שתף קטע נבחר

מערכת חדשה תזהה זיהום בדם תוך שעה וחצי

זיהוי וטיפול מוקדם ונכון של הזיהום יכולים להציל חיים של חולים, וכל עיכוב בזיהוי וטיפול אנטיביוטי ממוקד למטופל שנדבק בזיהום מעלה את סיכויי התמותה שלו ב־8% מדי שעה

מדי שנה מתים בבתי־החולים בישראל כ־2,800 בני אדם מזיהום בדם (ספסיס). כעת, מערכת חדשה שפותחה צפויה לקצר את הזמן שבו מאתרים את הזיהום, ובכך להציל חיים של כאלף איש בשנה.

  

המערכת החדשנית, שמיובאת ומשווקת על ידי חברת ביוטרון יחד עם חברת שראל, עשויה להפחית את זמן מציאת הזיהום בגופו של החולה מ־36 שעות כיום, לשעה וחצי בלבד. בזכות כך, יתקצרו ימי האשפוז, ייחסך זמן חשוב ומשמעותי לרופאים ולאחיות וכסף רב ייחסך למערכת הבריאות.

  

דם (צילום: שראל)
תאתר את הזיהום בשעה וחצי(צילום: שראל)

 

 

העלייה בכמות הזיהומים, עמידויות החיידקים לאנטיביוטיקה ותמותה כתוצאה מאיחור בזיהוי של גורמים מזהמים מאתגרת את בתי־החולים בישראל ובעולם. מספר בני האדם שסובלים מספסיס (אלח דם) בעולם הוא כ־30 מיליון איש ובישראל כ־27,000 בני אדם בכל שנה.

  

התחלואה מזיהומים במגמת עלייה כבר 7 שנים

על פי דו"ח מבקר המדינה שפורסם לפני כחודש, התחלואה בזיהומים בכלל ובאלח הדם בפרט נמצאת במגמת עלייה כבר שבע שנים ברציפות, ואילו שיעורי התמותה בישראל מזיהום בדם הוא הגבוה ביותר מכלל מדינות ה־OECD (המדינות המפותחות).

 

אולם זיהוי וטיפול מוקדם ונכון של הזיהום יכולים להציל חיים של חולים, וכל עיכוב בזיהוי וטיפול אנטיביוטי ממוקד למטופל שנדבק בזיהום מעלה את סיכויי התמותה שלו ב־8% מדי שעה.

  

בדיוק מהסיבה הזו מהערכת החדשה כה חשובה. היא צפויה להפחית משמעותית את מספר מקרי המוות מזיהומים, זאת בזכות היכולת שלה לאבחן תוך 90 דקות בלבד חיידקים, פטריות, וירוסים פתוגניים ומנגנוני עמידות של החיידקים. עוד ביכולותיה של המערכת לתת המלצה לרופא איזה טיפול אנטיביוטי מתאים ביותר.

  

אבי בוסקילה, מנכ"ל חברת שראל: "המערכת החדשה שתוטמע בקרוב בבתי־החולים תציל חיי אדם ותצמצם נזקים רפואיים ואין דבר חשוב מכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שראל
זיהוי זיהום בדם
צילום: שראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים