שתף קטע נבחר

לראשונה: אישום בהלבנת הון במסגרת עסק של מטבעות וירטואליים

מדובר בכתב האישום הראשון המוגש בגין עיסוק בהלבנת הון "מקצועית" במסגרת עסק המעניק שירותי קנייה ומכירה של מטבעות אלו. עורכי דינו של הנאשם: "לא היתה לו כל יכולת לדעת שמדובר בכספים אסורים"

מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה הבוקר (ד') לבית המשפט המחוזי תל אביב-יפו כתב אישום נגד ארז שמואלי, תושב גבעתיים בן 33, בגין עבירות של הלבנת הון ושימוש בעורמה, מרמה ותחבולה בכוונה להתחמק ממס. האישום קשור בעקיפין גם לפרשת הטלגראס.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

בית המשפט: הביטקוין אינו מטבע אלא נכס - ולכן יש לשלם מס על רווחים ממנו

אישום: גנב מחברו מטבעות וירטואליים בשווי 6 מיליון דולר

האקרים גנבו ביטקוין ביותר מ-40 מיליון דולר מבורסת קריפטו מובילה

 

מדובר באחד מכתבי האישום הבודדים המייחסים הלבנת הון באמצעות מטבעות וירטואליים (ביטקוין וריפל), והראשון שמוגש בגין עיסוק בהלבנת הון "מקצועית", במסגרת עסק המעניק שירותי קנייה ומכירה של מטבעות וירטואליים.

מטבעות וירטואליים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטבעות וירטואליים(צילום: shutterstock)

כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד שירי רום ועו"ד יעלה הראל מיחס לנאשם שני אישומים. על פי האישום הראשון, בין 2018 ל-2019, ניהל שמואלי עסק למסחר במטבעות וירטואליים. הוא רכש מטבעות ביטקוין וריפל לצורך מכירה לרוכשים פוטנציאליים. שמואלי החזיק בביתו ארנק דיגיטלי ייעודי לטובת העסק מסוג "multi address wallet" – ארנק אשר באופן אוטומטי מסווה את כתובתו בעת העברת מטבע ביטקוין אליו או מתוכו.

 

בכתב האישום נטען שבמסגרת העסק הפיק שמואלי הכנסות של לפחות 2.690 מיליון שקל, תוך שהוא נוקט במרמה ותחבולה במזיד ובכוונה להשתמט ממס, בכך שהסתיר מרשויות המס את כל פעילותו בעסק לקנייה ולמכירה של מטבעות וירטואליים.

 

מכר מטבעות לאחד ממנהלי טלגראס

האישום השני מתאר כיצד במספר רב של הזדמנויות, מכר הנאשם לאחד ממנהלי רשת טלגראס, רן בוגנים, שנאשם בפרשת הטלגראס רחבת ההיקף, מטבע ביטקוין בסך כולל של כ-900 אלף שקל והעבירו לכתובות של ארנקים דיגיטליים שמסר לו בוגנים.

 

הנאשם ובוגנים התכתבו ביניהם בנוגע להמרת הכסף משקלים חדשים לביטקוין בטלגרם והשתמשו לצורך כך בשמות בדויים, זאת כדי לסייע בהסתרת הרכוש, מיקומו ובעלי הזכויות בו. כאשר מנהל או עובד בארגון ביקש לקבל שכר בביטקוין, בוגנים העביר לנאשם כסף במזומן במסירה אישית, וכנגד סכום זה, היה הנאשם מעביר ביטקוין לארנק וירטואלי שאת פרטיו היה בוגנים מעביר לידיו. הנאשם ובוגנים לא ערכו רישום כלשהו על קבלת סכומי הכסף ועל העברת הביטקוין לבוגנים.

 

לא יכלל כחלק מארגון הפשע

עו"ד ד"ר איתן פינקלשטיין ועו"ד ירון לונדון המייצגים את ארז שמואלי מסרו כי מחומר החקירה עולה בצורה ברורה ומפורשת שארז שמואלי רומה על ידי רן בוגנים, חבר בארגון טלגראס, אשר הציג את עצמו בכזב כמתווך תמים בעסקאות ביטקוין.

 

הפרקליטות קיבלה באופן חלקי את עמדתנו בשימוע והחליטה שלא לכלול את שמואלי כחלק מארגון הפשיעה טלגראס, ועל כן הוגש נגדו כתב אישום נפרד, ללא קשר לארגון הפשיעה. "אנו בטוחים כי לאחר שבית המשפט יחשף למכלול הראיות, יקבע כי ארז שמואלי רומה ולא היתה לו כל יכולת לדעת שמדובר בכספים אסורים. באשר לעבירות המס, הסכום שארז שמואלי הרוויח מכל נושא המסחר בביטקוין הינו פערי שערים של עשרות אלפי שקלים לכל היותר, שגם ביחס אליהם יוכח שלא בוצעה כל עבירה", נמסר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים