שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המנצחים האמיתיים של האירוויזיון: בעלי דוכני האוכל ביורו וילג'
    אם חשבתם שהולנד היא המנצחת של אירוויזיון 2019 אז כנראה לא שמעתם מה יש למסעדנים ולשפים, שהשתתפו בכפר האירוויזיון בתל אביב, לספר: "ההכנסות היו מצויינות ואנחנו מודים שזה קרה לנו"

    כפר האירוויזיון (צילום: יאיר שגיא)
    כפר האירוויזיון(צילום: יאיר שגיא)

    600 אלף מבקרים גדשו את המדשאות בגן צ'ארלס קלור בשבוע האירוויזיון ביורו וילג' - מתחם ההופעות והאוכל הגדול שקם אי פעם בארץ. 85 דוכני אוכל ושתייה קמו במתחם - מפוד טראקס ועד מסעדות שף. וכן, במונחים של ישראל מדובר באירוע האוכל הגדול והריווחי שהיה אי פעם, כך מספרים מסעדנים ושפים שהצליחו להתברג לרשימה המבוקשת.

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

    דאנקן לורנס ההולנדי (צילום: AP)
    אז מי באמת המנצחים הגדולים? דאנקן לורנס ההולנדי(צילום: AP)

    אז נכון שאת התיירים פחות הרגישו, אבל עם ישראל הצביע ברגליים. "זאת הייתה חוויה שלא חוויתי מעולם באירועים בישראל", מודה השף חיים כהן, שכבר למעלה משני עשורים משתתף באירועי טעם העיר ותל אביב איט. לרגע נראה היה שכמויות הסלפי שהוא עושה שם עם הקהל עולות על כל דמיון. הכוכבים הונגשו לקהל הישראלי וזה האחרון ידע להעריך, כי אחרי הכל בכמה עוד הזדמנויות חיים כהן יגיש לכם ליד פיתה עם פרגית? 

     

    "מהרגע שפתחנו מדי יום בשעה 17:00 ועד שעת הסגירה, המסעדות מכרו אוכל", מספר כהן, "הרגשנו מעט תיירים אבל הגיעו מאות אלפי ישראלים מכל רחבי הארץ. בואי גם לא נשכח שכמה ימים לפני עוד עפו טילים בדרום, אבל ברגע שזה נגמר עם ישראל יצא לחגוג".

    כפר האירוויזיון (צילום: תיקי גולן)
    חיים כהן בכפר האירוויזיון: "חוויה שלא חוויתי מעולם"(צילום: תיקי גולן)

    ועם ישראל חגג. "אני מפורק אחרי השבוע הזה", מדווח השף גיא גמזו שהקים בשוק דוכן שכלל את מסעדת "אריא" שלו ואת לחמניות הרחוב "Nu Nu Nu". "כל יום נגמרו לנו הלחמניות, לא עמדנו בזה כי נערכנו לחצי מכמות האנשים. היו כל כך הרבה מבקרים שהתור היה ארוך ולא הגיוני, אפילו לא יכולתי לצאת מהדוכן ולצלם. המסעדנים והקולגות שלי היו בהלם, גם כאלה שעושים את זה כבר 20 שנה".

    כבישים חסומים (צילום: מוטי קמחי)
    כבישים חסומים(צילום: מוטי קמחי)
     

    שלא לציטוט, סיפר אחד המסעדנים על כמות המנות שמכר באירוע: "מכרנו קרוב ל-7,000 מנות בערב אחד, זה מספר שאף אחד לא התכונן אליו. עשינו מחזור של מאות אלפי שקלים בשבוע הזה". אז אם מחירי המנות במקום נעו בין 35-25 שקלים, עשו את החשבון בעצמכם.

     

    "השתתפתי בהרבה אירועים בחיים שלי אבל זה היה הכי עוצמתי והכי גדול. האירוע הפתיע מבחינת כמות האנשים, ולא ציפינו לסדר גודל כזה של מבקרים", מספר השף אביב משה. "וכל זה היה אחרי טילים שעפו באוויר שבוע לפני זה, אז פתאום לחוות דבר כזה זה משהו שיכול לקרות רק בישראל".

     

    המסעדנית עופרה גנור, מי שהייתה אחראית על הפן הקולינרי של האירוע, מדווחת כי ביום חמישי, הערב שבו התקיים במקביל גם "לילה לבן" ברחבי תל אביב, פקדו את המתחם 118 אלף איש. "בדצמבר כשהתחלנו להתארגן לקראת האירוע הזה לא האמנתי שנוכל לעמוד שבוע ימים בכפר הזה ולהגיש אוכל לכל כך הרבה אנשים", אומרת גנור. "ההתנהלות של המסעדנים הייתה סופר מקצוענית, הייתה עזרה הדדית ותמיכה הדדית, המגע עם הקהל עשה טוב לכולם. אם למישהו נגמרו המפיות או הפריטה או המזלגות או הפיתות, עזרו אחד לשני. הייתה באוויר תחושת סולידריות שהזכירה לי את טעם העיר הראשון לפני 25 שנה. כולם היו בעניין וכולם יצאו מהאגו. אני חושבת שיש כאן פתח להבנה מחדש של הנושא שנקרא מסעדות ופתח להבנה שאנחנו גורם חשוב בכלכלה הישראלית. ההכנסות היו מצוינות ואנחנו מודים שזה קרה לנו".

     

    אבל לא רק תגובות של אהדה נשמעו בסצנה הקולינרית של תל אביב. בעלי עסקים רבים, שלא השתתפו בכפר האירוויזיון, הלינו על כך שהמתחם הוריד את התנועה ברחובות העיר, ופגע בעסקים. 

     

    "כפר השעשועים שעשו שם לכל המסעדות הוא לא הגיוני", אמר מסעדן אחד שמחזיק מסעדה ברחוב דיזנגוף. "אין חלוקה שווה, גועל נפש מה שעשו פה. במקום שתיירים יהיו מפוזרים בעיר הם רוקנו את הרחובות וריכזה אותם במקום אחד. זה פגע בעסקים בתל אביב. יש אירוויזיון ודיזנגוף ריק".

    כפר האירוויזיון (צילום: יאיר שגיא)
    עומדים בסבלנות בתור. אירוויזיון 2019(צילום: יאיר שגיא)
      

    השף גיא גמזו, שגם השתתף באירוע במתחם האוכל וגם מחזיק בשני עסקים במרכז תל אביב, דווקא לא מסכים עם המקטרגים: "שמעתי שמסעדנים שאמרו שהמתחם הזה פגע להם בהכנסות כי העיר הייתה ריקה, אבל גם לי יש מסעדה בתל אביב ואני יכול להגיד שהיה בסדר. צריך להבין שההשתתפות בפסטיבל כזה זה לא רק בשביל הרווח אלא גם בשביל השיווק כי ככה הרבה אנשים שלא נחשפו למסעדה שלך יכולים לטעום. מי שלא רצה למכור מנות ב-35 שקלים יושב על הגדר.שפים כמו חיים כהן ושאול בן אדרת היו שם ועבדו והשקיעו ונתנו מעצמם ואנשים באו ועשו איתם סלפי וזה נדיר בעולם שלנו. אז להתמרר בדיעבד זה מטופש". 

     

     

    "אני מעורב בהרבה פסטיבלי אוכל בעולם, ואני יכול להגיד לך שזה אירוע בקנה מידה עולמי", מסכם השף גיא פרץ שהפעיל במתחם שבע משאיות אוכל. "בהתחלה חשבתי כמה אנשים כבר אפשר להביא לשם אבל כבר ביום הראשון הבנו שקורה פה משהו אחר בקנה מידה שובר שיאים".

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יאיר שגיא
    המנצחים הגדולים של האירוויזיון: המסעדנים בשוק האוכל
    צילום: יאיר שגיא
    מומלצים