שתף קטע נבחר

הפסדתם עבודה בגלל המצב הביטחוני? לא בטוח שתקבלו פיצוי

התקנות לתשלום פיצוי על היעדרות הורים מהעבודה בגין סגירת מוסדות החינוך של ילדיהם הוארכו - אך רק עד 40 ק"מ מרצועת עזה. רק 60% מהעובדים במפעלי התעשייה הגיעו אתמול לעבודה

100 מיליון שקל לפחות. זו העלות המשוערת של שני ימי הלחימה בדרום, לפי מחיר הלחימה בעבר ובהערכה גסה של עלות ההפעלה של סוללות כיפת ברזל ביומיים האחרונים. בנוסף לכך, נגרמו נזקים ביישובי הדרום לרכוש פרטי וציבורי בהיקף העולה על 10 מיליון שקל - בין השאר למוסדות חינוך, מפעלים, בתים, כלי רכב וכבישים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

"מרגש אותי שרוב העובדים באים כי הם רואים במפעל בית שני"

סיוע לתושבי הדרום: עסקים ורשויות מציעים אירוח ופעילות

פגיעה ישירה באשדוד: הרוג רביעי בהסלמה

 

הלחימה כוללת הפצצות מהאוויר, שימוש בתחמושת, ירי מכיפת ברזל, הורדת יחידות של חיילי סדיר לדרום ופעילות מבצעית של אלפי חיילים. לפי הנוסחה הקיימת, מערכת הביטחון לא אמורה לקבל על כך תוספות תקציב, שכן פעילות מבצעית מסוג זה כלולה בתקציב צה"ל. רק מבצע מתמשך, גיוס של חיילי מילואים ושימוש רב בתחמושת, בעיקר טילים, תוך פעילות רצופה של מטוסי חיל האוויר, גרמו בעבר להעברה של תוספות תקציב מיוחדות למערכת הביטחון, כמו במבצעי "צוק איתן", "עמוד ענן" ו"עופרת יצוקה".

הפגיעה בבית באשקלון (צילום: EPA)
פגיעת רקטה בבית באשקלון(צילום: EPA)
 

אתמול (א') הושבתו הלימודים ברוב היישובים עד 50 ק"מ מרצועת עזה, ורבבות הורים נאלצו להיעדר ממקום עבודתם. בצהריים, לאור הנחיות פיקוד העורף, האריכו שר האוצר כחלון ומנהל רשות המסים ערן יעקב את התקנות לתשלום פיצוי על היעדרות הורים מהעבודה בגין סגירת מוסדות החינוך. אלו יחולו בין הראשון במרץ ל-30 ביוני וייתנו מענה גם למי שנעדרו מעבודתם ב-26 במרץ, בו נורו טילים על עוטף עזה ויישובי הנגב. עם זאת, הצו לא מכסה היעדרות של הורים מעבר ל-40 ק"מ מרצועת עזה - ביישובים כמו רחובות, ראשון לציון, נס ציונה וכדומה, וגם לא בבית שמש, שגם אליה כבר נורה טיל. העובדים שנעדרו במקומות אלה לא יהיו זכאים לפי שעה לשום פיצוי, כי פיקוד העורף לא הורה לסגור בהם את מוסדות החינוך.

 

תוקף התקנות פג ב-28 בפברואר, לאחר שהיו בתוקף כשנה וחצי והוארכו פעמיים. מאז לא טרח איש להאריכן, אף שהדבר הובטח בישיבת ממשלה. כחלון הודיע כבר במרץ כי יאריך אותן. בפגישה עם ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, הוא הבטיח לו שזה ייעשה מיידית, אך עד כה הצו לא היה בתוקף, וההורים לא פוצו על יום הלחימה ב-26 במרץ. ועדת הכספים הזמנית, בראשות ח"כ משה גפני, אמורה לאשר את הצו החדש בימים הקרובים.

 

רשות המסים מסרה, כי בחינת אפשרויות הפיצוי תיעשה לפי מהות הפגיעה. עסקים שנסגרו בהנחיה מפורשת מפיקוד העורף יוכלו לדרוש פיצוי בגין השכר לעובדים אם הארגון נמצא ביישוב ספר. הרשות גם פתחה באשקלון מוקד טלפוני של קרן הפיצוי על נזקים ישירים באזור הדרום.

   (אודי עציון)
(אודי עציון)

 

נזקים למפעלים בדרום

אתמול הגיעו לעבודתם 60% בלבד מהעובדים במפעלי התעשייה. שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, אמר ל"ממון" כי "מדובר בנזקים גדולים למפעלים. אם המצב יימשך, יש חשש ממשי לסגירתם".

 

ההתאחדות פתחה חמ"ל שייתן שירות לכ-250 מפעלים, המעסיקים כ-60 אלף עובדים, ברדיוס של כ-40 ק"מ מעזה, לכלל הצרכים, כגון פגיעת טיל במבנה המפעל, עבודה במתכונת חירום, מחסור בעובדים, פגמים במיגון וקבלת פיצויים. בראשו יעמוד מנהל מרחב דרום בהתאחדות, אביב חצבני. לדבריו, "מפעלי הדרום נמצאים תחת איום תמידי המפריע להתנהלות ולוודאות העסקית. חובה להישמע להנחיות פיקוד העורף במלואן, לצד תפקוד ככל שניתן". בנוסף, מנהלת אגף עבודה בהתאחדות, עו"ד מיכל וקסמן-חילי, מייעצת לתעשיינים בנושא חוקי העבודה במצב החירום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רקטה שנפלה על גן ילדים בשדרות
מומלצים