שתף קטע נבחר

הסדר טיעון: יימחקו מרבית האישומים נגד פעילי "באים לבנקאים"

שנתיים וחצי אחרי שכמה פעילים חברתיים הואשמו בקשירת קשר להטרדת ראשי הבנקים הגדולים במדינה, נחתמו עימם הסדרי טיעון. שלושה מהפעילים יורשעו בפגיעה בפרטיות, וכל סעיפי האישום נגד ארבעת האחרים יימחקו

הפרקליטות חתמה על הסדרי טיעון עם שבעת הפעילים החברתיים מקבוצת "באים לבנקאים", שהואשמו בתחילה בהטרדת ראשי מערכת הבנקאות במדינה. לפי הסדרי הטיעון, שלושה מהפעילים יורשעו בכמה מקרים בפגיעה בפרטיות בלבד, ושאר סעיפי האישום נגדם יימחקו. במקביל יימחקו לחלוטין האישומים נגד ארבעה פעילים נוספים.

 

לפי ההסדר, שמוגש לבית משפט השלום בתל אביב, הפעילים עו"ד ברק כהן, איליה מרשק ומשה מנקין יורשעו בפגיעה בפרטיותה של מנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק עמינח. בהסדר צוין כי פעילי המחאה הגיעו לאזור בית הספר שבו לומדת בתה של רוסק עמינח, והתקשרו לאמהּ ולגיס שלה לשעבר. בנוסף צוין כי עו"ד כהן חשף את קוד הגישה הסודי לסינון שיחות בטלפון הנייד שלה.

 

במקביל הוחלט לגנוז את כתבי האישום נגד הפעילים ערן ורד, יגאל רמבם, אילן פלד ואמנון פורת.

עו"ד ברק כהן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עו"ד ברק כהן(צילום: מוטי קמחי)

האישום נגד השבעה הוגש בדצמבר 2016. הפרקליטות טענה כי עו"ד כהן ואחד הנאשמים הנוספים הפעילו דף פייסבוק בשם "באים לבנקאים", וקשרו קשר להטריד ולפגוע בפרטיותם של ראשי מערכת הבנקאות בישראל. לגבי עו"ד כהן נטען כי פעל בנושא בעקבות הליכי הוצאה לפועל נגדו.

 

לפי האישום המקורי, חלק מהפעילים החברתיים נהגו להגיע לאזור ביתה של רוסק עמינח, קראו קריאות במגפון, התקשרו אליה ולקרוביה והטרידו אותם. באחד המקרים המתוארים הגיעו הפעילים לבית הספר של בתה והדביקו על שמשות רכב את תמונת מנכ"לית בנק לאומי עם הכיתוב, "את לא אשמה שאמא פושעת".

 

כהן טען מנגד כי הפעילות לא הייתה בתגובה להליכי הוצאה לפועל. לטענתו, מדובר במאבק פוליטי אזרחי לגיטימי. הוא אף טען לאכיפה בררנית.

רקפת רוסק עמינח בבית משפט השלום בתל אביב  (צילום: מוטי קמחי)
מנכ"לית לאומי רוסק עמינח(צילום: מוטי קמחי)

הפרקליטות ייחסה לכהן בכתב האישום המקורי עבירות של סחיטה באיומים, קשירת קשר לפשע, מהומה ועלבון במקום ציבורי, רעש באמצעות מכשירי קול, הטרדה ועוד. כל אלו, כאמור, נמחקו בהסדר.

 

הפרקליטות מצידה הגיעה להסדר עם הנאשמים מאחר שהם הודו ולקחו אחריות. מבחינת המדינה, הטרדת קטינים וקרובי משפחה של נושאי משרה ציבורית היא עבירה פלילית ולא מחאה לגיטימית - מה שמבחינת הפרקליטות נחשב לקו אדום. בנוסף, הנאשמים הסכימו לקבל צו הרחקה למשך שנה מביתה של רוסק עמינח.

 

עו"ד כהן מסר בתגובה: "ברוכה השכינה, אשר שוב חילצה אותנו מהציפורניים הרעילות של שלטון ההון. הניסיון המופרע להטביע בנו, פעילים פוליטיים, חותמת של קושרי קשר לפשע נכשל בגדול. את פעילותנו נגד המשטר, היכן שפוגע ביושבות ויושבי הארץ, נמשיך ללא חשש, חרף המחירים הקשים שמנסים לגבות מאיתנו.

 

"בצד הביקורת העמוקה על גופי האכיפה והתביעה במהלך השנים, חשוב לי לציין את טיפולה הענייני של פרקליטה אחת בשם דפנה יבין וצוותה, שמשלב מסוים החליטה לסיים בתבונה את התיק".

 

עו"ד משה סרוגוביץ, שמייצג את ערן ורד מטעם הסנגוריה הציבורית, אמר: "אנו שמחים ומברכים על ההחלטה הנכונה לבטל את האישומים נגד ערן ורד.

 

"הוא פעיל חברתי ופוליטי זה שנים רבות ללא כל עבר פלילי. הוא קיים מחאה חברתית פוליטית מתוך מחשבה ואמונה כנה כי מדובר בפעילות חוקית ומותרת במסגרת זכותו לחופש ביטוי ומחאה, ומצא עצמו עומד לדין פלילי. לטעמנו, כתב האישום לא היה צריך להיות מוגש מלכתחילה. ביטול האישומים נגדו מהווה מעשה נכון וראוי בנסיבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי מילרוד
עו"ד כהן
צילום: מוטי מילרוד
מומלצים