שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עשיר בנוגדי חמצון ובברזל: 8 סיבות בריאות לאכול תירס
    הדגן המתקתק והבריא נמצא בשיא העונה עכשיו. מה עוד כדאי לדעת על התירס?
    1. הוא עשיר בקרוטנואידים, פיגמנטים אורגניים בעלי חשיבות רבה לשמירה על בריאות העיניים, העור, מערכת העיכול והמערכת החיסונית. הם גם מסייעים בהגנה מפני מחלות סרטן שונות.

      

    2. הוא עשיר בנוגדי חמצון, הידועים גם הם בעזרתם הרבה במניעת דלקות, זיהומים ומחלות סרטן.

      

    3. הוא דל בנתרן, יתרון לכולם ובעיקר לסובלים מלחץ דם גבוה.

     

    קראו עוד

    ממש לא פחמימה ריקה: היתרונות הבריאותיים של התירס

    מאריכי חיים: 10 הדגנים הבריאים ביותר

     

    מכיל ברזל, מגנזיום וויטמינים. תירס (צילום: shuterstock) (צילום: shuterstock)
    מכיל ברזל, מגנזיום וויטמינים. תירס(צילום: shuterstock)

      

    4. הוא מכיל ברזל, מגנזיום, אבץ, סידן וויטמינים ממשפחת B.

      

    5. ברפואה העממית מיוחסות לשערות התירס תכונות כמו חיזוק הכליות ויעילות בטיפול באבני כליה, באמצעות בישול או שימוש כתמצית לתה.

      

    6. התירס הוא דגן מלא המכיל סיבים תזונתיים, לכן הוא משביע במחיר קלורי נמוך: בקלח ממוצע יש כ־75 קלוריות בלבד.

     

    7. אפשר לשלבו כחטיף בריא, לאחר בישול במים או לאחר צלייה על האש, ליהנות מנשנוש פופקורן או לצרוך אותו, ללא המתקה, כדגני בוקר או בדייסה.

      

    8. הוא טרי כשגרעיניו צהובים ומלאים והעלים העוטפים אותו ירוקים. יש לאחסן אותו במקרר בקופסה אטומה או בניילון נצמד, על שערותיו השומרות על טריותו, ולבשל אותו בישול קצר במים רותחים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים