שתף קטע נבחר

שליחו של טראמפ תומך בזכות ישראל לספח שטחים ביהודה ושומרון

השליח ג'ייסון גרינבלט התבקש להתייחס לאמירות של השגריר דייוויד פרידמן בנוגע לזכותה של ישראל לספח שטחים: "אני חושב שהדברים נאמרו באלגנטיות ואני תומך בהם"

 

 

ג'ייסון גרינבלט, שליחו של הנשיא דונלד טראמפ למזרח התיכון, תומך בזכותה של ישראל לספח שטחים ביהודה ושומרון. הוא התבקש להתייחס היום (א') לדברי שגריר ארצות הברית בישראל דייוויד פרידמן וענה: "אני חושב שהדברים נאמרו באלגנטיות ואני תומך בהם".

 

הממשלה התכנסה בגולן: "מזל טוב לרמת טראמפ"

 

גרינבלט התייחס בוועידת ג'רוזלם פוסט בניו יורק לשאלה מתי תתפרסם התוכנית ולהשלכות של הבחירות החדשות בישראל על המועד: "זה לא סוד שהבחירות בישראל שינו לנו את התוכניות. אם לא היו בחירות היינו משחררים את תוכנית השלום כבר בקיץ. כרגע יש לנו דחייה עד 6 בנובמבר כדי שישראל תוכל להקים ממשלה. כרגע אנחנו מתמקדים בוועידה בבחריין".

נתניהו וגרינבלט (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
נתניהו וגרינבלט(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

שליחו של הנשיא האמריקני התייחס לסוגיית הנתק עם ההנהגה הפלסטינית: "יש שני סוגים של פלסטינים - המנהיגות שמנותקת מאיתנו מאז 2017. ניסינו לדבר איתם במשך שנה ולהבין את השיטות שלהם. בשלוש השנים האחרונות היו לי אינספור שיחות עם פלסטינים מחוץ למנהיגות. הם מבהירים מה הם רוצים, הם מיואשים מהמנהיגות שלהם, אבל ברגע שהם יוצאים מהמשרד שלי הם מבקשים שלא אדבר על הפגישה".

 

"אנחנו לא חותרים לשינוי משטר", הבהיר גרינבלט. "אבל אין ספק שלאנשים מגיע לראות את התכנית ולהחליט עבור עצמם אם הם רוצים את זה או לא".

 

השגריר פרידמן אמר באחרונה בריאיון ל"ניו יורק טיימס" כי "בנסיבות מסוימות, אני סבור שלישראל יש זכות להחזיק חלק, אבל לא את כל הגדה המערבית". לדברי השגריר האמריקני, העובדה שישראל מחזיקה בשליטה ביטחונית בגדה המערבית לא צריכה למנוע הסכם שלום. הוא הזכיר שחיילים אמריקנים מוצבים בגרמניה, ביפן ובדרום קוריאה: "מקומות שבהם היינו במלחמה לפני שהשארנו שם חיילים. העובדה שיש לנו חיילים שם (מגפיים על הקרקע, בלשונו) אינה מנוגדת לשלום".

 

השגריר האמריקני סירב לומר כיצד תגיב ארצות הברית למהלך סיפוח חד-צדדי מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי וושינגטון טרם גיבשה עמדה: "עד שנבין כמה (שטח), באילו תנאים, מדוע זה הגיוני, במה זה טוב לישראל ולאזור, והאם המהלך לא יוצר יותר בעיות מכפי שהוא פותר. נצטרך להבין את כל הדברים הללו, בלי לשפוט מראש".

 

עוד היום בוועידה בניו יורק, שר החוץ ישראל כץ אמר ש"ישראל תהיה מיוצגת בועידת בחריין בדרכים שיקבעו בהמשך. לישראל יש יכולת לתרום רבות להתפתחות האזור, בטכנולוגיה מתקדמת, חדשנות ודרכים נוספות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
השליח ג'ייסון גרינבלט וראש הממשלה. ארכיון
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים