שתף קטע נבחר

מבחן שעוני הכושר: רובם זייפו - ובגדול

במסגרת ניסוי בבריטניה ענדו רצים שעונים "חכמים" וצמידי כושר שונים ורצו על הליכונים עד שהשעון הראה שהם השלימו מרתון. אחר כך נבדק כמה הם רצו בפועל. התוצאה: רוב השעונים "זייפו" בגדול

חושבים שאתם פשוט חייבים לרכוש שעון ריצה? אולי זה לא הכרחי: מחקר חדש שנעשה בבריטניה קובע שרוב צמידי הכושר ה"חכמים" – אינם מדויקים בכלל.

  

המחקר, שממצאיו התפרסמו באתר של רשת BBC, נערך על 118 בני אדם. הנבדקים רצו על הליכונים כשכל אחד מהם ענד שעון כושר או שעון חכם של חברה כלשהי, כשהמטרה היא לבדוק האם הנתונים המופיעים על גבי השעון תואמים את המרחק שהרצים ביצעו בפועל. התשובה, בגדול, היא לא.

  

קיראו עוד על ריצה:

לראשונה: הקלוריות שיישרפו במרתון יומרו למזון לנזקקים

מאמנת הריצה שאימצה את ילדי הפליטים - וביחד הם רצים

לאן שהרגליים לוקחות: מוריס בן ה-86 לא יכול להפסיק לזוז

 

כשכל אחד מהשעונים הראה שהנבדק עבר מרחק של מרתון – 42.2 קילומטר – הוא ירד מהמסילה ונעשתה בדיקה כמה הוא רץ בפועל. על פי הממצאים, השעון הכי פחות אמין היה "Garmin Vivosmart 4" של חברת גרמין. המשתתפים שענדו את הצמיד החכם רצו בפועל יותר מ־59 קילומטרים כשהשעון הראה 42.2 קילומטר בלבד.

 

כושר (צילום: shutterstock)
שאלה של אמינות. שעון כושר(צילום: shutterstock)

 

מה לגבי שעוני אפל?

מתוך כל השעונים שנבחנו במחקר, הסדרה של Apple Watch 1 הייתה המדויקת ביותר. השעון טעה ב־1% בלבד. דווקא השעונים מהסדרה החדשה יותר, Apple Watch 3, טעו הרבה יותר והודיעו לנבדק כי השלים מרתון למרות שרץ בפועל רק 36.7 קילומטר.

  

המכשיר של חברת סמסונג, Samsung Gear S2, נתן גם הוא תמונה מדכאת: הוא הודיע למשתתפים שהם סיימו מרתון רק לאחר שגמעו 58.2 קילומטר.

  

שעון מסוג Xiaomi Amazfit Bip דיווח על עמידה ביעד לאחר 57.4 קילומטר. ולעומת זאת, שעון Huawei Watch 2 Sport דיווח על עמידה ביעד לאחר 30.4 קילומטר בלבד.

  

"הבדיקות שלנו מצאו מספר דגמים של מותגים גדולים שלא ניתן לבטוח בהם כשמדובר במדידת מרחק", אמרו החוקרים, והמליצו: "לפני שאתם קונים, הקפידו לעשות את הבדיקות על מנת למצוא מודל שאתם יכולים לסמוך עליו".

  

חשוב לציין כי מדובר בחלק אחד בלבד מהיכולות של צמידי הכושר והשעונים החכמים. המכשירים האלה יודעים לספור צעדים, למדוד דופק, לחשב את מספר הקלוריות ששרפתם באימון, למדוד את המרחק שעברתם ולדווח על פרמטרים נוספים.

 

אולם לא כולם באותה רמה. לחלק יש מערכת ניווט (GPS) מובנית במכשיר עצמו, מה שהופך את חישוב מרחק הריצה מחוץ למכון הכושר למדויק יותר – ולחלק אין רכיב שכזה.

 

חלק יודעים לחשב את כמות שריפת הקלוריות במנוחה – נתון חשוב למי שמנסה לרזות, וחלק לא. חלקם מתחברים לטלפון וחלק לא. וגם המחירים מגוונים ונעים בין 200 שקל לאלפי שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שעון כושר. לא מדויקים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים