שתף קטע נבחר

המדינה מתכננת: 53 אלף תושבים בירוחם עד 2035

במינהל התכנון הציבו יעד שאפתני ליישוב הדרומי, שמונה כיום כ-11 אלף איש בלבד. במקביל, שני מפעלים חדשים יוקמו בדימונה השכנה

תוכנית בנייה נרחבת למגורים בירוחם יוצאת לדרך, ובמקביל יוקמו שני מפעלים חדשים בדימונה. המועצה המקומית ירוחם מונה כ-11 אלף תושבים, ותוכנית המתאר עליה עובדים במינהל התכנון אמורה להגדיל את היישוב ל-53 אלף תושבים ב-2035.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

צוואר הבקבוק: הסיפור האמיתי מאחורי החרם החרדי על מפעל פניציה

"תושבי ירוחם לא יהיו עוד חוטבי העצים של התעשייה הישראלית"

המשפחות שעברו לפריפריה בדרום: "בתל אביב אפשר לגור בקונכיה במחיר הזה"

 

מדובר ביעד שאפתני במיוחד מאחר שב-2008 מנתה ירוחם כ-9,000 תושבים ואז אושרה תוכנית מתאר שהציבה כיעד את הגדלת היישוב ל-20 אלף תושבים עד 2020.

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)
 

בתוכנית מדברים גם על הכנסת תיירות ליישוב: הוועדה המקומית תוסמך לאשר פיצול יחידות דיור בדירות בשטח של מעל 120 מ"ר כדי לייצר יחידת אירוח בשטח של 20-40 מ"ר. כמו כן, צמודי קרקע על מגרשים של מעל 350 מ"ר ניתן יהיה לבנות עם כניסה נפרדת ליחידת אירוח. תותר גם הקמת מלון של עד 200 חדרים, בגובה של עד שלוש קומות. את תוכנית המתאר מלווים משרד קמיל-טרשנסקי-רפאל, ואת התכנון העירוני משרד אליקים אדריכלים.

   ()

לדברי ראשת מועצת ירוחם, טל אוחנה, "אם תוך עשור נהיה 17 אלף איש זה יהיה הישג. אי אפשר לתכנן דיור בלי אזורי תעסוקה - אנחנו עובדים במרץ לפתח חמישה שדות כלכליים וירוחם תהפוך בקרוב לבירת הקנאביס הרפואי של ישראל. עשרות עובדים יועסקו בתהליך המיצוי של הצמח והפיכתו למוצר פארמצבטי".

 

עוד הוסיפה כי "בנוסף, יפתח חניון לילה בפארק האגם, במגוון תצורות לינה, לצד מלון שיתוכנן בסמוך למכתש. התעשייה הבטחונית אלביט תעביר את חלק מפעילותה הייצורית לרמת בקע הסמוכה ומחלקת ההנדסה שלה תמוקם בירוחם ותעסיק עשרות מהנדסים בתחומים שונים. בעוד חודשיים יפתח את שעריו מפעל אינפוטק לאריזות ממוחזרות ובהמשך מפעל לעיבוד שבבי ועוד".

 

במקביל, כאמור, יפתחו בדימונה מפעל של חברת הדשנים מבוססי אמוניה קויס טכנולוגיות ומפעל של מחצבות ורד לייצור קורות מבטון. מפעל קויס יקלוט 235 עובדים והשני 47 עובדים. משרד הכלכלה ישקיע בתשתיות למפעלים כ-32 מיליון שקל. לדברי שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, "מעבר לתמיכות הכספיות, נסייע בהסרת חסמים והקלות ברגולציה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים