שתף קטע נבחר

בשורה לרוכשים: אחרי 6 שנים הוחלט לאשר את הפרויקט של ענבל אור ברמת גן

התב"ע לפרויקט אפשרה להקים בו 77 דירות בלבד אך אור שיווקה אותו ל-112 רוכשים; הוועדה הסכימה לבטל את שטחי המסחר והמגורים וציינה כי התוכנית תואמת את מדיניות הבנייה לגובה של רמת גן לאורך ציר ז'בוטינסקי

שש שנים לאחר שיצא לשיווק על ידי ענבל אור , אישרה הוועדה המחוזית את הפרויקט בשדרות הילד על פינת ז'בוטינסקי ברמת גן, במתכונת דומה לזו שתכננה אור בעת שיווק הפרויקט.

 

הקבוצה שהקימה ענבל אור נאבקת על הקרקע

הקלה על חברי קבוצות רכישה? "לא ניתן להם לצאת באמצע"

"לא ביצעתי מכירות כפולות": חקירות ענבל אור במשטרה נחשפות

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מדובר בפרויקט שאור החלה לשווק כקבוצת רכישה ב-2013 ל-98 רוכשים והוא ממוקם במרכז רמת גן. אור חתמה עם בעלי הקרקע על הסכם לרכישת מלוא זכויותיהם תמורת 23.7 מיליון שקל ו-14 דירות בפרויקט זאת למרות שבאותה העת התב"ע (תוכנית בניין העיר) אפשרה לבנות במגרש בניין בן 77 דירות בלבד.

הדמיה של הפרויקט ששיווקה ענבל אור (הדמיה: אתר אור סיטי)
הדמיה של הפרויקט ששיווקה ענבל אור(הדמיה: אתר אור סיטי)
 

על מנת לעמוד בהתחייבויותיה היה על אור לקדם תוכנית ל-112 דירות לפחות (98 חברי קבוצה ו-14 דירות לבעלי הקרקע). ב-2013 היא הגישה לוועדה המקומית תב"ע חדשה המאפשרת בניית 108 דירות אך זו נדחתה על ידי העירייה. בהמשך, עם קריסת החברות של אור ב-2016 החלו חברי הקבוצה במאמצים להותיר את הקרקע בידם ובתמיכת כונס נכסיה של אור עו"ד איתן ארז, גייסה הקבוצה 13.5 מיליון שקל לסגירת החוב לבעלי הקרקע. במקביל קידמה תב"ע חדשה לבניית 112 דירות, שבתמיכת העירייה הופקדה בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה.

 

התוכנית המקורית לקרקע נמצאת בתוקף מאז שנת 2011 ואפשרה בנייה של מגדל מגורים בן 24 קומות בשטח עיקרי של 7,668 מ"ר ובהם, כ-2,000 מ"ר למסחר ומשרדים והיתר – 77 יח"ד בשטח של 75 מ"ר למגורים וכן 260 מ"ר במבנה לשימור הנמצא על הקרקע אשר תוכנן לשמש כבית קפה. התוכנית הנוכחית הציעה לבטל את שטחי המשרדים והמסחר ולהגדיל את שטח המגורים ל-7,780 מ"ר במגדל בן 34 קומות אשר יכלול 112 יח"ד וכן 1,550 מ"ר שישמשו את עיריית רמת גן.

ענבל אור (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ענבל אור(צילום: מוטי קמחי)
 

בהחלטתה כתבה הוועדה שבראשה עומדת טלי דותן, כי היא מחליטה לאשר את התוכנית בכפוף לתיקונים אשר התווספו בעקבות המענה להתנגדויות שהתקבלו. "הוועדה מוצאת את התוכנית כתוכנית ראויה המוסיפה זכויות בנייה ויח"ד לתוכנית מאושרת הנמצאת על ציר תחבורה ראשי, בו עתידה לעבור הרכבת הקלה וככזו התואמת הן למגמות התכנון של העצמת זכויות בנייה לאורך צירי מתע"ן (מערכת תחבורה עתירת נוסעים), הן למסמך המדיניות בנייה לגובה ברמת גן הקובע בנייה של 35 קומות לאורך ציר ז'בוטינסקי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים