שתף קטע נבחר

מתכונים לשבועות ב-5 דקות

ברד פודינג של חיים כהן, מקל גבינה מלוח של סאני דרעי ומאפינס במילוי גבינת פטה ועגבניות של מיקי שמו: עוד לא התארגנתם על תפריט לערב חג? הנה ארבעה מתכונים שתוכלו להכין ב-5 דקות

 

 

השף חיים כהן במסעדת יפו תל אביב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף חיים כהן במסעדת יפו תל אביב(צילום: ירון ברנר)
 

ברד פודינג של חיים כהן

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק עמוקה במיוחד):

1 חלה מיום אתמול

600 גר' חלב

400 גר' שמנת מתוקה

2 ביצים

2 חלמונים

קורט מלח

200 גר' חלב מרוכז

2 כפות אבקת סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
   

אופן ההכנה:

  1. קורעים את החלה לקרעים גסים בגודל של 4 ס"מ על 4 ס"מ בערך.
  2. טורפים היטב את שאר החומרים.
  3. מסדרים את קרעי החלה בתבנית, מוזגים מעל את המסה הנוזלית ומשאירים במקרר ללילה.
  4. אופים למחרת בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 35 דקות בערך, מכוסה בנייר כסף.
  5. מסירים את הכיסוי וממשכים לאפות כ-15-20 דקות נוספות.
  6. מחלצים את המאפה לתוך צלחת, מפדרים באבקת סוכר, ומגישים.
    מי איבד פה לחם? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מי איבד פה לחם?(צילום: ירון ברנר)
     

 

סירות קישואים במילוי ריקוטה של חיים כהן

המצרכים (ל-8-5 סועדים):

8 קישואים, קלופים, מרוקנים כסירות וחצויים לאורך (שימו לב - שומרים את תוכן הקישואים למלית)

200 גר' גבינת ריקוטה

30 גר' גבינת פרמזן

2 ביצים

1 כפית שמיר, קצוץ דק

1 כפית נענע, קצוצה דק

מלח ופלפל

גרידה מלימון אחד

תוכן הקישואים שרוּקנו, קצוצים דק ככל האפשר

 

לרוטב -

10 עגבניות, חצויות

1 שן שום שלמה

1/2 פלפל צ'ילי ירוק

2-3 עלי מרווה

1/4+1/8 כוס שמן זית

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב - מסדרים בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה את העגבניות החצויות, הפלפל ושן השום על נייר אפייה ומפזרים מעל את עלי המרווה ושמינית כוס שמן זית.
  2. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך חצי שעה.
  3. טוחנים את כל המרכיבים יחד עם 1/4 כוס שמן הזית. מערבבים את כל מרכיבי המלית, ומסדרים בתוך סירות הקישואים.
  4. מסדרים בתבנית פיירקס ויוצקים את רוטב העגבניות. אופים במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות או עד שהמלית מזהיבה. מגישים חם.

 

מאפינס עם גבינת פטה ועגבניות שרי של מיקי שמו

המצרכים (לכ-18 מאפינס):

2 ביצים בגודל L

1 שקית אבקת אפייה (10 גר')

2 כוסות קמח (280 גר')

1/3 כוס שמן זית (80 מ"ל)

3/4 כוס חלב (180 מ"ל)

1/2 כפית מלח (2 גר')

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 חבילה פטרוזיליה, קצוצה

100 גר' פטה, מפוררת

18 עגבניות שרי, חצויות לרבעים

 (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים את התערובת - מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת מעט נוזלית. מוסיפים את הגבינה ומחצית מכמות עגבניות השרי.
  3. יוצקים את התערובת ל-18 שקעים של מאפינסים רגילים (קטנים, בקוטר 5 ס"מ ובגובה 3 ס"מ).
  4. בכל אחד מהשקעים מניחים שתי עגבנית שרי מעל התערובת, ואופים במשך כ-20 דקות עד שמתקבלת מסה יציבה ומוזהבת קלות.

 

*גיוונים:

  • אפשר להוסיף לתערובת שתי כפות של צנוברים קלויים.
  • לפני האפייה, אפשר לפזר מעל המאפינס מעט גבינת פרמזן מגוררת.
  • אפשר לפזר למעלה מעט מלח ים אטלנטי, גם כן לפני האפייה.

 

מקל גבינה מלוח של סאני דרעי

המצרכים (ל-15 מקלות):

לבצק -

1/2 3 כוסות (500 גר') קמח לבן

5 גר' שמרים יבשים

1 כף (15 גר') מלח

1/2 1 כפות (20 גר') סוכר

1/4 כוס (50 גר') שמן זית

1/2 1 כוס (290 גר') מים

לתערובת הגבינות -

150 גר' גבינת פרמזן מגוררת

100 גר' גבינת גאודה מגוררת

4 כפות (60 גר') שומשום שחור

סאני דרעי אופה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מניחים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מערבלים 10 שניות ומוסיפים את המים. ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות, ואז מזלפים את השמן פנימה בשתי נגלות, עד שהכל נטמע לתוך הבצק. מפסיקים את הלישה ומעבירים את הבצק להתפחה ומנוחה של 30 דקות.
  2. לאחר שהבצק נח מחלקים אותו ל-15-16 כדורים בגודל כדור פינג פונג, ומכדררים אותם לכדורים. מניחים את הכדורים על מגש מעט מקומח להתפחה, לפחות שעה (רצוי במקרר).
  3. אחרי המנוחה של הכדורים יוצרים מהם נקניקים ארוכים בצורה של מקלות. לוקחים מגבת מטבח, מרטיבים אותה ומניחים אותה על משטח העבודה.
  4. בינתיים יוצרים את תערובת הגבינות: מערבבים יחד בקערה את כל החומרים.
  5. מגלגלים את הנקניקים על המגבת הרטובה, ולאחר מכן בתוך תערובת הגבינות.
  6. מניחים על מגש אפיה. חוזרים על אותה הפעולה עם כל הפלוטים, וכמובן שאפשר באמצע לגוון עם הציפוי.
  7. כאשר כל הפלוטים מוכנים נותנים להם מנוחה נוספת של עוד 5-10 דקות, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות כ-10 דקות.
  8. כשהפלוטים יוצאים מהתנור מזלפים עליהם מעט שמן זית, וזוללים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
השף חיים כהן מכין ברד פודינג
צילום: ירון ברנר
מומלצים