שתף קטע נבחר

בן 48 תובע: הפכתי לנכה אחרי ניתוח לקיצור קיבה

אנטולי שוסטר בן 48 עבר ניתוח לקיצור קיבה לפני כארבע שנים, כששקל 150 ק"ג. כאבים ותופעות לוואי של אחרי הניתוח שלא טופלו בזמן, לטענתו, הותירו אותו כאוב ובחוסר יכולת לתפקד, עד שנקבעו לו אחוזי נכות נרחבים. עכשיו הוא תובע ואומר: "גם אם היו משלמים לי מיליון דולר לא הייתי עושה את זה שוב"

"נותרתי נכה כתוצאה מרשלנות אחרי ניתוח לקיצור קיבה", כך טוען אנטולי שוסטר, תושב הקריות בן 48, שתובע את בית החולים אסותא בחיפה והרופא המנתח. "אני היום בן אדם גמור, מחוק", אמר. 

 

הניתוח בוצע בחודש מאי 2015, לאחר שמשקלו של שוסטר היה כ-150 ק"ג, אם כי הוא לא סבל מבעיות רפואיות נלוות. מכתב התביעה, שהוגש על ידי עורכות הדין סיגל לביא אלבז, ומירב יטח וולוניץ, עולה כי הוחתם על ההסכמה לניתוח – בדיעבד. ממסמכים המצורפים לתביעה עולה כי הניתוח החל סמוך לשעה 16:00, ואילו ההחתמה בוצעה אחרי השעה 19:30.

 

בנוסף, זמן קצר לאחר הניתוח – לפני שחרורו של המטופל – התברר כי רמת העמילאז בדמו גבוהה. בחוות דעת המומחה שצורפה לתביעה, נטען כי רמת עמילאז גבוהה עשויה להצביע על דליפה ממקום הניתוח, אולם המטופל שוחרר למרות זאת.

 

בהמשך, כך נטען, הגיע המטופל למשרדו של הרופא שם הוציא הרופא את הסיכות שנשארו מהניתוח. כאשר התלונן המטופל על כאבים והקאות, ענה לו הרופא "זה אופייני וזה יעבור לך".

 

קיראו עוד

קיצור קיבה בישראל: 17% ניתוחים חוזרים; בעולם - רק 7%

נתוני הניתוחים הבריאטריים נחשפים - עד כמה הם אפקטיביים?

 

  ( )
לא הייתי עושה את הניתוח שוב, גם לא תמורת מיליון דולר. אנטולי שוסטר

 

"לא ידעתי מה רמת הסיכון של הניתוח"

על פי התביעה, בחודשים ובשנים שלאחר מכן עבר המטופל מסכת ייסורים, כשהוא נכנס ויוצא מטיפולים רפואיים ובתי חולים. בחודשיים לאחר הניתוח הוריד המטופל 40 ק"ג ממשקלו, הוא פנה לקופת החולים שהפנתה אותו לרופא המנתח, אותו פגש הפעם בבית החולים רמב"ם.

 

למרות שהמשיך לסבול מכאבים חזקים והקאות מרובות, פטר אותו הרופא שוב במלים "זה יעבור לך, זה שום דבר".

 

בחודש אוקטובר באותה שנה, כחמישה חודשים לאחר הניתוח, הוא הגיע לבית החולים כרמל, כשהוא מתלונן בנוסף לכאבים על חולשה וקושי להזיז את הגפיים.

 

בבדיקת CT שנערכה לו אז, אובחנה לראשונה הדליפה. הוא אושפז בבית החולים רמב"ם במשך שלושה חודשים, עבר סדרה של טיפולים תרופתיים ומספר פעולות אנדוסקופיות עד לסגירת הדליפה. בעקבות הקושי בהליכה והחולשה בגפיים, אובחנה אצלו פגיעה ניורופתית.

 

בהמשך הלך מצבו והידרדר. כעת נקבע כי שוסטר סובל מפולינוירופתיה סנסורית. בנוסף, בחודש מרץ השנה שוב אובחנה דליפה באזור הניתוח, והוא סובל מתת תזונה. המוסד לביטוח לאומי קבע לו 68% נכות.

 

מחוות הדעת של המומחה שהגיש התובע, עולה כי המנתח לא הסביר לו כי קיימים ניתוחים קלים יותר (טבעת) שהם גם הפיכים. כן לא הוסבר לו הסיכון בניתוח השרוול, שאחד מסיבוכיו הוא נזק למערכת העצבית והמטבולית, כפי שקרה במקרה זה.

 

נקודה שנייה שהעלה המומחה, הייתה שחרורו של המטופל לביתו למרות רמת עמילאז גבוהה המצביעה על דליפה. ניתוח מתקן בשלב זה, היה מונע את ההידרדרות, לדבריו.

 

שוסטר אמר השבוע ל-ynet כי לו היה יודע מראש את רמת הסיכון של הניתוח לא היה מעז לעבור אותו. "גם אם היו משלמים לי מיליון דולר לא הייתי עושה את זה שוב. ידעתי שיש סיכונים לניתוח, אבל אף אחד לא אמר לי שזה יכול להוביל לשיתוק. אני בן אדם גמור היום, מחוק.

 

"נכון שהייתי שמן לפני הניתוח אבל יכולתי לחיות. עבדתי באבטחה, וחייתי כמו בנאדם, כמו מלך. היום אני נכה, ולא יכול לעשות שום דבר", אמר.

 

מבית החולים אסותא נמסר בתגובה: "כתב התביעה התקבל באסותא בימים אלו. אנו נלמד את הטענות ונגיב בבית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנטלי שוסטר. ניתוח בריאטרי שנכשל
צילום: גיל נחושתן
סיגל לביא אלבז (מימין) ומירב יטח - ווליניץ
צילום: גיל נחושתן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים