מכה בכיס: הורים, כך תוזילו את הביטוח לנהג צעיר
אחרי שיעורי הנהיגה, התיאוריה והטסטים - מזל טוב, הילד קיבל רישיון. אבל מה עם ביטוח? הפער ביו ביטוח רגיל לביטוח לנהג חדש או צעיר יכול להגיע לאלפי שקלים, אבל יש פתרונות שיוזילו את המחיר. בדקנו אילו אפשרויות מציעות חברות הביטוח שיכולות לחסוך לנו בפרמיה. הנה מה שכדאי לדעת
יש לכם נהג צעיר במשפחה? אחת ההוצאות הכבדות בתשלומי הביטוח, היא הפרמיה הגבוהה אותה נדרשים לשלם בגין כיסוי לנהג צעיר. אחרי שלל ההוצאות הכרוכות בשיעורי הנהיגה, התיאוריה, הטסט והוצאות נוספות הנלוות אליהן, קיים גם נטל הביטוח.
כך עוקצים אתכם עם ביטוח החובה
ביטוח לאופניים חשמליים? ההפקרות שפוגעת בכולנו רוצים הנחה בביטוח? תתחילו לצעוד
>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
נהיגה בגיל צעיר וללא ותק וניסיון, מגדילה את הסיכון וכתוצאה מכך גם את הפרמיה שנדרשים לשלם. ככלל, נהג צעיר מוגדר כל מי שגילו החל מגיל המינימום לקבלת רישיון ועד גיל 24. עם זאת, קיימת שונות בתעריפים בטווח הגילאים (המחיר לנהג בן 18 אינו זהה למחיר שיקבע לנהג בן 23), וכן לנוכח הסטטוס - האם מדובר בנהג חדש (בין שנה לשנתיים ממועד קבלת הרישיון, תלוי בנהלי חברת הביטוח). ככל שהנהג צעיר יותר וחדש - הפרמיה תהיה גבוהה יותר.
נזכיר שכיום במדינת ישראל ניתן לקבל רישיון החל מגיל 16 ו-9 חודשים (בכפוף להגבלות הקבועות בחוק - כגון צורך במלווה).
בכמה מייקר נהג צעיר את הפרמיה?
כידוע, קיימים שלושה סוגי ביטוחים לרכב: ביטוח חובה, שכשמו כן הוא - מחויב על פי חוק ונועד לכסות מקרים של פגיעות גוף כתוצאה מתאונה; ביטוח צד ג', הנועד לכסות נזקי רכוש לצד שלישי (כגון רכב אחר שפגענו בו) וביטוח מקיף, המעניק כיסוי ביטוחי בגין נזקי רכוש, הן לצד ג' והן לרכב המבוטח עצמו.
כל הביטוחים הללו מתייקרים באופן דרמטי כאשר משווים מחיר בין נהג בן 40 ללא רקע ביטוחי, לדוגמה, לעומת נהג צעיר.
ניקח לדוגמה רכב מודל 2016 עם מנוע 1,600. בעוד ביטוח החובה לנהג בגיל 40 ללא עבר בעייתי יעמוד על כ-1,300 שקל, הרי שביטוח לנהג חדש בין 17 יעמוד על כ-2,600 שקל. בדיוק כפול.
בביטוח צד ג', התוספת לנהג חדש תנוע סביב 1,000 שקל ובביטוח מקיף התוספת יכולה לנוע סביב 2,000-3,000 שקל. נדגיש שקיימת שונות גדולה מאוד במחירים והם תלויים מאוד (מלבד בפרופיל הנהג) גם בסוג הרכב. כך, לא נדיר למצוא מחיר ביטוח לנהג צעיר בסכום של כ-10,000 שקל לרכב משפחתי חדש, למשל, מה שאומר תוספת של יותר מ-5,000 שקל לביטוח אותו היו משלמים ההורים ללא נהג חדש.
וזה עוד לא הכל. כמעט בכל חברות הביטוח, הוספת נהג צעיר, תגרור גם הגדלה של ההשתתפות העצמית הנדרשת מהמבוטח במקרה של תביעת ביטוח. בדרך כלל מדובר בתוספת של כ-50%, כך שאם ללא כיסוי לנהג צעיר ההשתתפות העצמית עומדת על 1,500 שקל, הרי שבתוספת נהג צעיר ההשתתפות העצמית תגדל לכ-2,250 שקל.
איך אפשר להוזיל את הפוליסה?
קיימות אפשרויות כלליות שיכולות להוזיל את ביטוח הרכב, אך הן אינן מתייחסות דווקא לנהג צעיר. כך, למשל, צמצום כיסויים כגון גרירה ושמשות, או הגדלת ההשתתפות העצמית. שינויים כאלו בפוליסה יכולים להוזיל את הפרמיה בכמה מאות שקלים, אך יחד עם זאת כדאי לבחון היטב את המשמעות שלהן לפני שמבצעים את השינוי.
ואמנם, בהתחשב בכך שברוב המקרים מדובר כאמור ברכב של ההורים והנהג הצעיר לא נוסע בו תדיר, אלא בעיקר בחופשות או בסופי שבוע, חברות הביטוח מציעות פתרונות נקודתיים המעניקים כיסוי זמני וקצוב בתשלום מוזל. בהחלט פתרון מעניין שיכול לחסוך לא מעט כסף.
לרוב מדובר בביטוח של מספר ימים בעלות שנעה סביב ה-100 שקל, כאשר את האופציה הזו ניתן להפעיל מספר פעמים במהלך השנה ולעיתים אף ללא הגבלה.
בדקנו מה מציעות חברות הביטוח השונות כדי שתוכלו להתאים לעצמכם את הביטוח הכי משתלם - לפי הנתונים והצרכים שלכם.
חברת הביטוח הראל
ההצעה: תמורת 88 שקל ניתן להרחיב את הפוליסה לנהיגת כל נהג (כולל חדש וצעיר) למשך ארבעה ימים (בכפוף לתנאי החיתום של החברה).
לקראת תום ארבעת הימים נשלחת למבוטח הודעה על סיום הכיסוי עם אפשרות להארכה.
אין מגבלה למספר הפעמים שניתן לרכוש את ההרחבה לפוליסה.
איך עושים את זה? ההרחבה יכולה להתבצע ישירות על ידי הלקוח או על ידי הסוכן בכל עת באמצעות שליחת סמס, וואטסאפ, טלגרם, או דרך אתר האינטרנט של הראל.
השתתפות עצמית: בעת הרחבת ביטוח זמנית (ל-4 ימים), אין שינוי בסכום ההשתתפות העצמית והיא תהיה זהה לסכום הנקוב בפוליסה הרגילה.
חברת הביטוח ביטוח ישיר
ההצעה: ניתן להוסיף כיסוי לנהג צעיר/חדש בעלות של 99 שקל לארבעה ימים. כך גם בפוליסת צד ג', בה עלות הכיסוי היא 33 שקל לארבעת הימים.
איך עושים את זה? את הכיסוי ניתן להוסיף באמצעות האיזור האישי באתר האינטרנט של החברה, באמצעות נציג שירות או במענה קולי.
השתתפות עצמית: בביטוח הזמני ההשתתפות העצמית תגדל בכ-50% במידה והנהג חדש/צעיר יפעיל את הפוליסה (בניגוד לביטוח ארוך טווח בו לא משתנה ההשתתפות העצמית עבור הנהג החדש).
תוכנית מוזלת לביטוח שנתי:
ביטוח ישיר יצאה לאחרונה בהצעה להורים לנהגים צעירים, לפיה במסגרת הביטוח המקיף של החברה, יינתנו שלושה חודשים ביטוח לנהג חדש ללא תוספת תשלום. על הלקוח להודיע לחברה על תוספת הנהג החדש, ומכאן יופעל הכיסוי עבור הנהג החדש למשך שלושת חודשי תקופת המלווה הראשונה של הנהג החדש. בתום תקופה זו, יוכל הלקוח להאריך את הכיסוי הביטוחי לנהג החדש מול מוקדי החברה ובאתר האינטרנט שלה.
התנאים לקבלת הכיסוי במתנה הם: שהנהג נמצא בתקופת שלושת החודשים הראשונים להוצאת רישיון נהיגה, מתחת לגיל 24 ובעל קרבה משפחתית ראשונה לבעל הפוליסה או לנהג העיקרי ברכב וללא שלילות בעברו. הנהג החדש לא יוכל להיות הנהג העיקרי הנקוב בפוליסה.
חברת הביטוח הפניקס
ההצעה: בניגוד לחברות הביטוח האחרות, המציעות ביטוח זמני למספר ימים, בפניקס מציעים שיטה אחרת, לפיה המבוטח קונה "בנק" קילומטרים בעלות של שקל לכל ק"מ.
כך, למשל, תוספת הפרמיה בגין ביטוח מקיף + חובה לרכב ששוויו עד 100,000 שקל הינה 500 שקל עבור 500 ק"מ.
איך עושים את זה? כאמור, קונים מראש חבילת ק"מ ומפעילים אותה באפליקציה רק בזמן הנהיגה בפועל על הרכבים.
בתוכנית זו ניתן לכלול עד 4 רכבים השייכים למשפחה באותה עלות פרמיה.
הפוליסה הראשונית מופקת במשרד הסוכן ומאושרת על ידי מוקד "הפניקס צעיר". לאחר אישור המוקד, מועבר לנהג הצעיר מכשיר ( OBD) המותקן ברכב ומסתנכרן עם האפליקציה.
השתתפות עצמית: במוסכי הסדר: נזק עצמי - 1,500 שקל, נזק לצד ג' - 1,200 שקל. במוסכים אחרים: נזק עצמי - 2,500 שקל, נזק לצד ג - 1,700 שקל.
קיימת חובה להפעיל את האפליקציה בכל פעם שהצעיר נוהג ברכב, אחרת הכיסוי לא תקף.
חברת הביטוח AIG
ההצעה: הרחבת ביטוח לנהג חדש/צעיר בתוספת של 90 שקל המעניקה כיסוי לחמישה ימים ברצף. ניתן לרכוש תוספת זו עד 25 פעמים במהלך שנת ביטוח אחת.
איך עושים את זה? באמצעות האיזור האישי באתר AIG.
השתתפות עצמית: ההשתתפות העצמית תגדל בכ-50% בהשוואה לביטוח הרגיל, כאשר בעת שקרה מקרה ביטוח השתתפות זו תחול על כל מי שנהג ברכב (גם אם זהו אינו אותו נהג צעיר/חדש).
לפני כשלוש שנים השיקה AIG את מסלול safe drive, (שנועד בעיקר לנהגים צעירים, אם כי כיום הוא פתוח לכל הנהגים) ומקנה ללקוח הנחה בתמורה למכשיר ניטור המותקן ברכב.
בעת ההצטרפות למסלול ניתן 10% הנחה ובמהלך השנה נמדדת התנהגות הנהיגה בעזרת המכשיר. בעת החידוש, איכות הנהיגה והקילומטראז' השנתי מתכנסים לציון נהיגה שיכול להקנות הנחה נוספת.
חברת הביטוח כלל
ההצעה: כיסוי נהג צעיר זמני המכסה נהיגה של נהג צעיר וחדש במחיר של 25 שקל ליום (ניתן לרכוש יום אחד, או יותר) ומקסימום 6 ימים ברצף. ניתן לרכוש עד 10 פעמים במהלך חיי הפוליסה.
איך עושים את זה? דרך המוקד או בהפעלה דרך הסוכן.
השתתפות עצמית: בזמן הכיסוי ההשתתפות העצמית גדלה ב-50%.
חברת הביטוח ליברה
ההצעה: ביטוח לארבעה ימים בעלות של 119 שקל, חבילה המיועדת לנהגים צעירים הזקוקים לביטוח לזמן מוגבל.
איך עושים את זה? ניתן לרכוש את התוספת 24 שעות ביממה באתר ליברה.
השתתפות עצמית: יש תוספת של 50% בהשתתפות העצמית.
תוכנית מוזלת לביטוח שנתי: ליברה מבטחת נכון להיום רק נהגים צעירים מגיל 21 ומעלה (כאשר מדובר בביטוח שאינו זמני), כמבוטח משני למבוטח מבוגר. בקרוב החברה צפויה להשיק מוצר שנועד לתת מענה גם לנהגים צעירים.
חברת הביטוח מנורה מבטחים
ההצעה: הרחבה לנהג מזדמן לארבעה ימים בתוספת תשלום של 90 שקל.
איך עושים את זה? באמצעות מוקד השירות של מנורה מבטחים.
נצלו את התחרות בין החברות
בין אם החלטתם ללכת על ביטוח זמני ובין אם החלטתם לרכוש ביטוח קבוע, הנה כמה דברים שכדאי לדעת:
שוק ביטוחי הרכב תחרותי מאוד. אם החלטתם שאתם מעוניינים לעשות ביטוח נהג צעיר באופן קבוע (לשנה), השקיעו זמן והשוו מחירים. הפערים בין ההצעות יכולים להגיע לאלפי שקלים. אם אתם עובדי מדינה, בדקו בממשק החשב הכללי לביטוח רכב כמה תעלה הפוליסה, ייתכן שהיא תהיה זולה יותר. כך גם אם מדובר ברכב מליסינג; ייתכן ולחברת הליסינג יש הסדר ביטוחי זול יותר.
הפעלתם הרחבה זמנית לביטוח לנהג צעיר למשך כמה ימים? כדאי לדעת שבחלק מחברות הביטוח בימים בהם מופעלת ההרחבה, גדלה ההשתתפות העצמית במקרה של אירוע ביטוחי, גם אם הנהג בפועל באותו זמן היה דווקא ההורה.
בנוסף, אם הפעלתם הרחבה זמנית לנהג צעיר, ודאו שאכן הפעולה נקלטה (בדרך כלל החברות שולחות אישור מיידי במייל או בסמס).