שתף קטע נבחר

מהודו באהבה: מלמדת את ילדי ישראל לרקוד בוליווד

בהודו היא רגילה להיות היהודייה היחידה, וכשהגיעה לישראל במסגרת תוכנית "מסע" גילתה להפתעתה שגם פה היא נדירה. אז מעיין סנקר, מורה ורקדנית, החליטה לתעל את האנרגיות של ילדי ישראל ללימוד אנגלית דרך ריקודי בוליווד סוערים

 

בהודו היא היהודייה היחידה באזור שלה, ובארץ היא ההודית הראשונה שרבים פוגשים – וכך רוקדת מעיין סנקר (20) על במת השונות והייחוד מבלי לטעות בשום צעד. במהלך השנה האחרונה היא לימדה את ילדי פתח תקווה קצת תרבות הודית, מעורבת בלימודי אנגלית. למעשה סנקר, מורה ורקדנית, לימדה את ילדי ישראל ריקודי בוליווד - אותם ריקודים הודיים מסורתיים המלווים את הסרטים המופקים בתעשייה אולי הגדולה בעולם.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >> 

 

היא חובבת כל מה שקשור בישראל, כולל הישירות והאנרגיות של הילדים (וכמובן את החיילים). ובעוד שבהודו היא נתקלת בדרך כלל בתלמידים ממושמעים, בישראל הכול נראה אחרת: "כל כך הרבה פעמים ישראלים שואלים אותי, למה רצית לבוא להיות מורה כאן? ואני עונה: למה לא? למה לא לתעל את האנרגיה שלהם לכיוון נכון?"

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

אז "הכיוון הנכון" הם ריקודים בוליוודיים סוערים, במה שסנקר, השוהה בארץ במסגרת תוכנית "מסע מורים" של ארגון מסע, חושבת לפתח כקונספט חדש ללימוד אנגלית. "ריקודים בוליוודייים זה משהו שהתחיל בשנות ה-80 - ועכשיו זה דבר גדול במיוחד בבומבאי", היא מסבירה. "ריקוד הוא התשוקה שלי, אבל הוראה נותנת לי שמחה, ואני יכולה לתרום לחברה דרך לימוד האנגלית. מכיוון שאני אוהבת את שניהם, אני מנסה לשלב בתקווה שזה יהיה משהו גדול יום אחד, וכל בתי הספר יוכלו להשתמש בקונספט שהמצאתי".

 

קשה למצוא מניין לתפילה

סנקר השאירה בהודו הורים ושתי אחיות (היא הצעירה בבית): "יש לנו קהילה מאוד קטנה בהודו של יהודים. כולנו אוהבים להיות יהודים וכולם גאים בזה. אנחנו הולכים לבית הכנסת בחגים ובאירועים, אבל לאחרונה קראתי בחדשות שיותר קשה למצוא מניין לתפילה בגלל שהרבה מהם עושים עלייה לארץ".

 

מעיין סנקר ()
"בישראל אני מרגישה הרבה יותר בבית". מעיין סנקר

 

רגע לפני שהיא שבה לביתה שבהודו, מודה סנקר כי היא "מאוד מתגעגעת למשפחה שלי בהודו, אבל בישראל אני מרגישה הרבה יותר בבית. אני אוהבת את ישראל. ובכנות? תמיד אמרתי להורים שלי שאני רוצה לבוא לישראל. כשאני פה אני מרגישה שאני מגשימה חלום. אני מאוד גאה בעצמי שהגעתי לפה".

 

משפחתה של סנקר תמכה בשאיפה שלה להגיע לישראל במגרת "מסע" ולתרום פה במשך שנה. "הם תמכו בי רבות, הם תמיד שם עבורי למרות שאני רחוקה, והם התרגשו עבורי. כשאני אומרת להם שאני רוצה לעשות עלייה, הם תומכים. אין להם בעיה למרות הגעגועים הרבים".

 

"אני מרגישה מבורכת להיות יהודייה"

בהודו סנקר קבלה תגובות מופתעות על היותה יהודייה אבל רק שם, גם בישראל אנשים מופתעים לגלות שיש יהודים ממוצא הודי "אני היהודייה היחידה בסביבה שלי, ואני היהודייה היחידה בבית הספר שלי", מספרת סנקר. "אני מרגישה מבורכת להיות יהודייה.

 

מעיין סנקר ()
"הישראלים אומרים את כל האמת בפרצוף, וזה טוב. אבל מה שכן, לפעמים אני נתקלת בחוסר סבלנות". מעיין סנקר

 

"בהודו אני לא הולכת ומגלה לכולם שאני יהודייה, אבל כשאני מספרת על היהדות שלי חצי מתרשמים ומתפלאים - והחצי השני אומר 'מה זה יהודייה, לא שמעתי על זה'. פה, בישראל, רבים אומרים לי שאני היהודייה ההודית הראשונה שהם פוגשים".

 

סנקר לא מסתירה את חיבתה לישראלים ולאופי הישיר והלא מתנצל שלהם: "הישראלים לא עושים מניפולציה בדיבור, הם אומרים את כל האמת בפרצוף, וזה טוב. אבל מה שכן, לפעמים אני נתקלת בחוסר סבלנות".

 

במסגרת תכנית "מסע מורים" (MITF) בשיתוף משרד החינוך, מגיעים מדי שנה מאות צעירות וצעירים ממדינות דוברות אנגלית, בעיקר מארה"ב, ללמד אנגלית בבתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים. כל המשתתפים - בעלי תארים אקדמיים, והם עוברים הכשרה והיכרות עם מערכת החינוך הישראלית. "מסע" הוא מיזם משותף של ממשלת ישראל והסוכנות היהודית, שבו לוקחים חלק למעלה מ-12 אלף צעירות וצעירים יהודים מ-62 מדינות ברחבי העולם בתוכניות שונות של התנדבות, הכשרה ולימודים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים