שתף קטע נבחר

הקשר המפתיע בין נטילת התוסף גלוקוזמין למחלות לב

מחקר תצפיתי שסקר יותר מ-466 אלף נבדקים מצא כי אנשים שהשתמשו בתוסף גלוקוזמין שנועד להקלה על כאבי פרקים סבלו פחות ממחלות לב

מחקר חדש שפורסם השבוע בכתב העת הרפואי British Medical Journal מצא כי אנשים שנטלו את תוסף התזונה גלוקוזמין, שנועד להקל על כאבי פרקים ושחיקת הסחוס, חלו פחות במחלות לבביות.

 

המחקר סקר יותר מ-466 אלף איש בגילאי 40 עד 69, אשר כמעט 90 אלף מתוכם נטלו את תוסף המזון באופן קבוע.

 

קיראו עוד על בריאות הלב

מחקר: נשים בהתקף לב מזעיקות עזרה 37 דקות מאוחר מגברים

הסיבות שעלולות לגרום להתקפי לב לחזור

הזריזים בעולם: 81% מהישראלים עוברים צנתור חירום תוך 12 שעות

 

בהשוואה שביצעו החוקרים על פני שבע שנים בין האנשים שנטלו את התוסף ובין אלו שלא נטלו אותו התגלה כי לנבדקים שנטלו גלוקוזמין היה סיכוי מופחת של 18 אחוזים ללקות במחלת לב. עוד נמצא במחקר כי למשתתפים שנטלו את תוסף המזון היה 15% פחות סיכון ללקות באירוע לבבי.

 

פרופ' לו שי, מרצה לאפידמיולוגיה באוניברסיטת טוליין שבניו אורלינס, אשר הוביל את המחקר, אמר לאחר פרסום הנתונים כי הוא סבור שמדובר בחדשות טובות עבור מי שנעזר בתוסף אך מנגד ציין כי "אנחנו זקוקים לעוד ידע מבוסס קלינית כדי לקבוע מסקנות".

 

סיכון מופחת לתחלואה לבבית לנוטלי התוסף (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סיכון מופחת לתחלואה לבבית לנוטלי התוסף(צילום: shutterstock)

 

"יש צורך במחקרים קליניים מבוקרים"

גלוקוזמין הינו תוסף תזונה פופולרי אשר נועד להקל על כאבי פרקים שנובעים משחיקת הסחוס. ב-20 השנים האחרונות נערכו מחקרים רבים על אודות יעילות התוסף. בחלק מהמחקרים נמצא כי נטילת התוסף ממתנת את התקדמות השחיקה, בעיקר בגפיים התחתונות ובמצבים קלים עד בינוניים.

 

ד"ר רונן דורסט, קרדיולוג בכיר במערך הלב בהדסה וחבר באיגוד הקרדיולוגי בישראל הסביר ביחס למחקר: "החיסרון הגדול של המחקר הוא שמדובר במחקר לא מבוקר. יש בין קבוצות הנבדקים הטיות מובנות שקשה עד בלתי אפשרי לנטרל.

 

"אנשים שנוטלים תוספי תזונה נוטים להיות אנשים אקטיביים יותר. במילים אחרות אנחנו לא נמצאים במקום שבו אנחנו יכולים להגיד שתוסף תזונה כזה או אחר תורם לבריאות לבבית".

 

הוא הוסיף כי האפשרות שלתוסף יש השפעה חיובית על בריאות הלב תצטרך להיבדק במחקרים קליניים מבוקרים. "אני נוטה לחשוב שההבדלים בין הקבוצות במחקר לא נובעים ישירות מנטילת התוסף אלא בשל הבדלים במאפיינים של הנבדקים.

 

"מי שעושה יותר פעילות גופנית יש לו יותר סיכוי לסבול מכאבי פרקים ולכן להיזדקק לגלוקוזמין. אנשים שעושים פעילות גופנית נמצאים בסיכון מופחת ללקות במחלות לב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השפעת נטילת התוסף על הלב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים