שתף קטע נבחר

מה עושים עם אבטיח? 8 מתכונים קלים

סלט אבטיח לעשירים: לקחתם משכנתא וקניתם אבטיח? זה מה שתוכלו להכין ממנו

 

 

1. מלבי עם גרניטה אבטיחים וקוקוס

מתכון של השף שגב משה

 

שימו לב: מומלץ להכין את הגרניטה כמה שעות לפני ההגשה על מנת שתקפא.

 

המצרכים:

למלבי -

3 כוסות חלב (750 מ"ל)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כוס סוכר (200 גר')

5 כפות מחוקות קורנפלור (60 גר'), מעורבבות ב-5 כפות חלב

1 גבעול למון גראס

 

לגרניטה -

3 כוסות מלאות באבטיח נקי ומתוק, ללא גרעינים

1/3 כוס סירופ בטעם אבטיח - אם אין לכם, גם בטעם פטל זה בסדר

 

להגשה -

1 אבטיח טרי ומתוק, חתוך למשולשים ונקי מהקליפה

4 כפות קוקוס לבן

גבעולים ירוקים ויפים

 (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
(צילום: ינאי מנחם )

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלבי - בסיר מערבבים את החלב, השמנת, הסוכר והלמון גראס עד לרתיחה במשך 5 דקות. שולפים את מקל הלמון גראס, מוסיפים לתערובת החלב קורנפלור ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים. מביאים לרתיחה שנייה, ומכבים את האש.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
  2. מחלקים לכוסות נמוכות ושקופות, ומכניסים למקרר למשך כמה שעות עד לקבלת תערובת מוצקה. 
  3. מכינים את הגרניטה- טוחנים בבלנדר שייקר את האבטיח עם הסירופ, ומעבירים לכלי פלסטיק ולמקפיא.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
  4. הגשה - מוציאים את הגרניטה, ומגרדים קלות עם מזלג עד לקבלת פירורי קרח אווריריים. מניחים בכל כוס מלבי כף גרניטה, מעל מניחים את משולשי האבטיח, מפזרים קוקוס ומעטרים בעלים ירוקים, ומגישים.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )

 

2. גרניטה אבטיח עם סלט זיתים ונענע

מתכון של השף אבי ביטון

 

המרכיבים:

לגרניטה -

2 כוסות של קוביות אבטיח

1 כוס קוביות קרח

3/4 כוס סוכר

 

לסלט זיתים ונענע -

10 זיתי טאסוס מגולענים

צרור עלי נענע טריים, קצוצים דק

50 גר' גבינת פטה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2X1/2 ס"מ

1 כפית שמן זית

     (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגרניטה - בבלנדר טוחנים את כל המרכיבים, ומעבירים למקפיא לשעתיים. מכניסים שוב לבלנדר, ושומרים במקפיא עד להגשה.
  2. מכינים את הסלט - מערבבים את כל החומרים. נזהרים שגבינת הפטה לא תתרסק.
  3. הרכבה - יוצקים לכוס מרטיני הגרניטה, ומפזרים מעל את גבינת הפטה (לא יותר מידי, שלא תשתלט).

 

3. גספאצ'ו אבטיח קמפארי

מתכון של השף גיא פרץ

 

המרכיבים (ל‭6-‬ מנות):

1/2 אבטיח בינוני

1 כוס קמפארי

2 כפות סוכר

2 כוסות קרח

6 מקלות קינמון


גספאצ'ו אבטיח קמפארי (צילום: צביקה טישלר)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. 
  2. מוזגים את התערובת לקערות הגשה, ומקשטים במקלות קינמון.

 

4. סלט אבטיח עם עגבניות, גבינת פטה ונענע

מתכון של מיכל וקסמן: טוויסט קטן על אחד הפטנטים הכי ישראלים שיש. מליחות הגבינה, עסיס ומתיקות האבטיח, חמיצות עדינה של עגבניה, עקצוץ עדין של בצל ורעננות של נענע. למטיבי לכת גם חריפות של פלפל ירוק תתאים.

 

בדרך לסלט (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
בדרך לסלט(צילום: מיכל וקסמן)
 

המרכיבים:

1 פלח נאה של אבטיח בשל ומתוק (בערך שמינית אבטיח), ללא קליפה, חתוך לקוביות בגודל ביס

20 עגבניות שרי בשלות ומוצקות, חצויות לאורכן

100 גר' גבינת פטה עיזים או צאן מפוררת לפירורים גדולים

עלים שלמים משני גבעולי נענע טריים

עלים מבצל ירוק חתוכים למקטעים של 1-2 ס"מ

שמן זית בנדיבות

סלט אבטיח, עגבניות, גבינת פטה ונענע  (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
סלט אבטיח, עגבניות, גבינת פטה ונענע (צילום: מיכל וקסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. בצלחות הגשה מסדרים לסירוגין קוביות אבטיח וחצאי עגבניות.
  2. מפזרים ביניהם עלי נענע וקוביות גבינה.
  3. מקשטים בבצל ירוק ומזלפים על הכל שמן זית.
  4. מגישים מיד. הסלט נובל אם משאירים אותו לעמוד.

 

5. סלט אורז שחור עם אבטיח

מתכון של מיכל וקסמן

 

שימו לב: האורז מגיע בחבילות של חצי קילו. אפשר לבשל את כל החבילה, להכין סלט מכמה שרוצים ולשמור את שאר האורז במקרר לשימוש בימים הקרובים, ואפשר מראש לבשל רק חלק מהכמות. שימו לב שכמות האורז במתכונים נמדדה אחרי בישול. משקית של חצי קילו אורז יתקבלו כ-7 כוסות של אורז מבושל. 

 

המרכיבים:  

לאורז השחור -  

500 גר' אורז שחור מלא

חופן מלח ים

מים

 

לסלט -

2 כוסות אורז שחור מבושל, בטמפרטורת החדר (ראו הוראות בהמשך)

1 פלח אבטיח בשל ומוצק, חתוך לקוביות גדולות (2X2 ס"מ בערך)

6-5 במיות טריות מאוד ולא מבושלות, פרוסות עבה

2 בצלים ירוקים פרוסים

1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

עלים שלמים מ-4-3 גבעולי נענע

חופן עלי פטרוזיליה שלמים

50 גר' גבינת פטה או גבינה גרוזינית, מפוררת גס

מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון

שמן זית בנדיבות

מלח ים (בזהירות – גם האורז וגם הגבינה מלוחים)

 (צילום: מיכל וקסמן)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את האורז השחור - ממלאים סיר גדול למים כמו לפסטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ומערבבים.
  2. מוסיפים אורז, ומבשלים מכוסה ברתיחה חזקה כ-30 דקות או עד שהאורז רך אבל עדיין נגיס. מסננים את האורז מהמים ושוטפים במי ברז קרים.
  3. מסננים את האורז, ומניחים לו להתייבש ולהגיע לטמפרטורת החדר.
  4. מכינים את הסלט - בקערה גדולה מערבבים בעדינות את כל חומרי הסלט, למעט הגבינה.
  5. מפזרים את הגבינה מעל הסלט, ואוכלים מיד.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

   

6. קליפות אבטיח חריפות מוקפצות

מתכון של השפית פיליס גלזר

 

אפשר לתבל את הקליפות בצורה עדינה או חריפה - לפי הטעם.

 

המרכיבים (ל-2-1 מנות):

2 כוסות קליפות אבטיח, חתוכות לפרוסות דקיקות (רצוי עם חלק מהאדום)

2 כפיות שמן

1 שן שום קטנה כתושה

2-1 פרוסות ג'ינג'ר קצוצות דק או קורט אבקת ג'ינג'ר

1/3 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

טבסקו או פלפל חריף ומלח - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מחממים קלות את השמן, ומקפיצים את הקליפות במשך 2 דקות.
  2. מערבבים את התבלינים בכלי קטן עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את תערובת התבלינים למחבת עם הקליפות, ומקפיצים עוד דקה או שתיים עד שהקליפות מוכנות אך לא רכות מדי.
  4. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם אורז מלא.

 

7. קוביה בולגרית

מתכון של שי-לי ליפא

 

המרכיבים (לקוביה גדולה):

12 קוביות אבטיח בגודל 3 ס"מ

9 כוס קוביות קיווי בגודל 3 ס"מ

6 כוס קוביות גבינת בולגרית 16% בגודל 3 ס"מ

 

לקישוט -

עלי נענע

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים קומה ראשונה לקוביה - מניחים קוביית אבטיח במרכז צלחת ריבוע שטוחה.
  2. מניחים משני צידי הקוביה שתי קוביות גבינה ושתי קוביות קיווי לקבלת צורה של פלוס (סה"כ 5 קוביות: אחת של אבטיח במרכז ועוד שתיים של קיווי ושתיים של גבינה, לכל כיוון).
  3. משלימים עם עוד קוביות אבטיח לצורת ריבוע של 3X3.
  4. מסדרים קומה שנייה לקוביה - על כל קוביות אבטיח מניחים קובית קיווי. על כל קוביות קיווי מניחים קוביית גבינה, ועל כל קוביית גבינה מניחים קובית אבטיח.
  5. מסדרים קומה שלישית לקובייה, ומגישים - על כל קוביית אבטיח מניחים קוביית גבינה. על כל קוביית גבינה מניחים קוביית קיווי, ועל כל קוביית קיווי מניחים קוביית אבטיח.
  6. מפזרים מעל עלי נענע ומגישים מיד.

 

8. מוחיטו אבטיח

מתכון של השף ניר צוק: מומלץ להכין קנקן ענק, ולהזהיר את האורחים לשתות בקצב מתון.

 

שימו לב: ניתן לשנות יחסים במתכון בהתאם לטעם.

 

המרכיבים:

עלים מ-10 גבעולי נענע, קצוצים

6 כפות סוכר חום

300 מ"ל רום משובח

4 כוסות אבטיח קצוץ

4 כוסות קרח גרוס

1/2 כוס ספרייט


מוחיטו אבטיח (צילום: דנה קופל) 

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את עלי הנענע בקערה גדולה. מוסיפים את האבטיח והסוכר.
  2. בעזרת מקל ערבוב או גב כפית, מועכים את עלי הנענע כדי להוציא מהם את השמנים האתריים ומערבבים כדי להתחיל להמיס את הסוכר.
  3. ממלאים את הקערה בקרח, מוסיפים את הרום ואת הספרייט. מערבבים היטב ומגישים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
מתכונים עם אבטיח
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים