שתף קטע נבחר

בלי הפתעות בחשבון: מסעדות וארוחות עם תפריט קבוע

מי אמר שאי אפשר לאכול במסעדת שף במחיר שלא יגרום לכם לבקש משכנתא מהבנק? לפניכם מסעדות המציעות תפריטים וארוחות עם מחיר קבוע, כזה שלא יפתיע אתכם בסוף הארוחה

"פיקסד מניו" היא ההגדרה הטובה והמדויקת ביותר לארוחה בראש שקט; הסועדים יודעים מראש - הרבה לפני קבלת החשבון - כמה מנות יקבלו ותמורת איזה סכום. והתוצאה? ראש שקט, ואפשרות ליהנות מהאוכל בכיף וללא מחשבות על החשבון שיוגש בסיום.

המעשנה (צילום: סופגי)
לאכול ולדעת מראש כמה תתבקשו לשלם בסוף: "פיקס מניו" במסעדת "המעשנה"(צילום: סופגי)
 

יש מסעדות שבהן חוויית האירוח כולה מבוססת על ארוחת "פיקסד מניו", וזו גם האופציה היחידה המוצעת שם. במקביל, פועלות כאן מסעדות המציעות - בשעות מסוימות של היום - עסקיות "פיקסד מניו", ובשאר הזמן מגישות את התפריט הרגיל.

 

בין אם תבחרו לאכול במסעדות מהזן הראשון ובין אם באלו מהזן השני - העיקרון הוא תמיד אותו עיקרון: משלמים סכום כסף ידוע מראש, ומקבלים ארוחה מלאה שגודלה גם הוא ידוע מראש. בלי הפתעות ובלי אי נעימויות מביכות.  

   (צילום: אפיק גבאי)
בלי הפתעות מיותרות: הפסטה של מסעדת "מלגו ומלבר"(צילום: אפיק גבאי)
 

   (  )

המטבח של רמה

מסעדת "המטבח של רמה", שלפני כשנה וחצי נסגרה בעקבות השריפה הגדולה שכילתה את החלל בו פעלה - נפתחה לאחרונה מחדש, וכעת אפשר למצוא שם גם ארוחות "פיקסד מניו".

המטבח של רמה (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

בין היתר, מציעים שם ארוחת "פיקסד מניו בוקר" (128 שקלים) המורכבת מחמש מנות מעניינות ולא שגרתיות כמו לחם פוגס העשוי מקמחים עתיקים, ממרח תומא וסלט עדשים שחורות, סלט חוביזה המוגש על יוגורט, מאפה מהטאבון עם תוספות מהגינה, סלט חסות ואנדיב, סלט זוקיני צלוי ודלורית מעושנת, לוקוס טרי וביצה וגם כנאפה חציל עם גבינה צפתית ושערות קדאיף.

המטבח של רמה (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 
המטבח של רמה (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

עוד בתפריט: ארוחת צהריים פיקסד מניו שמחירה 176 שקלים ומורכבת מחמש מנות יצירתיות לא פחות, ביניהן חזה ברווז צלוי עם קרעי פסטה חלמונים, נתחי שייטל המוגשים לצלייה עצמית על אבן לוהטת ופילה דניס. 

המטבח של רמה (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

אבל עם כל הכבוד לכל אלו, גולת הכותרת כאן היא ארוחת הערב שמתקיימת רק בימי חמישי, החל מהשעה 19:00 בערב. מחירה של הארוחה הוא 286 שקלים, ובמהלכה מקבלים לא פחות מעשר מנות מושקעות במיוחד, שיונגשו ויותאמו עבור כל סועד וסועד.

 

נטף הרי יהודה, 02-5700954, לא כשר

 

אלבמה

 

במסעדת הבשרים הבאה - הפועלת באזור מוסכים נידח בנתניה, מגישים רק בשר מעושן, נזיד מעושן וסלט חסה עם עגבניות שרי. שתייה אין שם (מלבד מים), ואתם מוזמנים להביא אותה איתכם מהבית או לרכוש אותה בקיוסק הסמוך.

מסעדת אלבמה (צילום: עידו ארז)
מסעדת אלבמה(צילום: עידו ארז)

הארוחה נערכת בשני מסלולי פיקסד מניו: מסלול הכולל ארבעה נתחי בשר יעלה לכם שם 140 שקלים לסועד, ומסלול המורכב משבעה נתחים יעלה לכם 195 שקלים. המקום עצמו אמנם צנוע למדי, אך זוכה לפופולריות גדולה במיוחד, עד כדי כך שרצוי (ואף אין הרבה ברירה) להזמין מקום למסעדה כמה חודשים מראש. ממש כך.  

מסעדת אלבמה (צילום: עידו ארז)
מסעדת אלבמה(צילום: עידו ארז)

דוד פנקס 47 נתניה, 054-4557287, לא כשר

 

המעשנה

בדומה ל"אלבמה" מהפסקה הקודמת, גם במקום הבא מגישים אך ורק בשרים מעושנים, אבל באווירה פסטורלית ומדליקה הכוללת חצר מרווחת ובה עץ עתיק ועצום ממדים. ארוחת ה"פיקסד פרייס" כאן מתבצעת לפי שיטת "אכול כפי יכולתך", ובמהלכה מלבד הבשר - מוגשים גם סלטים ותוספות ללא הגבלה.

 

מוצעים כאן שלושה מסלולים: מסלול אחד הכולל חמישה נתחים יעלה לכם - כולל התוספות שצויינו קודם - 175 שקלים; ארוחה בת שבעה נתחים עולה 200 שקלים לסועד, ויש גם מסלול עם יין ללא הגבלה + קינוח + צ'ייסרים של ערק מתובל ללא הגבלה + שבעה נתחי בשר במחיר של 275 שקלים.

 

ינוב, 09-8945118, כשר ללא תעודה

 

OCD

במסעדתו של השף רז רהב ביפו, מגישים מדי ערב ארוחת פיקסד מניו בשני סבבים. מחיר הארוחה הוא 345 שקלים (החל מה-1 באוגוסט המחיר יתעדכן ל-370 שקלים), תמורתם תקבלו שם אינסוף מנות קטנות שבכל אחת מהן הושקעה לא מעט מחשבה (המחיר אינו כולל אלכוהול).

המעשנה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 
המסעדה מכילה 19 מקומות ישיבה בלבד, כולם נמצאים מסביב לבר שתוחם את המטבח הפרונטלי המואר בצורה דרמטית, בו גם מכינים את כל המנות. לאורך כל הארוחה, מתנגנת במקום מוזיקה קלאסית עם אופי דרמטי, המוסיף לא מעט נפח לאווירה הייחודית שבמסעדה. 

 

ובנוגע לגודלן של המנות - אל חשש, הן אומנם קטנות אך הבטחה שלנו: בסיום הערב תצאו מהמקום מדושנים ושבעים כמו אחרי מנת קוסקוס אימתנית. 

המעשנה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ואיך תוכלו להיות בטוחים שכל מה שיגישו לכם בארוחה יקלע לטעמכם האישי? בעת ביצוע ההזמנה הטלפונית (שימו לב, יש להזמין מקום מספר שבועות מראש), תתבקשו לומר אם אתם סובלים מרגישות מסוימת לחומר גלם כזה או אחר, או שישנו מאכל אותו אין סיכוי שתסכימו לטעום.

המעשנה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

תרצה 17 מתחם נגה יפו, 03-5566774, לא כשר

  

הבית

המסעדה הבאה היא מסעדה ערבית לא טיפוסית בעליל, הממוקמת בכפר הערבי עין חוד הנמצאת בסמוך לחיפה, וממנה אפשר להשקיף על הנוף היפהפה של הרי הכרמל שמסביב. בגזרת האוכל, מציעים כאן ארוחה עונתית המורכבת מ-20 מנות מתוך מבחר התבשילים הביתיים שמכינים במקום. ואם תרצו עוד - ישנה אפשרות לקבל ריפיל מכל המנות (מחיר הארוחה הוא 115 שקלים).

 

כל ארוחה כאן נפתחת במרק העשוי מירק עונתי אחר, ובהמשך מוגשים לשולחן מבחר סלטים, ממולאים כמו מלפוף (כרוב ממולא בסגנון סורי), מנות בשר כמו מקלובה, סינייה, מנסף, פוקעייה (בשר עגל או כבש מבושלים בלבן עיזים ומוגשים על אורז מתובל בצנוברים ובהרט) ומוגרבייה (נתחי עוף בגרגירי חומוס).

 

עוד תוכלו לטעום שם: מרק מלוח'יה עם נתחי עוף, שולבאטה (בורגול עם ירקות ותבלינים מיוחדים) ומחבוסה - תבשיל שעועית לבנה עם גריסים, חומוס ובשר עגל.

 

עין חוד, 04-8397350, לא כשר

 

הבית של סלווה

מסעדה ערבית ביתית הנמצאת בדרך לירושלים, ופתוחה רק בסופי השבוע ובשאר הימים בתיאום מראש.

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

יש בה תפאורה פשוטה ואוכל נהדר וביתי שמכינה סלווה, בעלת המקום. יחד עם בעלה, עבדאללה, הם מגישים שם מגוון מאפים שמנמנים ממולאים בגבינה, בתרד או בעלי זעתר; ומאפי שישבראק במילוי של תרד וצנוברים המשכשכים בתוך מרק חמצמץ העשוי מגבינת לבנה רכה ויבשה, אותה מכינים במקום.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

עוד תקבלו לשולחן: 14 צלוחיות קטנות מלאות בתבשילים ביתיים (קרים וחמים) מהמטבח הערבי (100 שקלים לסועד). ישנה אפשרות לשלב בארוחה גם מנות בשר (בהזמנה מראש), ביניהן צוואר כבש ממולא (130 שקלים), כתף כבש ממולאת (400 שקלים לכתף במשקל של כשני קילוגרם), חצי עוף מסחן (100 שקלים) ופוחארה - קדירת כבש וירקות (120 שקלים).

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

עין נקובה 054-3355353, 054-3373652, לא כשר

 

Burek

"בורק", מסעדת הקונספט של השף ברק יחזקאלי, ממוקמת בתוך חלל תעשייתי מעוצב עם מטבח פתוח ועמדת די ג'יי. המסעדה פתוחה פעמיים בשבוע - בימים רביעי וחמישי, ומציעה ארוחת פיקסד מניו במחיר של 350 שקלים.

רמה בן צבי וברק יחזקאלי (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

הארוחה מורכבת משש מנות משתנות ומקוקטייל פתיחה. ולמרות העובדה שאין תפריט קבוע, במרבית המקרים אפשר לפגוש כאן קרפעלך בשלושה מילויים שונים; ומנה של סרטנים כחולים ברוטב חמאה חומה לצד תפוח אדמה הולנדי בצלייה איטית עם קרם פרש, בצל ירוק ואריסה.

 (צילום: אביעד זיסמן) (צילום: אביעד זיסמן)
(צילום: אביעד זיסמן)

צריפין 39 תל אביב, 03-7516893, לא כשר

 

   (  )

מלגו ומלבר

במסעדה של השף מוטי טיטמן, מציעים בימים ראשון עד שישי, בשעות הצהריים, ארוחת פיקסד מניו שהיא, למעשה, ארוחת טעימות הכוללת מנת לחם עם מטבל, שלוש מנות לחלוקה ושלוש כוסות יין במחיר של 175 שקלים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מבחר המנות משתנה כאן מדי שבוע, בהתאם ליצירתיות של השף. ועוד משהו שכדאי שתדעו: בין התאריכים 28-21 ביוני, הארוחה תוצע שם במחיר מיוחד של 125 שקלים.

 

שדרות רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214‏, לא כשר

 

שאלוט

במסעדה של השף משה אמאייב (שבבעלותו גם מסעדת Village Kitchen הפופולרית ממוסקבה), מגישים תפריט המשלב בין מטבחי הקווקז לזה של המזרח התיכון.

המעשנה (צילום: אבי ששון)
(צילום: אבי ששון)

בשעות הצהריים, מציעים שם שלוש ארוחות עסקיות פיקסד מניו: עסקית גיאורגית עם סלט גיאורגי, לוביו, בילאשי וחליה עם אורז (79 שקלים); עסקית מהמטבח הקווקזי הכוללת סלט עגבניות עם כוסברה, בצל סגול וכמון, סלט חצילים קלאסי וקבב כבש (89 שקלים); ועסקית בסגנון רוסי עם סלט אוליבייה, צ'יקן קייב ומרק (69 שקלים).

 

הברזל 3 תל אביב,03-7324411, כשר למהדרין

 

סיטארה

במסעדה, הממוקמת באחד הספוטים היותר יפים של תל אביב, מציע השף צחי מלול עסקית פיקסד מניו במחיר של 170 שקלים, אותה מגישים שם בימים ראשון עד חמישי בין השעות 17:00-12:00.

 (צילום: דורון סער) (צילום: דורון סער)
(צילום: דורון סער)

הארוחה מורכבת משלוש מנות ראשונות, ומעיקרית אחת לבחירה מתוך מבחר הספיישלים היומי. בין המנות הראשונות כאן, יוגשו לכם סביצ'ה דג ים עם קרם אבוקדו, עלי רוקט, בצל, צ'ילי אדום ופטרוזיליה; טרטר דג ים עם בצל סגול, קוביות מנגו, צ'ילי אדום וכוסברה ומנה של טונה צרובה עם סלט עגבניות חריף, קרם פרש ומלח שחור.

 (צילום: גליה אבירם) (צילום: גליה אבירם)
(צילום: גליה אבירם)

תפריטי חורף (צילום: יהונתן בן חיים)
תפריטי חורף(צילום: יהונתן בן חיים)

בגזרת העיקריות יש פילה סלמון אפוי בתנור עם וינגרט של עגבניות מיובשות, אספרגוס ופירה תפוחי אדמה; פילה דניס על הפלנצ'ה עם קרם אפונה ירוקה, אספרגוס בחמאה לימונית ופרחי כרובית ופילה מוסר, גם הוא צלוי על הפלנצ'ה.

 

רוזנבלום הרצל 8 סי אנד סאן תל אביב, 03-6996633, לא כשר

  

חדר האוכל

במסעדת "חדר האוכל" מציעים דיל הנקרא Steven's Fixed Menu, אותו מגישים שם בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 22:00-16:00. מחירו של הדיל הוא 256 שקלים לזוג, והוא כולל מגש זוגי עם חמש מנות ראשונות, לחם הבית ומנה עיקרית לכל סועד.

המעשנה (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

מבחר המנות הראשונות כולל לחם הבית, כבד קצוץ, קרם חצילים, סלקים צלויים, סלט "חדר האוכל" וסלט עשבי גינה.

 

שאול המלך 22 תל אביב, 03-6966188‏, לא כשר

 

יאסו

במסעדת השף של קבוצת "מסה" ושל השף אביב משה, השיקו לאחרונה ארוחת פיקסד מניו הנקראת גם "החתונה היוונית של יאסו", אותה מגישים שם בימי שני בלבד ומחירה 159 שקלים.

המעשנה (צילום: איליה מליניקוב)
(צילום: איליה מליניקוב)

במחיר הזה, אפשר לקבל שם מבחר מאזטים - ביניהם בישבש אבוקדו, חציל יווני, חומוס אריסה, כרובית בטחינה, סלט ארטישוק ולימון כבוש וסלט יווני. בגזרת השתייה, מציעים שם גם בירה מהחבית, יין אדום או לבן ואוזו ללא הגבלה.

 

הירקון 105 תל אביב, 03-6031719, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סופגי
ארוחה במחיר קבוע. "המעשנה"
צילום: סופגי
מומלצים