שתף קטע נבחר

איראן: פיתחנו הגנה מהווירוס הישראלי "סטקסנט"

טהרן טוענת כי מדעניה יצרו תוכנה שתגן על תשתיות מהווירוס שלפי דיווחים שימש את ישראל וארה"ב לחבל במתקני הגרעין ובתשתיות באיראן

שר התקשורת של איראן, מוחמד ג'וואד אזרי-ג'הרומי, טען היום (ה') כי ארצו פיתחה תוכנה שתגן על התעשייה שלה מפני וירוס המחשבים "סטקסנט", הווירוס שלפי פרסומים זרים פותח על-ידי ישראל וארה"ב ושימש את השתיים כדי לחבל במתקן גרעין איראני בסוף העשור שעבר. איראן טוענת כי בנובמבר האחרון השתמשה ישראל בווירוס זה למתקפת סייבר על מערכות תקשורת במדינה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

איראן: "ניסיון הפגיעה נכשל" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איראן: "ניסיון הפגיעה נכשל"(צילום: shutterstock)

קיומו של הווירוס Stuxnet נחשף בשנת 2010, אחרי ששימש למתקפת סייבר על המתקן האיראני להעשרת אורניום בנתנז ושיבש את פעילות הצנטריפוגות שם. זה היה המקרה הראשון של תקיפת מנגנונים תעשייתיים שנחשף עד אז לציבור.

 

בנובמבר האחרון טען השר אזרי-ג'הרומי כי ישראל שבה והשתמשה ב"סטקסנט", הפעם כדי לפגוע בתשתיות תקשורת באיראן. לדבריו היא כשלה בניסיון זה.

פקח של הסוכנות הבינ"ל לאנרגיה אטומית בכור בנתנז (צילום: AP) (צילום: AP)
פקח של הסוכנות הבינ"ל לאנרגיה אטומית בכור בנתנז(צילום: AP)

לפי סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א, היום אמר השר: "מדענים מהאוניברסיטה באיראן פיתחו חומת אש למערכות מיכּון תעשייתי כדי לנטרל פעולות חבלה תעשייתיות כמו אלה שנעשו באמצעות 'סטקסנט' נגד רשתות חשמל, והמנגנון הזה נוסה בהצלחה".

 

"סטקסנט" הוא תולעת מחשב שנועדה לפגוע במערכות בקרה תעשייתיות ודרכן במתקנים תעשייתים המבוקרים על-ידי מערכות אלה. במקרה של המתקן בנתנז היא תקפה בקרים של צנטריפוגות ושינתה את ההוראות בהם, כך שלצנטריפוגות ייגרם נזק פיזי, בין השאר על-ידי שינוי מהירות הסיבוב שלהן. הפעלת הווירוס תוכננה להיעשות באופן הדרגתי ואיטי, כדי לגרום נזק מתמשך, שלב אחרי שלב, ולא נזק פתאומי שיעורר חשד. מעריכים כי התולעת הופעלה נגד איראן מאז 2007. דבר קיומה פורסם בעולם רק שלוש שנים אחר כך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האיראנים טוענים: אנחנו מוגנים
צילום: shutterstock
מומלצים