שתף קטע נבחר

סוכרת: להציל חיים באמצעות ביג דאטה

איך מאגר נתונים עשוי לעזור לחיזוי של מחלות ולאיתור מוקדם של אנשים שהם פוטנציאליים לחלות במחלות מסוימות, בעיקר סוכרת - ומציאת הטיפול המתאים? צפו בדיון באולפן ynet

בשיתוף אסטרהזניקה

 

צפו בפאנל באולפן ynet  בנושא:

  

 

לאחרונה קיימו הטכניון בשיתוף ארגון "יוזמה לאומית" של אראל מרגלית, הקריה הרפואית רמב"ם, מכון קאהן -סגול-מכבי למחקר וחדשנות, וחברות תרופות אירוע יוצא דופן בחיפה: 180 יזמים מתחומי הבריאות, קיבלו לראשונה בישראל גישה למאגר נתונים עצום של 250 אלף תיקים רפואיים מישראל.

 

הגישה למאגר התאפשרה בזכות כלי חדש של MDclone, שיצרה גישה סינטתית למאגר הנתונים בעזרתה ניתן לגלות קורלציות חשובות בלי לפגוע בפרטיותם של המשתמשים. אלו, נדרשו לבדיקתם בזמן אמת במטרה לפתח כלים ואלגוריתמים לזיהוי ואבחון מוקדם של מחלות. בזכות כך בחרו עשרות חברות סטארט-אפ מישראל ומארצות הברית להשתתף בהאקתון הייחודי.

 

"זוהי פעם ראשונה בישראל שגופי בריאות מגיעים לאתגר מסוג זה ונותנים שימוש באופן "מותמם" ליזמים וחברות סטרט אפ שיכול לעזור לכל אחד מאיתנו", מסבירה מיכל בדש, מנהלת רובע בריאות דיגיטלית ומובילת מחוז חיפה בארגון "יוזמה לאומית".

 

"הביג דאטה הוא למעשה מאגר עצום של מידע שצריך לדעת איך להשתמש בו ואז הוא מייצר ערך גדול לרפואה המותאמת אישית, לחיזוי של מחלות ולאיתור מוקדם של אנשים שהם פוטנציאליים לחלות במחלות מסוימות", היא מוסיפה.

 

לטפל בחולי סוכרת בזכות הנתונים

האתגר שזכה במקום הראשון בתחום הסוכרת שייך לקבוצת סטרט-אפ מארה"ב שפיתחה אלגוריתם ייחודי הבוחן באופן אינדבידואלי את הפרמטרים של כל חולה סוכרתי וחוזה האם הוא בסיכון לחלות בעתיד באי ספיקת לב, לצד דירוג גורמי הסיכון הבעייתיים אצלו. זאת, על מנת שהרופא יבין האם הוא בסיכון ובאילו גורמים יש לטפל באופן מיידי.

 

חולה סוכרת מסוג 2 ללא מחלה לבבית מוכחת נמצא בסיכון של פי 2 עד פי 4 למחלת לב בהשוואה לאדם בריא ללא סוכרת. ו-1 מכל 3 חולי סוכרת סובל מפגיעה בתפקוד הכליה. "מדובר בשני סיבוכים שכיחים בקרב חולי סוכרת ומאוד היינו רוצים לדעת מיהם האנשים הנמצאים בסיכון גבוה לפתח אותם על מנת למנוע אותם ולהתאים להם את הטיפול ברמה אופטימילית.

 

"לסיבוכים האלו השלכות גדולות ברמת איכות החיים וכמובן עלויות עצומות ברמה עולמית", מסבירה ד"ר עירית הוכברג, רופאה בכירה במכון לאנדוקרינולוגיה, סוכרת ומטבוליזם ומרכזת טיפול בחולי סוכרת מאושפזים בקריה הרפואית רמב"ם, שלקחה חלק משמעותי בפרויקט הייחודי.

 

כיום קיימות קבוצות של תרופות שנמצא שבנוסף לאיזון הסוכר, הן יכולות להפחית את הישנות הסיבוכים ולהפחית אשפוזים בעבור אנשים שיש להם סיכון גבוה או שכבר סבלו מסיבוכים מסוימים ועל כן עולה החשיבות לטפל בהן בקרב מי שפיתח את הסיבוכים וגם מי שצפוי לפתח אותם ולמנוע אותם.

 

בשיתוף אסטרהזניקה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים