שתף קטע נבחר

 

באסל גטאס לאחר שחרורו: "לא מתחרט על מה שעשיתי"

בריאיון ראשון לאחר ששוחרר מכלא מגידו אמר הח"כ לשעבר לאולפן ynet כי אינו מתחרט על כך שהבריח טלפונים סלולריים לאסיר הביטחוני וליד דקה: "על מה להתחרט? על זה שרציתי לעזור לאנשים להתקשר למשפחות שלהם? שילמתי מחיר קשה ביותר"

 

באסל גטאס בראיון ראשון לאחר שחרורו    (צילום: ירון ברנר)

באסל גטאס בראיון ראשון לאחר שחרורו    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר ששוחרר הבוקר (יום ב') מכלא מגידו אמר חבר הכנסת לשעבר באסל גטאס לאולפן ynet כי אינו מתחרט על מה שעשה, מכיוון שזו הייתה פעולה מצפונית מבחינתו.

 

 "אין לי רגשות חרטה, יש לי חשבון נפש", אמר גטאס. "מהיום הראשון אמרתי שמה שעשיתי עשיתי בגלל סיבות אישיות, מצפוניות, אני חושב שמי שעושה דבר כזה מהסיבות האלה לא מתחרט, על מה להתחרט? על זה שרציתי לעזור לאנשים להתקשר למשפחות שלהם?". גטאס הוסיף: "שילמתי את המחיר על מה שעשיתי, מחיר קשה ביותר".

 

חבר הכנסת לשעבר שוחרר במסגרת שחרור מינהלי כחודשיים לפני תום מאסרו, לאחר שסיים לרצות שנה ועשרה חודשי מאסר בגין הברחת טלפונים סלולריים לאסיר הביטחוני וליד דקה בכלא קציעות. "זו חוויה מאוד קשה ומאתגרת, ומצד שני גם חוויה אנושית ומעשירה שחושפת את האדם לכוחות שלא ידע על קיומם", סיפר גטאס על תקופת מאסרו.

 

באסל גטאס עם משפחתו לאחר השחרור ()
באסל גטאס עם משפחתו לאחר השחרור

גטאס אף התייחס להסכמות שהושגו לפני כחודש בין הנהגת האסירים הביטחוניים לבין שב"ס בעניין הטלפונים הסלולריים בבתי הכלא, שלפיהן המיסוך הסלולרי באגפים יישאר, אולם יותקנו טלפונים ציבוריים בפיקוח אשר יהיו תחת האזנה.  "בתור ח"כ פעלתי וכתבתי ונפגשתי עם נציגים של שב"ס, גם עם השר לביטחון פנים בזמנו, דיברנו על לחסוך את העניין של הברחת טלפונים", אומר גטאס, "והינה, בסוף המדינה הסכימה להכניס טלפונים".

 

- אתה חושב לחזור לזירה הציבורית?

"אני לא חושב לחזור לכנסת, אבל אני פעיל חברתי ופוליטי משחר נעוריי, ואני לא חושב שאתנזר מהעבודה הפוליטית והציבורית. תמיד הייתי חסיד גדול של פעילות יהודית-ערבית נגד הכיבוש ולמען השלום, למען דו-קיום אמיתי. אני רחוק מלהיות סקטוריאלי או קיצוני, אבל זה לא מפחית כהוא זה מאמונתי בשוויון אמיתי, בסיום הכיבוש ובזכויות העם שלי".

 

חבר הכנסת לשעבר הואשם והורשע כאמור בעבירות של מרמה והפרת אמונים, מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור, הכנסה של ציוד אלקטרוני לבית סוהר והעברת מכתב האסור על פי פקודת בתי הסוהר. בגזר הדין נקבע שבמעשיו יש קלון, והוא חויב גם בקנס של 120 אלף שקל. עוד נגזרו עליו 18 חודשי מאסר על תנאי. 

  

באסל גטאס עם משפחתו לאחר השחרור ()
באסל גטאס עם משפחתו לאחר השחרור

גטאס החל לרצות את עונשו ב-2 ביולי 2017 בכלא גלבוע, ומאז עבר בין כמה בתי כלא. את תקופת מאסרו סיים בכלא מגידו, בשל הגדרתו כאסיר ביטחוני. השופט איתי גונן ברסלר ציין בגזר דינו של גטאס כי "בשים לב להיקף הציוד וזהותם של מקבלי הציוד ונסיבות כליאתם, אפשר לומר שמדובר בפוטנציאל ביטחוני בנסיבות מחמירות. הוא ניצל את מעמדו כחבר כנסת ואת האמון שנתנו בו השיטה הדמוקרטית ושב"ס. האמון שהופר הוא כלפי כלל הציבור ולא רק כלפי בוחריו. יש גם נזק אישי אפשרי של פגיעה באמון הציבור בחברי כנסת אחרים". 

 

בנובמבר האחרון נדחתה בקשתו של גטאס לשחרור מוקדם על ידי ועדת השחרורים, בטענה שהעבירות שבהן הורשע חמורות ביותר והיה בהן כדי לפגוע בביטחון המדינה ובביטחון אזרחיה. עוד נטען כי הוא לא היה מעורב בכל הליך טיפולי או שיקומי בבית הסוהר, וכי הוא התקשה להביע חרטה באופן מילולי ובכנות על המעשים שבהם הודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גטאס בביתו לאחר השחרור מהכלא
מומלצים