שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתכון ללזניה תרד משגעת לשבועות
    חשבתם שלהכין לזניה זאת משימה מסובכת, אותה יכולים לבצע רק בשלנים מנוסים? המתכון הבא יוכיח לכם שגם אם הבישול שלכם מסתכם בחביתה וטוסט - את הלזניה הזו תצליחו להכין, ובקלות

    לזניה תרד עם עגבניות ומוצרלה

     

    את הלזניה הזו אפשר להכין מדפי פסטה, ובמקום לסדר שכבות מוקפדות בתבנית כמו שעושים בדרך כלל  - שולקים את העלים במים, מניחים בחופשיות בתבנית עם רוטב וגבינות, ואופים.

     

    המצרכים (ל-6 מנות):

    1 חבילה (500 גר') עלי פסטה

    2 כפות שמן זית

    20 עלי בזיליקום

    4 כדורי מוצרלה טרייה, קרועים לפיסות בינוניות

    4 כפות גדושות גבינת פרמזן מגוררת

     

    לעגבניות צלויות -

    250 גר' עגבניות שרי חצויות, בצבעים שונים

    2 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    לבשאמל תרד - 

    1 שקית (890 גר') עלי תרד (אפשר גם קפואים)

    50 גר' חמאה

    מלח ופלפל שחור גרוס

    2 שיני שום כתושות

    3 כפות קמח

    1 ליטר חלב

    לזניה (צילום: רונן מנגן)
    (צילום: רונן מנגן)

    אופן ההכנה: 

    1. מכינים את העגבניות הצלויות - מניחים את עגבניות השרי בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט. מצננים.
    2. בינתיים, מכינים את הבשאמל תרד - סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים, ומניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום. ממיסים את החמאה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח. מערבבים את המסה במהירות בכף עץ, עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד, רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
    3. מרכיבים את הלזניה - משמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה). בסיר גדול מחממים מים עד לרתיחה ומוסיפים מלח בנדיבות. קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל-3-2 יריעות, ומבשלים בסיר עם המים עד לדרגת אל דנטה (לפי הוראות היצרן). מסננים את הדפים ומעבירים לקערה גדולה.
    4. מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות, ומערבבים היטב. מוסיפים את עלי הבזיליקום  ו-3/4 מכמות הגבינות, ומערבבים שוב.
    5. יוצקים את התערובת לתבנית, ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה.
    6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות, עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים חם.

     

    המתכון באדיבות חברת "ישרקו" מקבוצת "טיב טעם", מתוך ספר המתכונים "חגיגה של אוכל טוב".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים