שתף קטע נבחר

"בעיני הדיירים - רק גינדי הוא האחראי לקריסת המרפסות"

הפרקליטות אמנם סגרה את התיק בפרשה שטלטלה את המדינה לפני 6 שנים, אבל בשיחה עם ynet מבהיר נציג הדיירים: "זה היה אסון כבד שנגמר בנס". בעלי החברה, מנור גינדי: "המצפון שלנו היה נקי מהתחלה"

"אני לא מבין איך מעטה האחריות מוסר מהיזם שהוא חלק מהאירוע", כך אומר הערב (ה') עו״ד ארצי בן יעקב, נציג הדיירים במסגרת פרשת קריסת המרפסות בפרויקט "גינדי פארק חדרה", לאחר שהתבשר כי הפרקליטות החליטה לסגור את התיק נגד כל 15 החשודים בפרשה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

קריסת המרפסות בחדרה: אין אשמים, כל התיקים נסגרו

קריסת המרפסות: פשרה עם חלק מהדיירים

קריסת המרפסות: גינדי תובעת 100 מיליון ש'

 

״זה אסון כבד וחמור שנגמר בנס ואני משתומם שמסירים אחריות ממי שפעל מול הדיירים כל העת. הם הכירו והתנהלו מול גינדי ולא מול אף אחד אחר. בעיני הדיירים רק גינדי היה אחראי", הוסיף בן יעקב.

המרפסות שקרסו (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
המרפסות שקרסו(צילום: חסן שעלאן)

 

לעומתו, מנור גינדי, בעלי החברה, שהיה בין החשודים בפרשה, דווקא נשמע מסופק מהחלטת הפרקליטות ומספר שאינו סובל מטראומה וכי שמח שהאירוע מאחוריהם: ״שיתפנו פעולה לכל אורך הדרך והמצפון שלנו היה נקי מהתחלה״. כשנשאל כמה שנים איבד מחייו הוא צוחק ואומר: ״מסתכלים כל הזמן קדימה״.

 

״כל מי שמבין בתכנון ובנייה יודע שאין לנו קשר לאירוע המצער מבחינת אחריות. אנחנו מברכים כמובן על סגירת התיקים״, הוסיף גינדי.

מנור גינדי, מבעלי גינדי השקעות (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מנור גינדי, מבעלי גינדי השקעות(צילום: עידו ארז)
 

שנים שזה הכתים אתכם.

"הצדק יצא לאור ופנינו קדימה. לא שאלנו מי אחראי כשהוצאנו למען הדיירים כ-50 מיליון שקל. לא חשבנו פעמיים. גם כשהביטוח לא נתן שקל. עזרנו להם לאורך כל הדרך לעבור את האירוע בלי להסתכל כמה זה יעלה לנו או מי אחראי. אורחם סהר, החברה הקבלנית שהיתה חברה מעולה, נעלמה מהשוק. אצלנו המקרה רק חיזק אותנו. נמשיך לבנות את הארץ בכל הכוח כשהאירוע הזה מאחורינו״.

 

על האחריות של יזמים לעניין בטיחות הפועלים אומר מנכ"ל גינדי השקעות, אבי זמיר: ״החוזים שלנו מגדירים בדיוק את האחריות ודרישות הבטיחות מול הקבלן דוגמת דניה סיבוס איתה אנו עובדים היום בתל אביב. כולל דרישת קצין בטיחות, אבל גם היזם מחזיק על חשבונו קצין בטיחות שמהדק את הפיקוח. בעקבות המקרה החמרנו בנושא הבטיחות למרות שאנחנו לא מחוייבים לזה״.

 

עוה״ד איל כהן ואופיר סטרשנוב ממשרד כהן-סטרשנוב-לונדון אשר ייצגו את חברת גינדי השקעות ומנהליה, ביחד עם עו״ד משה מזור ממשרד גולדפרב מסרו בתגובה: "החברה ומנהליה האמינו לאורך כל הדרך כי לא נפל רבב בהתנהלותם וכי לא היה כל בסיס לחשדות נגדם, והם מקבלים בסיפוק את החלטת הפרקליטות שקיבלה את כל טענותיהם ומצאה לנכון לסגור את התיק נגדם".

הבניין בחדרה (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
הבניין בחדרה(צילום: חסן שעלאן)
  

 

"6 שנים אחרי - סיום הפרשה"

הפרשה החלה ב-24 בדצמבר 2013 כאשר מרפסת בקומה השמינית בבניין המזרחי בפרויקט "גינדי פארק חדרה" קרסה, וגרמה גם לקריסת המרפסת בקומה השביעית. המרפסת, שגודלה 57 מ"ר ועשויה מבטון, התנקתה לגמרי מהבניין ונפלה לגינה בקומת הקרקע. מרפסת הקומה השביעית נותרה תלויה על בלימה בחזית המבנה.

 

המרפסת בקומה השמינית קרסה בעקבות כשל כפיפה שנבע ממיעוט מוטות ברזל עליוניים בקורות שנשאו אותה. לפי תוכנית הקונסטרוקציה של הבניין היו אמורים להיות 30 מוטות ברזל בארבע הקורות שנשאו את המרפסת. עם זאת, בפועל היו רק ארבע מוטות ברזל, מתוכם אחד לא עוגן בקיר המבנה ושניים עוגנו בקיר , אך לא היו בתוך הקורה.

 

שלוש שנים אחר כך הודיעה המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין בפרקליטות המדינה על כוונתה להגיש כתב אישום בכפוף לשימוע נגד 15 חשודים בפרשה. מכתבי השימוע נשלחו לחברה היזמית - גינדי יזום ופיתוח בע"מ ומנהליה באותה תקופה: כפיר ומנור גינדי, אייל פרידמן, אורי לוי ועובדים נוספים מטעמה, לחברה המבצעת - מליבו בנייה בע"מ, מנהלה אמיר נחום ועובדים מטעמם. כמו כן נשלחו מכתבי השימוע לחברת הבנייה אל ראסלן, שביצעה בפועל את הבנייה, ומנהל מטעמה וכן למתכנן השלד ולאדריכל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חסן שעלאן
המרפסות שקרסו
צילום: חסן שעלאן
מומלצים