שתף קטע נבחר

תוארך בחצי שנה אשרת השהייה של העובדים הזרים הוותיקים בענף הבנייה

מטרת המהלך: למנוע מחסור בעובדים מנוסים, על ידי חפיפה בין אלו הוותיקים שאמורים לסיים את עבודתם, לאלו החדשים שצפויים להגיע לישראל; לצורך כך הוגדלה המכסה ב-1,800 עובדים נוספים

אשרת השהייה של העובדים הזרים הוותיקים בענף הבנייה תוארך בחצי שנה נוספת, עד סוף 2019; כך החליטה הממשלה בדיון שקיימה היום (א') בנושא. ההחלטה נוגעת הן להארכת התקופה והן ליצירת חלופה מספקת של עובדים במהלך תקופה זו, על מנת לאפשר להם להתחלף בצורה מדורגת כך שלא יווצר מחסור בעובדים מנוסים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

3,500 פועלים סינים יעזבו השנה את הארץ

הקטל בענף הבנייה: ירושלים בראש דירוג ליקויי הבטיחות

למרות ההצהרות: מחסור של אלפי עובדים בענף הבנייה

 

על פי ההחלטה, אותה הציעה שרת השיכון והבינוי ד"ר יפעת שאשא ביטון, מכסת העובדים הזרים בענף הבנייה תמשיך לעמוד על 16.5 אלף, ותקופת שהייתם של הוותיקים תוארך בחצי שנה נוספת. בנוסף, הוחלט על הגדלה של המכסה ב-1,800 עובדים, על מנת להביא מחליפים בטרם יעזבו העובדים הוותיקים.

   (צילום: אוראל כהן)
פועלים באתר בנייה(צילום: אוראל כהן)
 

מכסת העובדים הזרים בענף גדלה מאז 2013 מ-8,000 עובדים ל-20 אלף עובדים. בשנת 2016, במסגרת ההחלטה להרחיב את היקף כניסת הפלסטינים לעבודה בישראל, הוקטנה המכסה ל-16.5 אלף. לפי נתוני משרד השיכון, מספר העובדים השוהים בישראל כיום קרוב למיצוי המכסה, אך כאמור, תקופת שהייתם של כ-1,800 עובדים, בעיקר מסין, מסתיימת בימים אלה. כעת נדרשת הממשלה להביא עובדים נוספים, ולפני כחודש יצאה משלחת מטעם המדינה לחתום על הרחבת ההסכם עם הסינים.

 

מדובר בפעילות משותפת עם רשות האוכלוסין וההגירה, במסגרתה הובאו בשנה האחרונה לישראל מעל ל-6,300 עובדים מסין, מולדובה ואוקראינה. עובדים אלה הגיעו במסגרת ההסכמים הבילטראליים, וכעת נעשה מאמץ להחליף את העובדים השוהים בישראל שלא במסגרת ההסכמים הללו.

 

ההחלטה תמנע משבר מיידי בענף

אלדד ניצן, יו"ר התאחדות תאגידי כוח אדם זר בענף הנדל"ן, אמר בתגובה לדברים כי "הממשלה קיבלה היום החלטה מאוזנת, שתמנע משבר מיידי בענף הנדל"ן בשל היעדר עובדים. אנו מעריכים כי החלפת העובדים הוותיקים בעובדי בנייה זרים חדשים אכן תסתייע בהתאם ללו"ז, החדש תוך פגיעה מינימלית בענף הבנייה שזקוק לעובדים הזרים, בעיקר בתחום השלד, כמו אוויר לנשימה.

 

"ענף הבנייה בישראל זקוק ל-25 אלף עובדים כמכסה קבועה, ללא הורדות שונות בגלל אילוצים לא ענייניים. יש לדאוג בנוסף כי ההסכמים הבילאטרליים יביאו לישראל את מספר העובדים הרצוי באופן שוטף, על מנת לקיים את רמת המכסות ולהימנע ממחסור בעובדים כפי שהיה עד היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן
פועלים באתר בנייה
צילום: אוראל כהן
מומלצים