנת הון, העלמת מס ועבירות נוספות. הפרקליטות ביקשה לעצור 22 מתוכם עד תום ההליכים המשפטיים.

מבנה ארגון הפשיעה שחשפה המשטרה (Photo: shutterstock)
אילוסטרציה(Photo: shutterstock)

 

 

על פי האישומים בפרשה, שמכונה ע"י הפרקליטות "פרשה 420", נמכרו במסגרת פעילות הארגון בישראל סמים בשווי מאות מיליוני שקלים, ובמשקל כולל של עשרות טונות. אלפי סוחרים פעלו בו ועשרות אלפי משתמשים השתמשו ברשת. לפי האישום, מרבית הסמים שנמכרו ב"טלגראס" כללו סמים מסוג קנאביס בתצורות שונות, אולם בפלטפורמה נמכרו גם סמים מסוגים נוספים, כגון LSD ו-MDMA. כמו כן, נטען, הנאשמים אפשרו ביודעין מכירת סמים לקטינים וחלקם אף עודדו זאת.

 

"מנהלי ועובדי הפלטפורמה", נכתב באישום, "תיווכו למעשה בין למעלה מ-3,000 סוחרי סמים, מתוכם לפחות 250 קטינים, מכל רחבי הארץ לבין כ-200 אלף רוכשי סמים ובהם קטינים שמספרם אינו ידוע. במהלך תקופת פעילותו של הארגון, עסקאות הסמים שבוצעו במסגרת הפלטפורמה תפסו חלק ניכר מכלל הסחר בסמים בישראל. הכנסות הארגון מפעולות התיווך לסחר בסמים היו בסך הכל לא פחות מ-30 מיליון שקלים".

טלגראס ()
עמוס סילבר, מי שנחשב לראש הרשת. עצור באוקראינה

כתבי האישום מתארים את תהליך ההתפתחות של רשת "טלגראס" על גבי פלטפורמת אפליקציית טלגרם, תוך ניצול מאפייניה - שאפשרו תיווך בין סוחרי סמים לבין רוכשיהם, "הכל בניצוחה של הנהלת טלגראס".

 

לפי האישום, בטלגראס הושקעו מאמצים ייחודיים לאמת את זהותם של סוחרי הסמים שביקשו לפעול באמצעות הפלטפורמה, כדי לוודא שלא מדובר בשוטר סמוי המתחזה לסוחר או סוחר סמים שעלול להונות רוכשים. חלק מההכנסות של מנהלי הרשת שולמו במזומן, וחלק אחר בסמים. בנוסף, פעלו מנהלי הרשת להלבין את הכנסותיהם בדרכים שונות, בין היתר באמצעות רכישת ביטקוין.

 

כתבי האישום מפרטים את ההיררכיה הארגונית של הרשת, כאשר ראש הארגון הוא עמוס סילבר, הנתון בימים אלה במעצר לצורך הסגרה מאוקראינה לישראל. סילבר עצמו לא נכלל בכתבי האישום הנוכחיים. לצידו פעל אחראי הכספים, יוסי משי (המכונה 'גל') - המצוי מחוץ לישראל. עוד נמנים על דרג הניהול הבכיר ביותר הנאשמים בראל לוי, שתפקד כסמנכ"ל תפעול של הארגון, וכן אופיר מישל, שתפקד כסמנכ"ל משאבי אנוש של הארגון.

 

 

באישומים מפורטים הענפים השונים שפעלו בטלגרס - כגון ענף פיתוח, ענף חו"ל לרכישת סמים בחו"ל, ענף אימותים לזיהוי סוחרי הסמים שביקשו לפעול במסגרת הפלטפורמה, ענף פסיכדליה למכירת סמי הזיה ועוד. כמו כן, נכתב, לרשת היו מתכנתים שתפקידם היה ליצור פלטפורמה נוחה ולתחזק אותה מבחינה טכנית וכן שליחים שעסקו באיסוף הכספים והסמים מסוחרי הסמים.

 

עורך הדין אריאל עטרי, שמייצג את אחד הנאשמים, אמר: "לאחר חודש וחצי הבלון התפוצץ. נגד 'מנהל מחלקת המשלוחים' נותר אישום כללי קלוש. ההכתרה של הנאשמים כארגון פשיעה מסכנת קבוצות רחבות בציבור שעוסקות במגוון נושאים על גבול-החוקי. לאור המדיניות החדשה של אי העמדה לדין של משתמשי הקנאביס - הפרקליטות הופכת, בצורה מסוכנת, חלק גדול מעם ישראל שמבקש להשיג קנאביס כדי לחגוג את חג החירות לשותפים סמוים ל'ארגון הפשיעה'. מרגע שהותר השימוש בקנאביס - האשמת הנאשמים באספקתו לאזרחים - הפכה לפתטית ומגוחכת".

 

עורכי דין תמיר סננס ושחר חצרוני, שמייצגים שני נאשמים אחרים, מסרו בתגובה: "כתב האישום אך הוגש ונגיב לאחר שנקבל לידינו את חומר החקירה". עו"ד איתי רוזין מייצג נאשם נוסף ומסר כי "לטעמי ארגון פשיעה אין כאן, והראיה שהלקוח אותו אני מייצג משוחרר ואף חזר לעבודתו". 

עורכי הדין המייצגים את החשודים בפרשת הטלגראס (צילום: עמית שעל, אוהד צויגנברג)
עורכי הדין חצרוני, סננס, עטרי, רגב, רוזין וברזילי(צילום: עמית שעל, אוהד צויגנברג)

בפרשה נחקרו בסך הכל 50 חשודים באזהרה. בין היתר נעצר גם א.ח, מפרשת רצח תאיר ראדה. עם זאת, הוא לא נכלל באישום הנוכחי. פעולות חקירה נוספות בוצעו בשיתוף רשויות האכיפה בארצות הברית, גרמניה, אוקראינה, רומניה, צרפת והולנד. עמוס סילבר, מי שכאמור נחשב לראש הרשת, עדיין עצור באוקראינה ובימים אלה מתקיים הליך הסגרה נגדו.

 

סילבר, שמיוצג על ידי עורך הדין ניר יסלוביץ', כתב לאחרונה למשטרה: "כל הרעיון של 'טלגראס' נועד לאפשר לאלה הזקוקים לקנאביס כתרופה, או לצרכי פנאי, להשיג זאת בלי להזדקק למפגשים עם עבריינים ותוך הגנה מפני 'עקיצות' או סחורה (באיכות) ירודה. התמונה המעוותת וההזויה שהנכם מנסים לצייר תוך הפרה ורמיסת הזכויות הבסיסיות שלי כדי לגרום להרשעתי בפשע שמעולם לא ביצעתי - לא יצלח".

 

כתבי האישום הוגשו הבוקר על ידי עורכי הדין שירי רום, יוני חדד, יעלה הראל ואיתי גוהר ממחלקת הסייבר בפרקליטות, שבראשה עו"ד חיים ויסמונסקי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים