שתף קטע נבחר

זעקת החולים מאילת: "סגירת שדה דב תהפוך את חיינו לסיוט"

עשרות תושבי העיר הדרומית שסובלים ממחלות כרוניות וקשות טסים מדי שבוע לטיפולים במרכז. דרכם כבר התארכה עם סגירת השדה העירוני ופתיחת "רמון". סגירת שדה דב בחודש הבא תהפוך את חייהם לקשים אף יותר. אחת מהם - שסובלת ממחלת כאב כרונית - אמרה: "זו קטסטרופה, אני לא יודעת איך אעמוד בזה". הם פנו לרעיית רה"מ וביקשו: "סייעי לנו"

 

 

זעקת המחאה של החולים באילת: בחודש הבא ייסגר שדה דב בתל־אביב, והטיסות לאילת ימריאו מנתב"ג בלבד. מי שישלמו את המחיר, מעבר לתיירים, הם החולים שמטופלים בבתי חולים במרכז וייאלצו כעת להיטלטל מדי יום שעות ארוכות בדרכם לטיפול.

 

מימין לשמאל: נלי וילסון, שירז קדם, דקלה חקק ולירז מדמון (צילום: מאיר אוחיון)
מימין לשמאל: נלי וילסון, שירז קדם, דקלה חקק ולירז מדמון(צילום: מאיר אוחיון)



מתוך ההפגנה נגד סגירת השדה ()
מתוך ההפגנה נגד סגירת השדה
 

90 חולים וחולות שלחו אתמול מכתב לרעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, בו ביקשו ממנה להטיל את מלוא כובד משקלה ולעזור. "בחרנו לחיות באילת למרות שהעיר חסרה שירותי בריאות מהותיים, ואינה יכולה להעניק טיפולים לחולים במחלות כרוניות וקשות. לרוע מזלנו חלינו במחלות כאלו המחייבות אותנו להגיע לטיפולים במרכז הארץ.

 

"מדי יום ממריאים מאילת לשדה דב כ־120 חולים וחולות, וסגירתו תהפוך את חיינו הקשים ממילא לסיוט ואותנו לחסרי אונים". את המכתב הם סיימו בפנייה אישית לאשת ראש הממשלה: "אנו יודעות כי אוזנך קשובה לחלש ולא נסתרת מעינייך מצוקת החולים, ומבקשות להיפגש עימך בניסיון למצוא פתרון".

  

 

שירז קדם (43), שכבר 20 שנה מתמודדת עם מחלה כרונית נדירה בכלי הדם, סיפרה ל"ידיעות אחרונות" על הקושי שלה: "מרגע שיסגרו את שדה דב זה יהיה גיהינום; אני לא מסוגלת אפילו לדמיין מה שיקרה. אני נזקקת לטיפול מציל חיים פעם בשלושה שבועות. אין הרבה ידע על המחלה שלי ולכן עדיף שאעשה את כל הטיפולים במקום שמתעסק במחלה אחת. למה שאני אעבור למרכז? חיי הם כאן, באילת, המשפחה והעבודה שלי כאן ולא אוותר על זה. בכל מדינה מתוקנת ומתקדמת פותחים שדות תעופה בערים, ואצלנו סוגרים".

 

המכתב של החולות לשרה נתניהו ()
המכתב של החולות לשרה נתניהו
 

"זה יהיה עבורי קטסטרופה"

התושבים מספרים כי שדה דב הפך עם השנים לעורק ראשי לא רק עבור החולים. "כשאני נזקקת להגיע מהר לטיפול, נמל התעופה בן־גוריון לא יסייע לי בגלל התדירות הנמוכה של הטיסות, וכיוון שהוא ערוך לקבל טיסות בינלאומיות ולא פנים־ארציות", מסבירה קדם. "מה שהיה לוקח לי שעה וחצי בזכות שדה דב, ייקח לי קרוב לשלוש שעות עם נתב"ג".

 

שדה דב (צילום: shutterstock)
שדה דב(צילום: shutterstock)

נלי וילסון (56), שמטופלת בתל־השומר במרכז השיקום האורטופדי, סיפרה: "אני סובלת מ-CRPS (תסמונת כאב אזורי מורכב - ע.ט וד.ש) ומתמודדת עם כאבים בלתי פוסקים. לצערי הרב אין לי את האפשרות לקבל טיפול כזה בביה"ח יוספטל באילת כי אין שום ריפוי בעיסוק ושיקום למבוגרים באילת. אני צריכה להגיע לקבל טיפול אחת לשבוע במרכז", ומוסיפה: "זה יהיה עבורי קטסטרופה ואני לא יודעת איך אני אעמוד בזה".

 

 

 

בחודש מרץ הפגינו אלפים מתושבי אילת, בהם גם ראש העירייה מאיר יצחק הלוי, נגד סגירת שדה דב. אחדים מהם אף פתחו בשביתת רעב אשר בעקבותיה נפגש עימם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. ב־25 במרץ התכנסה ועדת הפנים של הכנסת במטרה להעביר הצעת חוק דחופה שתאפשר את דחיית סגירת שדה דב עד נובמבר. עם זאת, ההליכה לבחירות חדשות צימצמה מאוד את הסיכוי לשינוי ההחלטה על סגירת השדה.

 

מנכ"ל משרד ראש הממשלה יואב הורוביץ הבהיר זאת היטב אתמול, כשהכחיש שמועות לפיהן יש כוונה להמשיך את פעילותו של שדה דב לאחר 1 ביולי. לפי הההערכות, ייתכן שחיל האוויר נתן הנחיה להתכונן להמשך הפעילות של השדה גם לאחר המועד הרשמי של הסגירה - אך הורוביץ הבהיר כי בחודש הבא השדה מפסיק כל פעילות.

 

במקביל מסר כי כל גורמי המקצוע, ובהם רשות שדות התעופה, נערכים להפעלת התעופה הפנים ארצית משדה התעופה רמון לנתב"ג.

 

בשבוע הבא יתקיים כנס חירום של התאחדות המלונות וראשי ענף התיירות בו ישתתף גם ראש עיריית אילת. בכנס יוצגו נתונים על פגיעה משמעותית בעיר, ובעיקר בענף התיירות, נוכח סגירת השדה באילת. המלונאים יזהירו גם מפני פיטורים של מאות עובדים אם תהיה צניחה בתפוסת המלונות בעיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
"חיינו יהפכו לסיוט"
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים