שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    3 מנות עם סלק
    אוהבים סלק? המתכונים הבאים בשבילכם: המבורגר סלק, סלק אפוי בוויניגרט סלק ואגוזי לוז וגם טארט שוקולד-סלק עם גלידת סלק ביתית

     

    המבורגר סלק

    המצרכים (ל-8 מנות):

    להמבורגר -

    צוואר עגל, במשקל של 1.75 ק"ג 

    250 גר' בצל, קצוץ דק

    מעט שמן, לטיגון 

    מלח פלפל - לפי טעם

     

    לקרם חרדל-סלק -

    100 גר' סלקים בינוניים

    300 גר' חרדל חלק

    300 גר' חרדל עם גרגירים

    מתכונים עם סלק (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את תערובת ההמבורגר - במטחנת בשר, טוחנים את העגל עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. במקביל, במחבת עם מעט שמן מאדים את הבצל עד להזהבה קלה, ומעבירים לצינון במקרר.
    2. כשהבצל קר, מערבבים אותו עם המסה של הבשר ולשים עד לקבלת מסה אחידה. מחלקים את התערובת לקציצות של 250 גר' (מומלץ ליצור את הקציצה בעזרת רינג), ומעבירים את ההמבורגר למנוחה במקרר למשך כמה שעות.
    3. מכינים את הקרם חרדל-סלק - מסדרים את הסלקים בתבנית עם מלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כשעה וחצי עד לריכוך. לאחר האפייה, מניחים את הסלקים בצד עד שיגיעו לטמפרטורת החדר. לאחר הקירור, מסירים מהסלקים את הקליפה וטוחנים אותם יחד עם החרדל במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק.
    4. צולים את ההמבורגרים - צולים את הקציצות משני הצדדים בגריל או על מחבת חמה, עד למידת העשייה הרצויה.
      מתכונים עם סלק (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    5. הגשה - מורחים את קרם הסלק על הצלחת, מניחים מעל קנל של פירה ומעליו שמים את ההמבורגר הצלוי. מעל ההמבורגר מניחים את קונפי הסלק החצוי, יוצקים מעל ציר בקר מצומצם ומניחים מעל את טבעת הבצל המטוגנת. מגישים מיד.

     

    סלק אפוי בוויניגרט סלק ואגוזי לוז

    המצרכים:

    1 סלק בינוני

    מלח גס, לאפייה

    מלח - לפי הטעם

    מעט שמן זית, לתיבול

     

    לוויניגרט סלק-לוז -

    250 גר' סלקים, אפויים וקלופים

    2 כפות חומץ תפוחים

    100 מ"ל שמן אגוזי לוז

    350 מ"ל מיץ תפוזים

    מלח, פלפל - לפי טעם

     

    להגשה-

    גבינה מלוחה מפוררת - לפי הטעם

    2 פרוסות לחם, צלויות לטוסטונים דקים

    1 צנונית, פרוסה לרצועות דקות

    מתכונים עם סלק (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. אופים את הסלק - מסדרים את הסלקים בתבנית אפייה עם מלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעה וחצי או עד לריכוך. לאחר האפייה קולפים את הסלקים וחותכים אותם לרבעים, מתבלים במלח ובשמן זית לפי הטעם.
    2. מכינים את הוויניגרט סלק-לוז - מכניסים שניים מהסלקים האפויים והקלופים למעבד מזון יחד עם כל המרכיבים, מלבד שמן אגוזי הלוז. מזלפים פנימה את השמן תוך כדי טחינה, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
    3. הגשה - על צלחת יוצקים את רוטב הוויניגרט, מניחים מעל את רבעי הסלקים האפויים, את הטוסטונים, את הגבינה המלוחה ואת פרוסות הצנונית. מגישים את המנה בטמפרטורת החדר.
      מתכונים עם סלק (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

     

    טארט שוקולד-סלק עם גלידת סלק

    המצרכים (לטארט בקוטר 24 ס"מ):

    לתחתית הטארט -

    100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות 

    100 גר' שקדים טחונים

    100 גר' סוכר

    100 גר' קמח לבן

     

    לקרמו שוקולד - 

    310 מ"ל חלב

    310 מ"ל שמנת

    25 גר' סוכר

    150 גר' חלמונים

    25 גר' סוכר

    450 גר' שוקולד מריר 60%

    100 גר' חמאה, בטמפרטורת חדר

     

    לגלידת סלק - 

    300 גר' סלק

    500 מ"ל חלב

    100 מ"ל שמנת

    100 גר' סוכר

    מתכונים עם סלק (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את תחתית הטארט - מערבבים את כל החומרים בקערה, ובעזרת קצות האצבעות יוצרים פירורים. משטחים היטב את הפירורים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, ואופים בתנור שחומם ל- 170 מעלות עד להזהבה במשך כ-12-10 דקות.
    2. לאחר האפייה, מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית בעזרת גב הכף ומניחים לתערובת להתקרר.
    3. מכינים את הקרמו שוקולד - בסיר בינוני מבשלים את החלב, השמנת והסוכר עד לרתיחה. בקערה נפרדת שוקלים את החלמונים וסוכר.
    4. יוצקים פנימה מעט מתערובת החלב החם וטורפים היטב. בהדרגה, יוצקים את כל יתרת החלב לקערה. מסננים את תערובת החלב והחלמונים מעל השוקולד, ומערבבים היטב.
    5. מניחים לקרמו להתקרר, וכשהוא מגיע לטמפרטורה של 35 מעלות, מוסיפים פנימה חמאה וטוחנים עם בלנדר מוט. מוזגים את המלית לתבנית, ומעבירים לקירור של שעתיים במקרר.
    6. מכינים את גלידת הסלק - מסדרים את הסלק בתבנית אפייה עם מלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לריכוך. לאחר האפייה, מקלפים וטוחנים את הסלק במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. 
    7. בסיר בינוני, מחממים את החלב עם הסוכר ובשמנת עד לרתיחה עדינה. מכבים את האש, ובעזרת בלנדר מוט מטמיעים היטב את הסלק בתערובת החלב, ומסננים. מעבירים את כל התערובת למכונת הגלידה וטוחנים לפי הוראות היצרן.

     

    המתכונים באדיבות מסעדת "פאסטל" בתל אביב

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים