שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חברים לצלחת: פילה סלמון משובץ במוצרלה ברוטב חמאה ולימון
    דגים, גבינות ורטבים הם חברים מצוינים על הצלחת - מחפשים מתכון מרגש לשבועות? הנה הצעה שכולם ייהנו ממנה: סלמון עם גבינת מוצרלה ברוטב חמאה ולימון. ללקק את האצבעות

    בשיתוף טרה

     

    דגים מצטרפים בשמחה לשולחן חגיגת השבועות, הפעם לסלמון מחברים את גבינת המוצרלה ויחד עם רוטב חמאה ולימון מקבלים מנה קלילה מלאה בטעמים.

     

    יש לכם מתכון מנצח לשבועות? ספרו לנו ואולי תזכו ב-1,000 שקלים לקניות

     

    מחפשים מתכונים נוספים לחג? היכנסו למתחם שבועות טעים ומשפחתי

     

    פילה סלמון משובץ במוצרלה ברוטב חמאה ולימון

    המתכון באדיבות שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית, החברה המרכזית 

     

     פילה סלמון משובץ במוצרלה ברוטב חמאה ולימון (צילום: אנטולי מיכאלו)
    פילה סלמון משובץ במוצרלה ברוטב חמאה ולימון(צילום: אנטולי מיכאלו)

     

    המרכיבים (למנה אחת): 

     

    לרוטב

    150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    40 גרם קרח שן שום, קלופה ופרוסה דק

    1 כף עראק

    קליפה מגוררת מלימון שלם

    מיץ מ-1/2 לימון

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    קורט סוכר

     

    למנה

    180 גרם פילה סלמון, נקי מאִדרות וחתוך לשלוש קוביות

    40 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה למלבנים קטנים

    מעט שמן זית

    מעט חמאה

    מלח ים אטלנטי

    פלפל שחור גרוס

    150 גרם (משקל אחרי בישול) אטריות אורז שחורות מבושלות

    פרוסת לימון, חתוכה ל-6 משולשים

    3 ענפי טימין טריים

     

    אופן ההכנה:

    1. הכנת הרוטב: מחממים 1/3 מכמות החמאה ו-1/2 מכמות הקרח במחבת על אש קטנה.
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מאשר את יתרת החמאה.
    3. מוסיפים בהדרגה את יתרת החמאה והקרח תוך כדי ערבוב. מסירים מן האש כאשר החמאה נמסה ומתקבל רוטב חלק והומוגני.
    4. הכנת המנה: חורצים כיסים קטנים באזורים שונים בדג בעזרת סכין קטנה. מכניסים את מלבני המוצרלה לחריצים.
    5. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מחממים שמן זית וחמאה במחבת לחום בינוני-גבוה.
    6. מתבלים את הדג במלח ובפלפל שחור ומניחים אותו על המחבת, כשצד העור פונה מטה, למשך כ-2 דקות.
    7. מעבירים את הדג לתבנית, מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-6 דקות.
    8. מקפיצים במחבת חמה את אטריות האורז המבושלות עם רוטב החמאה וחתיכות הלימון.
    9. מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה ומניחים עליה את הסלמון ואת הטימין ומגישים.

     

    בשיתוף טרה

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אנטולי מיכאלו
    סמלון ומוצרלה ברוטב חמאה ולימון
    צילום: אנטולי מיכאלו
    מומלצים