שתף קטע נבחר

המשבר בירוחם: האם מפעל נגב קרמיקה יעבור לייצר קנאביס?

לאחר שנתיים בהן עמד שומם, ראשת מועצת ירוחם החלה לקבל פניות מיזמים המעוניינים להקים מפעל חדש לייצור מוצרי קנאביס במבנה של נגב קרמיקה. רוב חברות הקנאביס בארץ מצרפות כעת משקיעים על סמך תוכניות עסקיות הכוללות גם הקמת מפעל ייצור למוצרי הקנאביס

האם מפעל נגב קרמיקה השומם יוסב למפעל לייצור מוצרי קנאביס? ראשת מועצת ירוחם, טל אוחנה, קיבלה לאחרונה פניות רבות מיזמים בתחום הקנאביס שמעוניינים להקים מפעל ייצור למוצרי קנאביס במקום מפעל נגב קרמיקה שעומד ריק כשנתיים. לירוחם יש מעמד של אזור פיתוח א', המקנה הטבות מדינה מרביות ליזם המקים מפעל שם.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מכה נוספת לירוחם: מפעל אמיליה קוסמטיקס בעיר ייסגר

"תושבי ירוחם לא יהיו עוד חוטבי העצים של התעשייה הישראלית"

עובדי נגב קרמיקה בלי עבודה

 

פניות היזמים הגיעו לאחר הפרסומים על הסגירה הצפויה של אמיליה קוסמטיקס בירוחם והחשש להמשך קיומו של פניציה עקב החרם החרדי שנובע מייצור הבקבוקים במפעל בשבת.

המבנה של מפעל נגב קרמיקה בירוחם (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
המבנה של מפעל נגב קרמיקה בירוחם(צילום: בראל אפרים)

כעת עוסקת ראשת המועצה בניסיונות למצוא מפעלים חלופיים לירוחם. רוב חברות הקנאביס בארץ נמצאות כעת בגיוסים או מצרפות משקיעים על סמך תוכניות עסקיות הכוללות גם הקמת מפעל ייצור למוצרי הקנאביס. מניות חברות קנאביס רבות זינקו לאחרונה על סמך האישור ליצוא קנאביס שניתן לפני חודש על ידי המדינה, ואישים כמו אהוד ברק, דניאל בירנבאום מנכ"ל סודהסטרים ואהוד אולמרט מצטרפים כמשקיעים.

 

אוחנה אמרה ל"ממון" כי קיבלה בין היתר פנייה מחברת מבני תעשייה, בעלת הנכס שבו פעל נגב קרמיקה, בשם חברת קנאביס זרה הפועלת בארץ ובוחנת הקמת מפעל. המפעל הושכר לפני הקמתו ל-20 שנה לאפריקה ישראל, לפי חוזה שחתמה עם מבני תעשייה. לפני שנתיים רכשה קרן ויולה את נגב קרמיקה, ואף שהחליטה לסגור את המפעל היא עדיין מחויבת בתשלום שכר דירה למבני תעשייה וארנונה למועצת ירוחם, ולכן ברצונה למצוא שוכר חלופי או רוכש.

אוחנה: "מאז הפרסומים על סגירת מפעלים קיבלתי פניות מצד יזמי קנאביס ואחרים לבחינת מתקני ייצור בירוחם. אפילו הוזמנתי לדבר בכנס בנושא קנאביס שייערך ביוני בתערוכת אקספו ת"א".

 

היום תופיע ראשת המועצה בדיון בוועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני בעניין המצב בירוחם. אוחנה: "אני עומדת לבקש בוועדה לאשר לי מעמד 'מפעל עוגן' (מעמד מיוחד הכולל הטבות מוגדלות למפעל חדש הנחשב אסטרטגי לאזור שיוקם ואמור לשמש אבן שואבת למפעלים נוספים, נ"ז). הבקשה שלי חריגה כי בדרך כלל קודם מגיע מפעל ואז מחליטה הוועדה אם הוא זכאי למעמד המועדף. המקרה שלי הפוך: אני זקוקה קודם למעמד מפעל עוגן כפיתוי למשוך מפעל ראוי. ירוחם זקוקה לפתרונות תעסוקה מהירים. אסור לנו לפספס הזדמנויות, שיהיו מוחשיות יותר אם סל ההטבות יהיה משופר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים