שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    נפטר מאיר המאירי ממחלבת "המאירי" מצפת
    מאיר המאירי, האיש שחתום על גבינת "המאירי" המיוצרת במחלבה בצפת שהמציאה את הגבינה הצפתית, הלך לעולמו. השף ארז קומרובסקי: "לא הייתה ולא נבראה גבינה כזאת בארץ"

    הלך לעולמו מאיר המאירי ממחלבת "המאירי" בצפת, האיש שחתום על אחת הגבינות הטובות ביותר שיוצרו אי פעם בארץ. מאירי היה בן 88 במותו. מחלבת המאירי, הקיימת בצפת מאז שנת 1840 חתומה על המצאת הגבינה הצפתית.

    מאיר המאירי ()
    מאיר המאירי ז"ל

    מאירי נפטר ביום שבת בבוקר בביתו שבצפת, כשכל בני משפחתו סביבו. מאירי היה דור חמישי בצפת. מחלבת המאירי הייתה המחלבה הראשונה בארץ: הסבא של הסבא שלו, מאיר הרזוני, הקים את המחלבה, והיא עברה במשך דורות במשפחה. במחלבת המאיר גם הומצאה הגבינה הצפתית, כפי שאנו מכירים אותה היום. "אבא נפטר בדיוק בשעה שבה הוא נהג היה ללכת לבית הכנסת, בדיוק כמו אבא שלו ובדיוק האחים שלו", סיפרה מיכל המאירי, בתו. "אחרי שנה קשה הוא עצם את עיניו בשלווה, והכל נעשה בדיוק כמו שהוא רצה. אבא היה איש צפת בכל רמ"ח איבריו ושס"ה גידיו, הוא חשב שצפת זה המקום היפה והטוב ביותר בעולם. הוא טייל בכל העולם ותמיד אמר שאין כמו צפת וכמו האוויר שלה. הוא אהב לאסוף אבנים מבתים עתיקים שהרסו בצפת, הוא לא הבין איך זורקים את האבנים האלה שעליהן כל הרבנים החשובים. אבא היה יקיר העיר צפת".

     

    גבינת "המאירי" היא הגבינה המפורסמת של המחלבה, אותה מגישים שפים נחשבים בהרבה מהמסעדות בארץ. "זאת גבינה ייחודית", מסבירה המאירי, "אנשים שטעמו אותה אמרו שזה כמו לאכול שוקולד, הם מכניסים פירור לפה ואז מוצצים אותה והטעמים נפתחים. לא הרבה יודעים שבעצם הגבינה הצפתית הומצאה אצלנו, לא סתם קוראים לה גבינה צפתית. לא היו אז מקררים אז לקחנו חלב מעדרי הכבשים ומהחלב הזה יצרנו גבינה ושימרנו אותה במלח, וכך יכולנו לאכול אותה במשך חודשים רבים".

    גבינת המאירי מצפת (צילום: ארז קומרובסקי)
    גבינת המאירי מצפת(צילום: ארז קומרובסקי)
     

     

    השף ארז קומרובסקי ספד למאיר המאירי: "במשך שנים הייתי נוסע ממתת לצפת כדי לקנות את הגבינה המופלאה של מאיר. אותו לא זכיתי לראות מאחורי

    הדלפק, אבל את אשתו ואת בני משפחתו בהחלט כן. זה לא היה פשוט לתאם הגעה למחלבה, פעם פתוח פעם סגור, פעם עונים לטלפון ופעם לא, אבל הכל היה שווה את טעמה המופלא והייחודי של הגבינה הזאת. לא הייתה ולא נבראה גבינה כזאת בארץ. היה בה השילוב של הרכות, תסיסה מדויקת, שומן וחמצמצות, והכל יחד יצר משהו שהוא לחלוטין אחר מכל מה שקיים ומוכר. עכשיו אני באמצע סדנה במתת ואני מגיש את הגבינה הזאת לזיכרו".

     

    הלווייתו של מאיר המאירי תצא היום (שני) בשעה 17:00 ממצפור המאירי במסע רגלי אל עבר חלקת המשפחה בבית העלמין העתיק בצפת. המשפחה תשב שבעה במקום בו נולד המאירי, במתחם המחלבה.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים