שתף קטע נבחר

"הוא רצח את תהילה שלנו": העליון דן בעתירה נגד עסקת טיעון

ראאד רושרוש רוצץ את גולגותה של תהילה נגר, אבל הורשע רק בהריגה. בני משפחתה הגיעו לבית המשפט העליון, שבאופן חריג הסכים לדון בהסדר טיעון שמפחית את סעיף ההרשעה להריגה. אביה: "צריך להכביד על הרוצח, שלא יסתובב בחוץ עוד כמה שנים"

 

 

בני משפחתה של תהילה נגר ז"ל, שנרצחה על-ידי בן זוגה ראאד רושרוש לפני כשנה וחצי, הגיעו הבוקר (שני) לבית המשפט העליון לדיון בעתירתם נגד הסדר הטיעון שנחתם עם הרוצח בבית המשפט המחוזי בנצרת, שבמסגרתו סעיף האישום הופחת להריגה.

 

בחודש שעבר בג"ץ עיכב באופן חריג את מתן גזר הדין, שכן הוא לא נוהג להתערב בהליך פלילי המתנהל בבתי המשפט. בפתח הדיון התייחס יגאל, אביה של תהילה, להסדר הטיעון ואמר כי "לא הסכמנו לזה מעולם. הוא רצח את הבת שלנו". נגר ביקש בנוסף מבית המשפט להחמיר את הסעיף לרצח על רקע לאומני: "בית המשפט צריך להכביד על הרוצח הזה כדי שלא יסתובב בחוץ בעוד כמה שנים. אנחנו לא נוותר על זה".

 

ראאד רושרוש רצח רוצח תהילה נגר גינוסר (צילום: אביהו שפירא, )
תהילה נגר ז"ל וראאד רושרוש(צילום: אביהו שפירא, )
 

עורך הדין אפרים דמרי, שמייצג את המשפחה של תהילה, אמר לשופטים: "כל מה שנעשה כאן סביב הרצח הוא הזוי ובלתי-ניתן להבנה בידי המשפחה ובידי אנשים נורמטיביים. כתב האישום המתוקן מגלה עבירת רצח בכוונה תחילה, יחד עם אכזריות נבזית ונפשעת לרצח". דמרי הוסיף כי "אם זה לא רצח, מה יגידו הקירות של בית המשפט העליון? חוזרים ואומרים זה רצח ורצח ועוד פעם רצח. ואין ספק שזה רצח".

 

השופטים ענת ברון, אלכס שטיין ודוד מינץ ביקשו מעורך דינה של המשפחה להסביר את הבסיס המשפטי שעליו הוא מבקש מהם להתערב לפני גזר הדין, ודמרי אמר כי "לא בכדי הסדרי הטיעון המעטים שהובאו לבית המשפט העליון מתייחסים לעבירות חמורות, ובעיקר אלה שקיפחו חיי אדם. הסדר הטיעון בא להקל על העונש כמו במקרה שעסקינן. מקרה שבו הוחלפה עבירת רצח לעבירת הריגה. נכון לרגע זה המדינה, בדעה שמי שרצח את תהילה ז"ל זה הנאשם, גם לאחר שהגיע להסדר טיעון. זאת אומרת שהוא ביצע עבירת רצח ולא הריגה".

 

השופטת ברון הגיבה בחריפות לדבריו ואמרה: "אם זה מה שאדוני אומר למשפחה יש כאן הכוונה לא ראויה. הפרקליטות מאמינה בתיק הזה, אחרת לא הייתה הופכת את האישום מרצח להריגה".

 

בני משפחתה של תהילה נגר ז
בני משפחתה של תהילה בבית המשפט(צילום: יעל פרידסון)

דמרי הוסיף כי בסמכותו של העליון לבטל את הסכם הטיעון אם הוא לא סביר בעליל. השופטים ביקשו ממנו אסמכתא לדבריו, אך עורך הדין הודה כי אין לו - וכי מדובר במקרה חריג. נציג המדינה, עו"ד רנאד עיד, נימק את החתימה על הסדר הטיעון עם רושרוש בכך שבפרקליטות ראו בתיק כמאופיין בראיות נסיבתיות. 

 

"חשבנו שיש סיכוי סביר להרשעה, ולכן הוגש כתב האישום", הסביר עורך הדין. "שקלנו את הסדר הטיעון. יש הבדל בין מי שאנחנו חושבים שעשה את המעשה, לבין מה אפשר להוכיח בבית המשפט. חשבנו שיש סיכוי להגיע לזיכוי מוחלט בגלל שלא נצליח להוכיח את העובדות".

 

בתום הדיון תקף נגר את השופטים שגילו לדבריו עוינות לדעורך דינו. "סנגוריו של רושרוש הסכימו להליך בגלל חוסר הראיות. אם ההוכחות כל כך קלושות אז הוא צריך להורות ללקוח שלו לא להודות בשום דבר. מסתירים פה משהו. אני חושב שזו משפחה של משת"פים - ולכן המדינה עם הרוצח. הוא הרוצח של הבת שלנו, אנחנו לא עד כדי כך מטומטמים".

 

גופתה של נגר, תושבת קיבוץ גינוסר שליד הכינרת, נמצאה סמוך למושבה מגדל עם סימני אלימות קשים. רושרוש, שהיה עמה בקשר זוגי במשך כשנתיים, נעצר זמן קצר לאחר מכן ותוך כמה שבועות הוגש נגדו כתב אישום. לפי המשטרה, רושרוש התעלל בנגר במהלך הקשר - אך היא לא סיפרה על כך לאיש.

 

חרף כתב האישום שפירט כיצד רושרוש חנק את נגר וחבט בפניה בחוזקה עד שאיבדה את הכרתה, ובהמשך אף רוצץ את גולגולתה בעזרת אבן שפה במשקל של כ-30 ק"ג, בפרקליטות הסכימו להגיע עם סנגוריו להפחתת סעיף האישום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים