שתף קטע נבחר

ארגון הבריאות העולמי החליט: מעתה – שחיקה בעבודה היא מחלה

ספר האבחנות הרפואיות החדש שאושר השבוע על ידי ארגון הבריאות העולמי יכלול גם אבחנה חדשה – שחיקה בעבודה. להחלטה עשויות להיות משמעויות כלכליות אדירות, כאשר עובדים יוכלו תיאורטית לתבוע את המעסיקים על פגיעות ומחלות שנבעו מהסטרס התעסוקתי

אם אתם מרגישים שהעומס הגבוה בעבודה משפיע עליכם נפשית וגופנית – בקרוב העובדה הזו עשויה להתווסף לתיקכם הרפואי: ארגון הבריאות העולמי החליט להוסיף אבחנה חדשה, שחיקה בעבודה,לספר האבחונים הבא.

 

להחלטה עשויות להיות משמעויות כלכליות עצומות, כאשר תיאורטית עובדים יוכלו לתבוע את מעסיקיהם על פגיעה נפשית או גופנית הנובעת מהעומס התעסוקתי.

 

האבחנה צפויה להופיע בספר האבחונים הרפואיים ICD-11. הספר יוצא לאור אחת למספר שנים, ומכיל את כלל האבחנות הרפואיות המאפשרות לקבל שירותים רפואיים באמצעות חברות הביטוח, קופות החולים ובתי החולים. קידוד האבחנות בספר ה-ICD, מחייב בכל הפניה למומחה, בדיקות רפואיות, פניות לחדרי מיון ואשפוזים.

 

עומס בלתי נסבל על העובד. שחיקה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עומס בלתי נסבל על העובד. שחיקה(צילום: shutterstock)

 

 

כבר לא כל כך בריא:

מחקר: מתח נפשי בעבודה - דווקא טוב לבריאות

9 צעדים להתמודדות עם לחץ ושחיקה בעבודה

 

כאמור, שחיקה בעבודה תתווסף לספר האבחנות החדש שצפוי לצאת לאור בשנת 2022. כדי לאבחן אדם הסובל משחיקה לעבודה, יש צורך לענות על כמה קריטריונים:

 

תחושת חוסר אנרגיה או תשישות.

תחושת חוסר סיפוק עד רתיעה מהעבודה, או תחושות שליליות כלפי העבודה.

ירידה במיומנות המקצועית.

 

בנוסף על הרופאים המאבחנים שחיקה בעבודה, גם לשלול גורמים נוספים האופייניים לתסמינים הללו, וכוללים חרדה, הפרעות נפשיות אחרות או מחלות כרוניות כמו אנמיה, מחלות ממאירות, הפרעות בבלוטת התריס ועוד.

 

כמחצית מהעובדים לחוצים מהעבודה

על פי סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כמחצית מהמועסקים בישראל מעל לגיל 50 מדווחים על מתח ולחץ נפשי בעבודה, כשני שליש סבורים שאין אפשרות קידום בתפקידם בארגון, וכי כשליש מתקשים לתפקד במשפחה בשל מחוייבות לעבודה.

 

סקר שערך מכון הגל החדש בקרב מרואיינים בני 18 ומעלה, עולה כי למעלה ממחציתם צירים שהם שחוקים במקום העבודה שלהם. השחיקה בעבודה מוכרת היטב בעולם, כשבמדינות רבות כ-60% מהיעדרויות העובדים במקומות העבודה מיוחסים לשחיקה.

 

מקומות עבודה רבים בעולם עושים מאמצים כדי להפחית את השחיקה, באמצעים כמו הוצאת עובדים להכשרות והדרכות, סדנאות להתמודדות עם שחיקה, ועד לפינוקים האופייניים לארגוני הייטק כמו חדרי כושר בתוך הארגון, סדנאות יוגה, פילאטיס ואפילו טיפולים קוסמטיים על חשבון המעסיק.

 

ספר האבחנות החדש, ICD-11 יכלול אבחנות חדשות נוספות: כפי שדיווחנו השבוע ב-ynet, אגרנות כפייתית תיחשב כהפרעה נפשית וגם התמכרות למשחקי מחשב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים