שתף קטע נבחר

מה אפשר להכין ממלון? 7 מתכונים

מלון צלוי על הגריל, קרפצ'יו מלון ומלפפון, סלט קוסקוס צבעוני וגם כדורי מלון בבשר מעושן: 7 מתכונים מרעננים עם הפרי הכי קיצי שיש

1. מלון צלוי על הגריל

מתכון של השף חיים כהן: מנה שאפשר להכין בבית או בחוץ ביום של מנגל. המלון מתוק, והשילוב עם המלח ועם טעם העשן של הפחמים - יוצר אינסוף טעמים מופלאים, מלוחים-מעושנים-מתוקים, שהופכים את המלון גם לקינוח, וגם לתוספת שיכולה ללוות עוף או נתחי בשר קר. התוצאה מפתיעה מאוד וטעימה.  

 

ועוד משהו: אצלי, במסעדת "יפו תל אביב", אני צולה את המלון בטאבון. אני מניח שלרובכם אין טאבון בחצר, אז למי שאין - עדיף שיצלה את הפלחים של המלון על מנגל פחמים. אם אתם במטבח בבית וגם מנגל אין באזור, אז כדאי שתבחרו במחבת פסים. רק אם אין ברירה, אתם יכולים לצלות את המלון בתנור.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המצרכים (ל-6 סועדים):

1 מלון כתום, עדיף הסוג המתוק הארוך

1 מלון ירוק

מעט שמן זית

מלח

5 עלי מרווה

חיים כהן במסעדת "יפו-תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חיים כהן במסעדת "יפו-תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. חוצים את המלון ומרוקנים אותו מהגרעינים. קולפים, ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.
  2. מזליפים על המלון שמן זית, ובוזקים מעט גרגירי מלח.
  3. להכנה במנגל - מניחים את הפלחים על מנגל לוהט למשך 2-3 דקות מכל צד, עד שמתקבלת חריכה והמלון מתרכך.
  4. להכנה בתנור – מסדרים את הפלחים בתבנית. מושחים את המלון בשמן זית, מפזרים מלח ועלי מרווה, ומכניסים לתנור חם מאוד לטמפרטורה של 250 מעלות למשך כ-15 דקות.
  5. להכנה במחבת פסים על הכיריים – מחממים את המחבת לטמפרטורה גבוהה. אין צורך לשמן את הפלחים כי שימנו את המלון. צולים 2-3 דקות על המחבת. מזליפים עוד קצת שמן זית, קצת מלח, מגישים מיד.

 

2. קרפצ'יו מלון ומלפפון

מתכון של מיכל וקסמן

 

המצרכים: 

1 מלפפון טרי, צעיר ומוצק עם הקליפה

פלח ממלון כתום חתוך לאורכו, ללא קליפה

5 עלי נענע טריים קצוצים

נתח גבינת פטה מפוררת גס ביד

שמן זית לזילוף

קרפצ'יו מלון ומלפפון (צילום: מיכל וקסמן) (צלם: מיכל וקסמן) (צלם: מיכל וקסמן)
קרפצ'יו מלון ומלפפון (צילום: מיכל וקסמן)

אופן ההכנה:

פורסים את המלפפון לאורכו לפרוסות דקיקות.

פורסים את פלח המלון לאורכו לפרוסות דקיקות.

בצלחת מסדרים פרוסות מלון ומלפפון לסרוגין.

מפוררים מעליהם מעט גבינת פטה ומפזרים עלי נענע קצוצים.

מזלפים שמן זית ואוכלים מיד.

  

3. מרק מלון קר

מתכון של השף אסף מישקובסקי (שף רשת "קראון פלזה" בישראל)

 

המצרכים:

1 מלון, קלוף ונקי מגרענים

צרור נענע

1/3 כוס חלב קוקוס (לא חובה)

       (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בבלנדר, טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד. 
  2. מסננים, ומכניסים למקרר למספר שעות.
  3. מגישים כמרק קר או משקה קר, מומלץ להגיש בתוך מלון פתוח.

  

4. גספאצ'ו מלון וג'ינג'ר

מתכון של רותי קינן: הניחוח והטעמים של המלון מתהדקים בזכות תוספת החמצמצות של הליים והמתיקות של הדבש (אפשר לוותר על הדבש, אם המלון מתוק מאוד).

 

המצרכים (ל-4 מנות):

5 כוסות קוביות מלון (כ-750 גר')

2 מלפפונים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות

כ-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר

מיץ מ-1 ליים או לימון ירוק קטן

1 כוס מים

1 כף דבש

1 כף רוטב סויה בהיר

פלפל לבן

 

להגשה - 

פרוסות דקות של פרושוטו עגל

קליפה מגוררת מלימון ירוק או ליים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מניחים בבלנדר את המלון, המלפפונים, הג'ינג'ר מיץ הלימון או הליים, המים, הדבש והסויה ומרסקים למחית חלקה. מוסיפים חלק מקליפות הלימון או הליים (את היתר שומרים להגשה), מתבלים בפלפל, מערבבים ושומרים במקרר עד להגשה.
  2. לפני ההגשה בוחשים היטב, יוצקים לצלחות ומקשטים כל מנה בפרוסת פרושוטו ובקליפת ליים או לימון מגוררת.

 

5. סלט כל צבעי השמש

מתכון של מיכל וקסמן

 

המצרכים: 

לקוסקוס - 

1/2 כוס קוסקוס אינסטנט

1/2 כוס מים רותחים

קורט מלח

1 כף שמן זית

 

לסלט - 

10 עגבניות שרי צהובות

פלח נדיב של מלון כתום ללא קליפה

פלח קטן של דלעת ללא קליפה

1/2 בצל לבן

2 פלפלים צהובים מתוקים וקטנים

1 צ'ילי טרי אדום או צהוב

1 גזר קטן

עלים קצוצים מ-2 גבעולי נענע

6 עלי בזיליקום קצוצים

מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי

1 כף שמן זית

קורט מלח ים

סלט צבעוני (צילום: מיכל וקסמן) (צלם: מיכל וקסמן) (צלם: מיכל וקסמן)
סלט צבעוני (צילום: מיכל וקסמן)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס - בקערה מערבבים קוסקוס, שמן ומלח. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומניחים לעמוד 7-5 דקות.
  2. מאווררים את הקוסקוס במזלג, ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הסלט - חותכים את המלון והירקות לקוביות קטנות. מערבבים עם הקוסקוס המוכן, עלי הנענע והבזיליקום. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ומלח.
  4. מתקנים תיבול אם צריך, ואוכלים מיד.

 

6. כדורי מלון בבשר מעושן

מתכון של רותי קינן

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1 מלון ירוק

1 מלון כתום

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות דבש או סילאן

50 גר' פרושוטו עגל, פרוס לפרוסות דקיקות


 

כדורי מלון בשני צבעים עם פיסות בשר (צילום: ירון ברנר) 

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את המלונים וקורצים מהם כדורים בעזרת כף פריזאית. מניחים בקערה ומצננים עד להגשה.
  2. בוחשים היטב את החומץ עם הדבש ויוצקים על כדורי המלון. מערבבים היטב ומעבירים לקערות או לכוסות שקופות.
  3. קורעים את הפרושוטו לפיסות ומניחים בין הכדורים. מגישים מייד.

 

7. משקה מגרעיני מלון - סוביה

מתכון של פסקל פרץ-רובין: משקה טורקי עממי המוגש קר, בדרך כלל אחרי גמר הצום של יום הכיפורים. אולם הוא מתאים גם לעכשיו, כשיש מלונים יפים בשווקים ואפשר לאסוף את הגרעינים ולהכין מהם את המשקה מדהים והמרענן הזה. 

 

המצרכים:

גרעינים משני מלונים, רחוצים היטב

סוכר לפי הטעם

1 ליטר מים

1/2 תרמיל וניל

 

אופן ההכנה:

  1. מפזרים את גרעיני המלון על המגש ומייבשים יומיים לפחות.
  2. מרסקים את הגרעינים למחית, במעבד-מזון. צוררים את המחית באריג מלמלה (גאזה) ומכניסים לקנקן עם המים.
  3. משהים את הגרעינים במים במשך יממה, כדי שהמים יספגו את טעם הגרעינים.
  4. לפני ההגשה, מסלקים את הצרור ומוסיפים למשקה את הווניל והסוכר. מגישים קר מאוד.

 

לגרסה מהירה: אחרי הריסוק במעבד המזון, מעבירים את הרסק דרך מסננת, ומקפידים שהקליפות יישארו במסננת. את רסק הגרעינים הלבן יוצקים קנקן, מוסיפים פנימה מים, תרמיל וניל וסוכר ובוחשים היטב. משהים במקרר למשך לילה שלם.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מרק מלון קר
צילום: ירון ברנר
מומלצים