שתף קטע נבחר

2 מתכונים לקציצות

טעימות ואהובות: אחרי כל המנות החגיגיות שתקענו בשבוע האחרון, הגיע הזמן לחזור לקציצות הקלאסיות - מתכונים לקציצות בקר ברוטב אדום ולקציצות עוף עם אפונה

 

פלאפל גבאי קציצות (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

קציצות בקר עם תפוחי אדמה ברוטב אדום

המצרכים (ל-6 מנות):

לקציצות - 

1 בצל גדול, קצוץ דק

1 כף שמן זית

1 ביצה

1/4 כוס קמח

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1/4 כף פלפל שחור טחון

1/4 כף מלח

 

לרוטב - 

3 שיני שום כתושות

שמן לטיגון

1 כף פפריקה מתוקה

1/4 כף בהרט (לא חובה)

1 כף שטוחה רוטב עגבניות מרוכז

2 כוסות מים

1 תפוח אדמה גדול, פרוס ל-6 חתיכות

עלי כרפס, קצוצים דק

פלאפל גבאי קציצות (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות - מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה, ויוצקים לתוך הקערה. מוסיפים פנימה את הבשר הטחון, הביצה, הפטרוזיליה, הקמח, כף שמן זית, רבע כף פלפל שחור ורבע כף מלח. מעסים היטב את התערובת (רצוי עם הידיים), מעבירים לקירור, ומכינים בינתיים את הרוטב.
  2. מכינים את הרוטב - בסיר עם שמן מטגנים את השום עד להשחמה. מוסיפים כף פפריקה, רבע כף בהרט, כף שטוחה רוטב עגבניות וכוס מים ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים עוד כוס אחת של מים, וממשיכים לבשל עד לרתיחה.
  3. מבשלים את הקציצות - בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים מתערובת הקציצות עיגולים שווים בגודל כדור פינג פונג, ומעבירים לסיר עם הרוטב הרותח.
  4. מבשלים את התערובת על אש גבוהה במשך חצי שעה, ומוסיפים פנימה את תפוח האדמה החתוכים ואת עלי הכרפס הקצוצים.  
  5. מנמיכים את האש ללהבה בינונית, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה.

 

קציצות עוף עם אפונה

המצרכים (ל-6 מנות):

לקציצות - 

1 בצל גדול, קצוץ דק

1 כף שמן זית

1 ביצה

1/4 כוס קמח

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 ק"ג עוף טחון

1/4 כף פלפל שחור טחון

1/4 כף מלח

 

לרוטב -

1 פלפל אדום (גמבה), חתוכה לרצועות

1/4 שקית אפונה (אפשר גם קפואה)

2 כפות שמן

1/4 כף פלפל שחור

פלאפל גבאי קציצות (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקציצות - מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה, ויוצקים לתוך הקערה. מוסיפים פנימה את העוף הטחון, הביצה, הפטרוזיליה, הקמח, כף שמן זית, רבע כף פלפל שחור ורבע כף מלח. מעסים היטב את התערובת (רצוי עם הידיים), מעבירים לקירור, ומכינים בינתיים את הרוטב.
  2. מכינים את הרוטב - בסיר עם שמן מטגנים את הגמבה האדומה משני הצדדים עד להזהבה. מוסיפים את האפונה, מתבלים בפלפל שחור, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מבשלים עד לרתיחה.
  3. מבשלים את הקציצות - בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים מתערובת הקציצות עיגולים שווים בגודל כדור פינג פונג, ומעבירים לסיר עם הרוטב הרותח.
  4. מנמיכים את האש ללהבה בינונית, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה.

 

המתכונים באדיבות לירן גבאי מ"פלאפל גבאי" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
איך מכינים קציצות בקר ברוטב אדום?
צילום: אפיק גבאי
מומלצים