שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שפים מגישים: 8 מתכוני בלינצ'ס לשבועות
    מהבלינצ'ס של חיים כהן, דרך הבליני במילוי פטריות של שאול בן אדרת ועד מתכון למיטיבי לכת של בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה ופטיסייר של רביבה אפל: שמונה מתכוני בלינצ'ס לחג השבועות
    צפו: כך מכין חיים כהן את הבלינצ'ס מבית ילדותו    (צילום: ירון ברנר)

    צפו: כך מכין חיים כהן את הבלינצ'ס מבית ילדותו    (צילום: ירון ברנר)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    1. הבלינצ'ס של חיים כהן ו-2 אופציות למילוי

    לכל אחד מאתנו יש קינוח ילדות, שמיד אחרי שמזכירים את שמו - מציף אותנו חיוך גדול וקריאות שמחה וגעגוע. זה בדיוק מה שקרה לי השבוע, כשנזכרתי בתותים ובננות בשמנת חמוצה וסוכר.

     

    אגב הסוכר, הוא בדיוק העניין שמעיד על משמעות של זיכרון ילדות. כל קינוח שנאכל ונרגיש בו גרגירי סוכר - מיד נגיב כאילו קרתה בו תקלה חמורה, אבל לא כך בכל הנוגע לתותים, בננות ושמנת חמוצה.

    חלום ילדות: קרפ עם תותים ושמנת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    חלום ילדות: קרפ עם תותים ושמנת(צילום: ירון ברנר)

    במקרה הזה, אני אתענג על כל המרכיבים, לא אתווכח ולא אתקומם כי זה אחד מזיכרונות הילדות האהובים ביותר שלי. וכן, אבקת סוכר כתחליף לסוכר היא אינה אופצייה מבחינתי: עולם ישן, דורות חדשים, אבל שמחת הילדות של תותים-בננות-שמנת חמוצה, לנצח תישאר.

     

    לקרפ -

    המצרכים (ל-20 קרפים):

    250 גר' קמח

    קורט מלח

    1 כפית סוכר

    2 ביצים

    1/2 ליטר חלב

    150 גר' מים

    20 גר' חמאה מומסת

    20 גר' שמן

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב בקערה גדולה, אפשר גם לערבב בבלנדר יד.
    2. נותנים למסה לנוח עשר דקות, מערבבים שוב לפני תחילת הטיגון, ומטגנים במחבת טפלון.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    מילוי גבינה ופלפל חריף

    המצרכים:

    300 גר' גבינת המאירי או גבינת פטה

    1בצל קטן, קצוץ

    1 פלפל חריף ירוק, קצוץ

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. ממלאים כל קרפ בכף אחת מהמילוי.
    3. מסדרים את הקרפים בתבנית חסינת חום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך רבע שעה.
      הקרפ נכנס לטאבון של מסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      הקרפ נכנס לטאבון של מסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

     

    מילוי תותים ובננה עם שמנת חמוצה

    המצרכים:

    200 גר' תותים

    200 גר' בננה

    40 גר' סוכר

    200 גר' שמנת חמוצה

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. חותכים תותים לרבעים ובננה לטבעות.
    2. בקערה גדולה מערבבים את הפירות יחד עם הסוכר והשמנת החמוצה.
    3. ממלאים כל קרפ בכף אחת מהמילוי, ומגישים.
      *אפשר גם לערום עוגת קרפ, כמתואר בסירטון.

     

    2. בלינצ'ס בליני במילוי פטריות וטרטר שמיר 

    מתכון של השף שאול בן אדרת ("התרנגול הכחול", "קימל בגלבוע")

    צפו: כך מכין השף שאול בן אדרת בלינצ'ס בליני מילוי פטריות    (צילום" ירון ברנר)

    צפו: כך מכין השף שאול בן אדרת בלינצ'ס בליני מילוי פטריות    (צילום" ירון ברנר)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    המצרכים (ל-4 מנות):

    לבלינצ'ס בליני -

    2 ביצים

    1 כוס חלב

    1/2 כוס קמח

    1 כף סוכר

    1/4 כפית מלח

     

    לתערובת פטריות -

    100 גר' פטריות יער

    100 גר' פטריות שמפניון

    100 גר' פטריות שימאג'י

    1 שן שום, קצוצה

    2 כפות חמאה

     

    למטבל שמיר -

    צרור שמיר

    6 כפות מיונז

    4 כפות שמנת חמוצה

    4 כפות עירית קצוצה

    1 מלפפון בחומץ, קצוץ דק

    1 שן שום קטנה קצוצה

     

    להגשה -

    קליפת לימון מגוררת

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבלינצ'ס - מערבבים את מרכיבי הבליני עד לתערובת אחידה ומעבירים דרך מסננת לקבלת בלילה חלקה. ממיסים קצת חמאה במחבת ויוצקים שלוש כפות מהבלילה. מטגנים כדקה עד להזהבה. הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       
    2. מכינים את תערובת הפטריות - במחבת משומנת עם חמאה מקפיצים את הפטריות כשלוש דקות, עד להזהבה ואידוי הנוזלים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מכינים את מטבל השמיר -  מערבבים היטב את כל המרכיבים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. הגשה -  מניחים כף גדושה של פטריות על הבלינצ'ס, יוצקים מעט ממטבל השמיר ומקשטים בקליפת לימון.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

     

    3. מתכון לבלינצ'ס הונגרי ו-4 אופציות למילוי

    המתכון באדיבות שושנה פרידריך (מי שהייתה בעלת מסעדת "הבלינצ'ס ההונגרי") והשף אוראל קמחי ("פופינה") 

     

    המצרכים (לכ-15-10 יחידות):

    2 ביצים
    1/3 כוס שמן

    1/3 כוס חלב

    1/2 כפית סוכר

    1/4 כפית מלח

    3-2 כוסות מים

    250 גר' קמח 

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה: 

    1. מקציפים את כל החומרים בבלנדר עד קבלת עיסה חלקה לגמרי.
    2. משמנים את המחבת במעט מאוד שמן (משמנים מחבת רק פעם אחת בהתחלה) ומטגנים את עלי הבלינצ'ס משני הצדדים.

     

    למלית תרד וגבינה

    המצרכים: 

    200 גר' תרד טחון

    1 כף חמאה

    200 גר' גבינה לבנה טוב טעם

    50 גר' גבינה מלוחה

    2 ביצים

    1/4 כפית פלפל שחור

    1 כפית שום גבישי

    מלח לפי הטעם

    1 שמנת חמוצה

    100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת

    2 ביצים

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    אופן ההכנה: 

    1. מאדים את התרד במחבת עם כף חמאה, ומקררים.
    2. מערבבים בקערה עם גבינה לבנה טוב טעם, גבינה מלוחה, ביצים, כפית פלפל שחור, מלח לפי הטעם ושום גבישי.
    3. ממלאים את העלים, ומגלגלים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. מסדרים את הבלינצ'ס בתבנית חסינת חום, שמים למעלה שמנת חמוצה ומפזרים גבינת קשקשבל.
    5. אופים בתנור כ-10 דקות עד להשחמה. 

    שושנה פרידריך עושה קסמים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    שושנה פרידריך עושה קסמים(צילום: ירון ברנר)

    למלית פטריות

    המצרכים (ל-4 מנות):

    8 פטריות שמפיניון

    8 פטריות פורטבלו

    1 בצל לבן

    2 שיני שום

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    אגוז מוסקט

    4 כפות גבינת ריקוטה

    2 כפות גבינת פרמזן מגורדת

    1/4 כפית עלי טימין

    2 כפות חמאה

    אופן ההכנה:

    1. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומאדים בצל קצוץ עד שקיפות.
    2. מוסיפים שום פרוס דק ואת הפטריות קצוצות, ומטגנים עד השחמה קלה.
    3. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר. מסירים מהלבה.
    4. מוסיפים את הטימין ואת הגבינות. מקררים.
    5. ממלאים את הבלינצ׳ס במלית כשהיא קרה.
    6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות עד להשחמה קלה, ומגישים עם מעט שמנת חמוצה בצד.

    מי רוצה ביס מהבלינצ'ס? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מי רוצה ביס מהבלינצ'ס?(צילום: ירון ברנר)
        

    למילוי זנב שור וחזה אווז מעושן ברוטב שמנת וכמהין

    המצרכים (ל-4 מנות):

    800 גר' זנב שור

    1 כוס ברנדי

    2 כוסות ציר בקר או עוף

    2 גזרים

    1 בצל

    4 כפות חזה אווז מעושן

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    לרוטב -

    200 מ"ל שמנת מתוקה

    1 כף מחית כמהין

     

    אופן ההכנה: 

    1. בסיר רחב צורבים את זנב השור משני צדדיו עם שמן קנולה. מוסיפים את הגזר והבצל חתוכים גס, ולאחר מספר דקות את הברנדי.
    2. מבעירים את האלכוהול, וכשהוא כבה מוסיפים את הציר ואת המים עד כיסוי. מתבלים במעט מלח ומכסים.
    3. מבשלים על להבה נמוכה כ-4-5 שעות או עד שהבשר נופל מהעצם.
    4. מסננים. מפרידים את הבשר מהעצם וקוצצים אותו יחד עם הבצל והגזר. במחבת משחימים את חזה האווז, ומוסיפים את הבשר והירקות הקצוצים.
    5. מוסיפים כוס מהנוזל המסונן ומתבלים במלח ופלפל.
    6. מוסיפים 2 עלי מרווה קצוצים, ומקררים את המלית.
    7. מגלגלים את הבלינצ׳ס. מחממים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות. במקביל מצמצמים בתוך סיר את השמנת יחד עם הכמהין, מלח ופלפל שחור גרוס, עד שמתקבלת חצי מהכמות.
    8. מגישים את הבלינצ׳ס על צלחת ומעליו שופכים את רוטב השמנת והכמהין.

     

    למילוי ריקוטה ודובדבנים

    המצרכים (ל-4 מנות):

    400 גר' גבינת ריקוטה

    גרידה מלימון אחד

    4 כפות דובדבני אמרנה קצוצים

    1 כפית נענע קצוצה

    להגשה -

    אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים את כל חומרי המלית יחד, ומגלגלים לתוך הבלינצ׳ס.

    אפשר להגיש קר, ואפשר לאפות עד השחמה קלה ב-180 מעלות למשך כשש דקות.

    בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה, ומגישים.

     

    4. בלינצ'ס גבינות ועגבניות מיובשות

    מתכון של אמיר פורת ורוסלה יונה ("ביסקוטי")

     

    טיפ:

    לגרסה קרה ולא אפויה, ניתן להשמיט ממלית הגבינות והעגבניות המיובשות את הביצה ואת הקמח.

     

    המצרכים (ל-6 מנות):

    לעלי בלינצ'ס (6-7 עלים) -

    1 כוס (140 גר') קמח מנופה

    1 כוס (240 מ"ל) חלב

    2 ביצים

    1 כף (15 מ"ל) שמן

     

    לטיגון -

    1 כף חמאה

     

    למלית הגבינות והעגבניות -

    400 גר' גבינת ריקוטה

    60 גר' מוצרלה

    100 גר' גבינת עזים

    250 גר' גבינת מנצ'גו או קשקבל מגוררת

    1 ביצה

    1 כף (10 גר') קמח

    מלח

    פלפל

    1 שן שום כתושה

    1/2 כפית אורגנו קצוץ

    50 גר' עגבניות מיובשות, קצוצות דק

    בלינצ'ס גבינות ועגבניות מיובשות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    בלינצ'ס גבינות ועגבניות מיובשות(צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. הכנת עלי הבלינצ'ס - מוזגים את החלב לקערה ומוסיפים לתוכה בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים את הביצים ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. משמנים קלות מחבת טפלון, ומוזגים מהבלילה.

      מטים קלות את המחבת כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.

    2. מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.

    3. מכינים את מלית הגבינות - מחברים בקערה את כל הרכיבים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לשק זילוף. מזלפים פס ממלית הגבינות והעגבניות בחלקו התחתון של עלה הבלינצ'ס, ומשאירים 1 ס"מ מצדיו של העלה ללא המלית- לחילופין, באמצעות כף מורחים 2 כפות מהמסה על חלקו התחתון של העלה.

    4. מגלגלים - מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.

    5. מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים, כשהחלק הסגור כלפי מטה, על תבנית משומנת, ומכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות למשך כ-10 דקות.

    6. מוציאים לצלחת ומגישים חם.


     

    5. בלינצ'ס במילוי תרד וקשקבל

    מתכון של לימור ארדיטי: מתכון שקיבלתי מקרובת משפחה ממוצא טורקי, לבלינצ'ס דקים וטעימים להפליא. אין צורך לשמן את המחבת, משום שהבלילה מכילה חמאה מומסת.

     

    המצרכים (ל-20 יחידות):

    לבלינצ'ס -

    1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב 3%

    3 ביצים

    2 כפות חמאה מומסת

    3/4 כוס (100 גר') קמח

    קורט מלח

     

    למילוי תרד וקשקבל - 

    50 גר' חמאה

    2 בצלים, קלופים ופרוסים דק

    2 חב' (620 גרם) תרד טרי, שטוף היטב (כדאי לקנות תרד שטוף ולא לבזבז זמן על שטיפתו)

    300 גר' גבינת קשקבל, מגוררת

    2 ביצים

    100 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

    מלח

     

    לשימון - 

    מעט חמאה מומסת או שמן זית

     

    כלים:

    מחבת טפלון קטנה בקוטר 16-18 ס"מ


     

    (צילום: שירן כרמל) 

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבלינצ'ס - טורפים היטב את מרכיבי הבלילה. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית.
    2. יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת, עד להווצרות שכבה דקיקה, שתכסה את פני המחבת. כאשר צדו האחד של הבלינצ'ס נראה יבש, הופכים לצד השני. מטגנים עד להזהבה נאה, מוציאים בעזרת מרית סיליקון ומעבירים לצלחת.
    3. מכינים את המילוי - מחממים חמאה במחבת גדולה על אש גבוהה ומאדים בצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים תרד, מערבבים במשך דקה, מסירים מן האש ומעבירים למסננת, להגרת נוזלים.
    4. מעבירים תרד לקערה ומוסיפים 250 גרם גבינת קשקבל (שומרים 50 גרם להמשך), ביצים ושמנת חמוצה. מערבבים, מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומאחסנים במקרר במשך שעה.
    5. ממלאים את הבלינצ'ס - מניחים כף גדושה מהתערובת בקצהו של בלינצ'ס, מקפלים את הקצוות שבצדדים ומגלגלים תוך כדי הידוק, עד לסגירה.
    6. מניחים את כל הבלינצ'ס הממולאים בתבנית פיירקס, משומנת במעט חמאה מומסת או שמן זית.
    7. לקראת ההגשה - מחממים תנור ל-180 מעלות, מפזרים את יתרת גבינת הקשקבל על הבלינצ'ס, מכניסים לתנור ואופים במשך 8 דקות. מוציאים ומגישים חם.

     

    6. בלינצ'ס גונדל - חביתיות הונגריות ברוטב שוקולד

    מתכון של הקונדיטורית רוני ונציה
     

    טיפ: אפשר להכין את המילוי מראש, ולשמור בין 4-3  ימים מכוסה במקרר.


    המצרכים (ל-24 יחידות):

    1.75 כוסות חלב (400 מ"ל)

    1/2 כוס מים (100 מ"ל)

    1 ביצה

    1 כפית סוכר

    1/3 כפית מלח

    1 כוס קמח (150 גרם)

    חמאה לשימון המחבת

     

    למלית -

    1.25 כוסות מים (300 מ"ל)

    1 כוס סוכר (200 גרם)

    קורט מלח

    גרידה מלימון אחד

    400 גר' אגוזי מלך, טחונים דק

    1/2 כפית תמצית וניל

    1 כף רום כהה - לא חובה

     

    לרוטב גנאש השוקולד - 

    375 גרם שוקולד מריר קצוץ

    1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

     

    לעיטור -

    אבקת סוכר 

    צילום: יחסי ציבור (צילום: הילטון בודפסט)
    צילום: יחסי ציבור

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבלינצ'ס - מערבבים חלב, מים וביצה בקערה בינונית ובעזרת מטרפה. מוסיפים סוכר, מלח וקמח בהדרגה וטורפים עד לקבלת מרקם אחיד, ללא גושים. מכסים ומניחים בצד 30 דקות (בקיץ מניחים במקרר).
    2. מחממים מחבת טפלון שטוחה או בקוטר 22-20 על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים מעט חמאה, מחממים ומנענעים אותה עד שהחמאה מכסה את כל שטחה, כולל השוליים.
      יוצקים כ-1/4 כוס בלילה למחבת, ומיישרים את הבלילה על כל שטחה עד לשוליים. מטגנים על להבה בינונית שתחתית הבלינץ זהובה מעט.
      הופכים בעזרת מרית ומטגנים גם את הצד השני באותו אופן. אם הבלינץ עבה וסמיך מדי מדללים את התערובת במעט חלב. ממשיכים לטגן כך את כל שאר הבלילה, כאשר משמנים כל פעם שוב את המחבת בחמאה.
    3. מכינים את המלית - מערבבים את המים עם הסוכר בסיר בינוני קטן ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב רק עד שהסוכר נמס.
      מוסיפים מלח וגרידת לימון וממשיכים לבשל ברתיחה נמוכה כמה דקות עד לקבלת סירופ לא-סמיך. מוסיפים פנימה את האגוזים ומבשלים 2 דקות נוספות תוך ערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה ועדיין רכה. מסירים מהאש, מוסיפים ווניל ורום ומצננים בצד לייצוב, עד שהתערובת קרה. אם התערובת קשה למריחה, אפשר להוסיף 1-2 כפיות מים חמים.
    4. מכינים את גנאש השוקולד - בסיר כבד בינוני שמים את השוקולד עם השמנת. מחממים על להבה נמוכה תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה וסמיכה.
    5. הרכבה - מניחים חביתית אחד על משטח עבודה ומורחים את חציו במלית. מקפלים ל-2 ואח"כ ל-4 כך שנוצרים משולשים.
    6. הגשה - מעבירים 2 בלינצ'ס לצלחת הגשה אישית, בוזקים אבקת סוכר ויוצקים רוטב שוקולד חם מעל. מי שרוצה יכול להוסיף 2 כפיות קוניאק או ברנדי בכל צלחת ולהבעיר (בזהירות!) אל מול עיני האורחים.
       

    7. בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה ואגוזים

    מתכון של השף-קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה ("ביסקוטי")

     

    המצרכים (ל-6 מנות):

     

    לעלי בלינצ'ס שוקולד (8-7 עלים) -

    1 כוס (140 גר') קמח מנופה

     

    לגרסת הקקאו -

    1/2 כוס (70 גר') קקאו

    1 כוס (240 מ"ל) חלב- תוספת של 2 כפות חלב (30 מ"ל) לגרסת הקקאו

    2 ביצים

    15 מ"ל (כף) שמן

    1 שקית סוכר וניל

     

    לטיגון -

    1 כף חמאה

     

    למלית קרם גבינה -

    2 מכלים (500 גר') גבינת ריקוטה

    3/4 כוס (150 גר' סוכר

    2 בננות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ

    1 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס

    1 חלמון

    2 ביצים

    1 כפית תמצית וניל

    קליפה מגוררת מלימון אחד

    בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה ואגוזים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה ואגוזים(צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. הכנת עלי הבלינצ'ס - מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והווניל. לגרסת הקקאו- מוסיפים גם את הקקאו. לקערה נפרדת מוזגים את החלב ומוסיפים לתוכה בהדרגה את תכולת קערת היבשים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים את הביצים ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
    2. משמנים קלות מחבת טפלון (אפשר עם ספריי שמן, או נייר סופג טבול בשמן או להמיר בחמאה מומסת) יוצקים בעזרת מצקת מבלילת הבלינצ'ס על המחבת החמה, ומטים את המחבת כל צדיה כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.
    3. מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.
    4. הכנת קרם הגבינה - מקציפים את גבינת הריקוטה והסוכר במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים למיקסר את הביצים והחלמון, וממשיכים בהקצפה דקה נוספת. מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים במהירות נמוכה דקה נוספת.
    5. הרכבת המנה - מניחים עלה בלינצ'ס מוכן על משטח עבודה מרופד בנייר אפיה. מורחים בעזרת כף את קרם הריקוטה-בננה (כ-2-3 כפות בהתאם לגודל העלה) ומשאירים 1 ס"מ מכל צד ללא הקרם.
    6. מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
    7. מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים, כשהחלק הסגור כלפי מטה, על תבנית משומנת, ומכניסים לאפיה בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות.
    8. מצננים ומגישים.

     

    8. למיטבי לכת: בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה ופטיסייר 

    מתכון של הקונדיטורית רביבה אפל (ז"ל): מתבסס על המתכון של אמי, שבו החלפנו עם הזמן את הגבינה והוספנו קרם פטיסייר חגיגי. מומלץ להגיש כאן את הבלינצ'ס חמים וזהובים - אנו אופים אותם לפני ההגשה, אך ניתן גם לטגנם במקום.

     

    שימו לב: את הבלינצ'ס אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר, עד החימום הסופי.

     

    ועוד משהו חשוב: את הסוג הזה של הבלינצ'ס, בניגוד לאלו המלוחים ואלו הממולאים בשוקולד, אין להקפיא.

     

    המצרכים (ל-25 חביתיות):

     

    לבלינצ'ס - 

    250 מ"ל חלב

    2 כוסות קמח (250 גר')

    4 ביצים

    1/2 כפית מלח

    50 גר' חמאה פושרת ומומסת

    2 כפות סוכר

    1 כפית אבקת וניל

     

    למלית הגבינה - 

    1 ק"ג גבינה 9%, מסוננת בבד חיתול

    חופן צימוקים בהירים

     

    לקרם הפטיסייר - 

    500 מ"ל חלב

    6 חלמונים גדולים

    150 גר' סוכר

    60 גר' קורנפלור

    1 מקל וניל חצוי ומגורר

    בלינצ'ס גבינה וקרם פטיסייר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    בלינצ'ס גבינה וקרם פטיסייר(צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבלינצ'ס - מכינים את הבלינצ'ס: מערבבים במעבד מזון או באופן ידני את כל המרכיבים בהדרגה, כשאת החמאה מוסיפים אחרונה. מכסים ומניחים בצד לשעה.
    2. מחממים מחבת טפלון שטוחה בקוטר 20-18 ס"מ. משמנים מעט (לא חובה) ויוצקים כחצי מצקת מרק מהבלילה. מנענעים את המחבת עד שהבלילה מתפזרת בצורה שווה (אם נוספה כמות גדולה מדי, שופכים את העודף חזרה לכלי המכיל את הבלילה) ומטגנים 3-2 דקות, עד שהחביתית נראית מבושלת ומעט זהובה מצדה התחתון. הופכים על משטח ישר ועורמים את העלים בערימה. רצוי לשים דף ניילון דף להפרדה בין העלים.
    3. מכינים את קרם הפטיסייר - מחממים את החלב עם מקל הווניל החצוי עד לרתיחה עדינה. מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. יוצקים כוס מהחלב החם לתערובת החלמונים וטורפים היטב.
    4. מעבירים את תערובת החלמונים לסיר החלב וטורפים היטב. טורפים ומבשלים על נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. מבשלים 3-4 דקות נוספות ומורידים מהאש. טורפים שוב ומצננים.
    5. מכינים את המילוי - מוסיפים את הגבינה והצימוקים לקרם הפטיסייר.
    6. מממלאים את הבלינצ'ס - מזלפים 3 כפות גדושות של מילוי על כל עלה. מקפלים פנימה שתיים מהקצוות שמקבילים ומגלגלים לצורת צינור מאחד הקצוות האנכיים. שומרים במקרר
    7. הגשה - מניחים את הבליצ'ס בכלי משומן בחמאה, מכסים בנייר כסף ומחממים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 15 דקות עם נייר הכסף, ועוד 5-7 ללא הנייר, עד להזהבה. מגישים לצד רוטב פירות יער או ריבה.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    למיטיבי לכת: בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה ופטיסייר
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים