שתף קטע נבחר

סופית: מפעל חרסה ייסגר, העובדים יפוטרו

בחמת, בעלת השליטה במפעל הכלים הסניטריים, הסבירו את הסגירה בין היתר בתחרות מול טורקיה. העובדים צפויים להתכנס במעטפת החיצונית של המפעל, זו שאינה חסומה על ידי מאבטחים, ולחסום את שערי הכניסה והיציאה למפעל

מפעל חרסה - יצרנית אסלות, כיורים וכלים סניטריים אחרים מקבוצת חמת - יסגור מחר (ב') את שעריו. העובדים של המפעל בן ה-70 שנה לא הורשו לשוב לעבודתם בתום חופשת הפסח. בוועד העובדים מסרו כי הנהלת המפעל שכרה חברת אבטחה כדי למנוע את כניסת העובדים למקום עבודתם, לאחר חופשה מרוכזת בת כשבועיים.

 

>>לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

עובדי חרסה בהלם: "המפעל לא מפסיד"

מענקים של כ-14 מיליון שקל להרחבת מפעלים, בהם של ספק חלקים לחמקן

"אני שוקל לסגור את מפעל הדשא בברקן"

מנכ"ל חרסה: נמשיך בינתיים לעבוד כרגיל

 

מפעל חרסה. באר שבע (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
מפעל חרסה. באר שבע(צילום: הרצל יוסף)

במכתב שהעביר היום (א') יו"ר מפעל חרסה, יואב גולן, נכתב: "היום הינו יום קשה מאוד לכם ולי. עברו שמונה שנים מאז רכשתי את קבוצת חמת במהלכן ניסיתי בכל כוחי להשביח ולהביא את חרסה לתוצאות עסקיות שיביאו ערך לכל העובדים ולבעלי המניות...לצערינו הרב המהלכים שלנו לא צלחו...לכן, עם הרבה כאב, אנו נאלצים לקבל החלטה קשה, אולי הקשה מכל, להפסיק את הייצור במפעל".

 

במכתב מציין גולן כי קבוצת חמת הינה חברה ציבורית. "למרות שיש לי מחויבות עמוקה מאוד כלפי כלל עובדי החברה, יש לי מחויבות גם לכלל ציבור בעלי המניות המשקיע את כספו במניות של קבוצת חמת". עוד ציין כי בקבוצה יעשו כל שביכולתם לסייע לעובדים למצוא פתרונות תעסוקה אחרים.

   ()
מכתב יו"ר מפעל חרסה
 

מכתבים ישלחו לבתי העובדים

בהסתדרות מציינים כי בכוונת ההנהלה לשלוח כבר הערב מכתבי פיטורים לעובדים, לבתיהם, באמצעות שליחים. יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב מאיר בביוף, הורה לעובדים לסרב לקבל את המכתבים ולא לחתום לשליחים.

 

חרסה הוא מפעל לייצור כלים סניטריים. מדובר במפעל היסטורי שהוקם בבאר שבע זמן קצר לאחר קום המדינה. הוא מונה כ-115 עובדים, תושבי באר שבע והסביבה, אשר מועסקים ישירות כעובדי המפעל, מאוגדים בהסתדרות ובעלי הסכם קיבוצי. בנוסף, המפעל מספק פרנסה לעוד מאות עובדים במעגלים חיצוניים.

 

מזה כשנתיים קיים חשש בקרב העובדים לגבי עתידם התעסוקתי, בשל העובדה שבעלי החברה בנו מפעל לייצור כלים סניטריים בטורקיה. במכתב טוען גולן כי "התעדוף שנתנה המדינה ליבוא מוצרים קרמיים על פני תמרוץ התעשייה המקומית כמקובל במדינות אחרות בעולם יצרו נחיתות גדולה של מפעל חרסה". בהסתדרות מעריכים כי בכוונתו להעביר אליו את מלוא הפעילות. לפני כחודש ערכו העובדים אסיפת חירום, על רקע הפרסומים לפיהם בעלי המפעל מתכוונים לסגור אותו ולהעביר את הייצור לטורקיה.

 

בביוף אמר כי "מזה זמן רב היה חשש לגורלה של חרסה. "אנחנו לא מתכוונים להפקיר את העובדים לאחר 70 שנה של ייצור. נדרוש ונעמוד בתוקף על קבלת תנאים מוגדלים ומשופרים, לאור סגירת המפעל. נשאף להגיע להסכמה בדרך של משא ומתן, אבל אם לא תהיה הסכמה, נצא למהלך חריף. ההנהלה בנתה מפעל אלטרנטיבי בטורקיה ואז הודיעה על סגירת המפעל בארץ, כי זה לא משתלם לבעלים ומבחינתו שהעובדים ילכו לעזאזל. אנו לא מוכנים לקבל זאת".

 

מחר (שני) בשעה 8:00 צפויים העובדים להתכנס במעטפת החיצונית של המפעל, זו שאינה חסומה על ידי מאבטחים, ולחסום את שערי הכניסה והיציאה למפעל.

 

עלויות הייצור בישראל גבוהות

רועי רגרמן, מנכ"ל קבוצת חמת, מסר: "מאז הסכם הסחר מול טורקיה מפעל חמת, ששלט בשוק הישראלי בכלים סניטריים, נאבק מול המוצרים מטורקיה. לצערנו עלויות הייצור בישראל גבוהות ב-40% מהמתחרה הטורקי וחרסה לא יכולה להתמודד בתחרות מולו".

 

לצד זאת, על פעילות המפעל העיבה תוכנית "מחיר למשתכן" אשר גרמה לכך שחלק גדול מהקבלנים בתוכנית בוחרים מוצרים זולים מתוצרת טורקיה וסין. לדברי רגרמן, "זה כאילו חרסה קיבלה מכתב שאין לה מקום בתוכנית ולכן בלב כבד אנחנו נאלצים לסגור את המפעל".

 

קבוצת חמת מפעילה כיום שלושה מפעלים – ליפסקי למוצרי פלסטיק, מפעל למקלחונים ומפעל ברזים שלדברי רגרמן רווחיים וימשיכו לפעול ויבוצעו בהם השקעות. לפני מספר שנים הקימה חמת בטורקיה מפעל לכלים סניטריים, שלדברי רגרמן נועד לשיווק לשוק האירופי, אך כעת ייתכן שמוצרי חרסה גם לשוק המקומי ייוצרו במפעל זה או אצל כל יצרן אחר שיציע לחברה מחיר הולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מפעל חרסה
צילום: הרצל יוסף
מומלצים