שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    בעקבות אשפוזים: נתגלתה סלמונלה בביצים

    חברת יש מעוף בגליל הודיעה על חשד להימצאות סלמונלה אינטריטידיס בחלק קטן מהביצים ששיווקה. הביצים המזוהמות כבר לא נמכרות, אך הן תקפות לשימוש במקרר. הסיבה לריקול: 4 בני אדם שאושפזו אחרי שלכאורה אכלו מהביצים

    בעקבות ארבעה צרכנים שאושפזו: חברת יש מעוף עורכת ריקול ומודיעה על חשש להימצאות סלמונלה אינטריטידיס בביצים, חיידק העלול לגרום לשלשולים ולחום.

     

    >> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

     

    הביצים מסוכנות? מנכ"ל משרד החקלאות: מעדיף רק ביצים מיובאות

    מחירי הביצים יירדו ב-1.2% בלבד

    חשש לזיהום סלמונלה בטחינה של רמי לוי

     

    מדובר בביצים שמועד השיווק שלהן חלף, אך המועד האחרון לשימוש במקרר המצויין על גביהן - טרם חלף. התאריכים האחרונים לשימוש במקרר עבור הביצים החשודות הם 20 ביוני עד 18 ביולי. הציבור מתבקש להשליך לפח ביצים אלו. אין להסתכן באכילתן, אפילו לא אחרי בישול יסודי. 

       ()
    חשש לסלמונלה בביצי חברת יש מעוף
     

    החברה הודיעה בהודעה ששלחה כי: "מתאריך 3 ביוני 2019 לא שווקו כלל ביצים ממשקי החברה עם חותמת החברה ומדובר בביצים בכמות מועטה. חברת יש מעוף חרטה על דגלה שמירה מרבית על בריאות הציבור ושיתוף פעולה עם הרשויות ועל אף חלוף הזמן שעבר, מבקשת מהצרכנים שלא לצרוך את הביצים המסומנות לעיל. לבירורים ניתן לפנות למייל Orel.ymb@gmail.com".

     

    ריקול מאוחר

    הזיהום נתגלה אחרי שב-11 ביוני דווח כי ארבעה צרכנים אושפזו בבית החולים הדסה עין כרם, אחרי שטענו כי אכלו ביצים של חברת יש מעוף. הדבר דווח למשרדי החקלאות והבריאות. מפקחי משרד החקלאות נשלחו ללולי החברה, שם אותר החיידק ואחד הלולים הושמד. כעת, לפחות 10 ימים לאחר הבדיקה, ביקש משרד הבריאות מהחברה לפרסם הודעה לציבור.

     

    זו לא הפעם הראשונה שנערך איסוף יזום לביצים של יש מעוף. ב-2017 אירע אירוע רחב היקף, במסגרתו הושמדו 11 מיליון ביצים של יש מעוף. גם אז המקרה נחשף בשל עלייה במספר חולי הסלמונלה בכל רחבי הארץ.

      

    יש מעוף נחשב למשווק קטן. ברוב הרשתות הגדולות לא מוכרים את המותג וברשתות השיווק אמרו ל-ynet שזו חברה שמוכרת בעיקר לשווקים הפתוחים. הספקים הגדולים בתחום הביצים הם גליקסמן, לסר ותנובה. יחד עם זאת, יש מעוף משווקים לבתי עסק רבים: בתי קפה ומסעדות.

       ()
    סימוני הביצים החשודות
      

     

    במשרד הבריאות ממליצים

    ‏לבשל ביצים באופן מלא כגון ביצה קשה (בישול מלא משמיד חיידקים).

    ‏להימנע מאכילת ביצת עין או ביצה רכה.

    לא לאכול/לשתות מזון המכיל ביצים לא מבושלות.

    ‏לאחסן ביצים במקרר.

    ‏יש להקפיד על כל הכללים האמורים לעיל, במיוחד כאשר מדובר במזון עבור תינוקות, קשישים, או אנשים עם פגיעה במערכת החיסונית.

     

    בעת רכישת הביצים

    יש לרכוש ביצים עם חותמות עליהן מופיע שם המשווק, גודל הביצה, תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש במקרר.

    יש להקפיד על קניית ביצים רק במקומות מורשים (לא בקניה בפתח הבית, שכן מקורן אינו ידוע והן אינן נשמרות בטמפרטורה ובתנאים המתאימים).

    חשוב לשים לב כי בנקודות הרכישה הביצים מאוחסנות עם בקרת טמפרטורה ורצוי שלא לקנות ביצים שאינן מאוחסנות במדפים מקוררים.

    יש להקפיד על רכישת ביצים ארוזות באריזות קמעוניות סגורות בכל הצדדים ואם קונים מגשי ביצים של 30 ביצים, יש להקפיד כי המגש יהיה עטוף בניילון נצמד מכל צדדיו.

    תאריך אחרון לשיווק, משמעו כי מעבר ליום זה אין למכור עוד את הביצים הללו. התאריך האחרון לשימוש הינו חודש ימים מעבר לתאריך האחרון לשיווק. תאריך זה מהווה המלצה לצרכן עד מתי ניתן להשתמש בביצים כאשר הן מאוחסנות בבית, במקרר.

      

    איחסון הביצים

    יש לאחסן את הביצים במקרר הביתי מיד לאחר הקנייה.

    מומלץ לאחסן את הביצים במקרר באריזתן המקורית. האריזה מגינה על הביצים מפני אובדן נוזלים או ספיחת ריחות זרים והתייבשות.

     

    חשוב לדעת

    אין להשתמש בביצים שבורות, סדוקות נוזלות ומלוכלכות.

    אין להפריד בין החלמון לחלבון על ידי העברה בין 2 חצאי הקליפה, כי הדבר עלול לזהם את תוכן הביצה. עדיף לקנות כלי קטן, העושה פעולה זו בקלות.

    אין לרחוץ ביצים, בייחוד טרם הכנסתן למקרר, מאחר ושטיפת הביצים גורמת להעברת חיידקים לתוך הביצה.

    יש להקפיד לזרוק את קליפות הביצה לאשפה ישר לאחר שבירת הביצה ולא להשאירן על משטח העבודה מאחר והחיידקים יכולים לעבור מקליפת הביצה למשטח העבודה וכן לנקות היטב את המשטח עליו הונחו הביצים.

    מומלץ לנקות גם את מקום שבירת הביצה עצמה.

    בישול ביצה היטב או טיפול בחום גבוה משמיד נגיפים וחיידקים בביצים. על כן יש לצרוך אך ורק ביצים מבושלות, מטוגנות, אפויות וכיוצא בזה.

    על הביצה, לאחר בישולה, להיות מוצקה וללא אזורים נוזליים.

    רצוי לא לצרוך מיני מזון המכילים ביצים בלתי מבושלות או אפויות (כמו ביצת עין, מוס שוקולד, טירמיסו, גלידה, מיונז ועוד).

    הוראות אלו חשובות במיוחד לאוכלוסיות עם מערכת חיסון מוחלשת כגון של קשישים, ילדים ואנשים חולים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המקצוענים
    מומלצים